reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Styczniowka82, tarczyca nie jest przeszkodą do zajścia w ciążę. Ja mam niedoczynność z hashimoto. Walczę z nią ponad 20 lat i tak będzie do śmierci. Wyniki tsh i f4 mam zawsze okropne. Ale cuda się zdarzają ;) . Nie planowałam tej ciąży tak szybko a zaszlam w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek anty. Miałam akurat robione badanie tsh i wynik 5.20!! Endokrynolog powiedział, że nie mam szans na ciążę z takim tsh i kurczacą się tarczycą. Najpierw kilka miesięcy zbijamy tsh i regulujemy a później starania. A na koniec dodał ale cuda się zdarzają:-) :). Więc jak zaszlam w ciążę to zastanawiałam się czy mam iść z reklamacją hihi:D.
Jeśli chcesz jeszcze jedno dziecko to nie ma przeszkód z tarczycą. Trzeba sprawdzać regularnie poziom tsh i ft4 i regulować tabletkami. Powodzenia kochana :)
U mnie ta sama historia ;-) z tym, ze totalnie nie bylam swiadoma niedoczynnosci i Hashimoto.. A zaszlam.. Przy poziomie tsh 4.8. Teraz kontrola, leki, kontrola;-) ale bedzie dobrze!

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie ☺zastanawiałam się czy dołączyć do mam kwietniowych czy majowych ale od początku śledzę majowy wątek i jest mi bliski ☺termin mam wg miesiączki na początek maja ,a z usg to tam różnie bywa bo juz kilka było dat każda inna, wiadomo to nie jest wiążące bo każda dzidzia rośnie swoim tempem

A czemu na plecach nie wolno? Ja nigdy nie spałam na plecach, a od kilku tygodni często właśnie tak śpię, bo na wznak jest mi mniej niedobrze. I na boku częściej mnie jakby ciągnie w brzuchu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Póki brzuch mały to można spać jak wygodnie. Później, spanie na brzuchy raczej nie możliwe a prawy bok i na plechach może być niebezpieczne ze względu na ucisk na żyłę główną - grozi niedotlenieniem dziecka. Dlatego ja polecam rogal do spania, sprawdziłam w pierwszej ciąży Link do: Kojec Motherhood | Motherhood i niedługo znowu wyciągnę go z szafy.
Link do: Na którym boku spać w ciąży?

Ostatnia edycja:
Hej ;) mnie mdłości i wymioty dalej męczą, a dziś zaczęłam 13 tydzień,mam nadzieję że już trochę odpuszczą bo mam dość ....
Też myślę nad zakupem poduchy, znajoma polecala mi cebuszke ale zastanawiam się nad innymi w kształcie litery C. Może jakieś r.ady , na co zwracać uwagę ?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie chciałabym dołączyc do Waszej grupy[emoji5]Jestem w 12tyg ,to moja pierwsza ciąża.obserwuje grupę juz od kilku tygodni[emoji5]
Witaj [emoji4]

Witaj [emoji4]

Styczniowka daj sobie trochę czasu, poukładaj sobie wszystko. Jak będziesz gotowa to najpierw lekarz ginekolog, endokrynolog, a później staranko. Będziesz musiała być pod większą kontrolą

Co do tarczycy to długi czas miałam wyniki na górnej granicy normy, przed ciążą jakoś to zbagatelizowalam, a teraz trochę żałuję. Zaczyna mnie dusić w klatce, takie uczucie jakbym nie mogła złapać pełnego oddechu. Nie wiem czy to nie jest przyczyna

Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie było tak że robiłam badania tak dla siebie bo sobie co trzy miesiące i nie wiedziałam że w ogóle jestem w ciąży i wyniki były bardzo dobre tsh 0,75 a ftp przy górnej granicy jak to moja doktor stwierdziła później że były idealne do zajścia w ciążę po miesiącu zrobiłam badania zlecone przez ginekologa i już tsh 2,57 a ft4 jeszcze wyższe. Podobno zbyt mocny zwrost nagły był ale zobaczymy zapisałam się do ginekologa-endokrynologa i zobaczymy. Na pewno dałam sobie czas do maja może też i mąż się zdecyduje. Wy będziecie się rozpakowywać a ja może dopiero rozpoczne :)

reklama
U mnie było tak że robiłam badania tak dla siebie bo sobie co trzy miesiące i nie wiedziałam że w ogóle jestem w ciąży i wyniki były bardzo dobre tsh 0,75 a ftp przy górnej granicy jak to moja doktor stwierdziła później że były idealne do zajścia w ciążę po miesiącu zrobiłam badania zlecone przez ginekologa i już tsh 2,57 a ft4 jeszcze wyższe. Podobno zbyt mocny zwrost nagły był ale zobaczymy zapisałam się do ginekologa-endokrynologa i zobaczymy. Na pewno dałam sobie czas do maja może też i mąż się zdecyduje. Wy będziecie się rozpakowywać a ja może dopiero rozpoczne :)
Trzymam kciuki kochana. Mój P też bał się zdecydować, ale się przełamał

Sent from my LG-D280 using Forum BabyBoom mobile app

Do góry