reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Nie poddawaj się!Niektorym nie wychodzi test nawet 2 dni po @!
Glowa do gory kochana!Te testy tez sa rozne.Nie wiadomo na jaki trafilas.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

bertha- u mnie w dniu @ wyszła baaaardzo słaba kreska i to po ok 3 minutach, więc wiesz. Mocniejsza wyszła dwa ni po ;)

ale dzisiaj mam wku...hormony szaleją ;/ bez kija nie podchodzić :/

Bertha jeszcze nic straconego, ja dzień przed miesiączka miałam test negatywny, a później już pozytywne także trzymam kciuki :-)

Dzięki kochane, ale nie pisałam ze wczoraj robiłam betę popołudniu, wyszła <0.1 w 11dpo. To chyba jednak juz przesadzone... Nie wiem.. Robiła któraś z was betę w podobnym czasie i wyszła negatywna a jednak pojawiła sie ciąża po paru dniach?

reklama
Dzięki kochane, ale nie pisałam ze wczoraj robiłam betę popołudniu, wyszła <0.1 w 11dpo. To chyba jednak juz przesadzone... Nie wiem.. Robiła któraś z was betę w podobnym czasie i wyszła negatywna a jednak pojawiła sie ciąża po paru dniach?
A skad wiesz kiedy mialas dokladnie owulacje?Moze sie przedunela?Ile Ci dni brakuje do @?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

ja się nie boje koni już, bo wcześniej trochę tak, teraz to je nawet całuje ;) konie są boskie i działają na mnie terapeutycznie. Jak wracam ze stajni jestem spokojna. Bertha kurcze, do póki okresu nie ma jest nadzieja...

Ja jestem płacowcem :)
Żeby Ci pomóc, potrzebuję więcej informacji. Czy masz ciągłość zatrudnienia? Te umowy są u jednego pracodawcy? Masz tylko podstawę czy do tego jakieś składniki zamienne - premie, nagrody etc? Kiedy ostatnio byłaś na zwolnieniu lekarskim?

Butterfly- super. Juz ci odpowiadam. Wszystkie umowy są u jednego pracodawcy. Od1.09.2015 miałam dwie umowy. Jedna na zastępstwo a druga na czas określony do 31.08.2016. Ta na zastępstwo zakończyła sie 24.06.2016. Ta druga nadal trwała. Od 1.09.2016 podpisałam nowa umowę na czas określony. Generalnie nie mam przerwy w zatrudnieniu. Wynagrodzenie otrzymywałam za obie umowy razem z góry plus premie i dodatki na koniec miesiąca. Czy do wyliczenia zasiłku będzie liczyło się wynagrodzenie ze wszystkich umów i średnia z 12 miesięcy czy tylko z bieżącej umowy czy jeszcze inaczej?

reklama
Butterfly- super. Juz ci odpowiadam. Wszystkie umowy są u jednego pracodawcy. Od1.09.2015 miałam dwie umowy. Jedna na zastępstwo a druga na czas określony do 31.08.2016. Ta na zastępstwo zakończyła sie 24.06.2016. Ta druga nadal trwała. Od 1.09.2016 podpisałam nowa umowę na czas określony. Generalnie nie mam przerwy w zatrudnieniu. Wynagrodzenie otrzymywałam za obie umowy razem z góry plus premie i dodatki na koniec miesiąca. Czy do wyliczenia zasiłku będzie liczyło się wynagrodzenie ze wszystkich umów i średnia z 12 miesięcy czy tylko z bieżącej umowy czy jeszcze inaczej?
Jeśli między czerwcem i wrześniem nie było przerwy i wszystko jest u jednego pracodawcy, to na Twoją podstawę chorobową złożą się zarobki z 12 miesięcy z obu umów, o ile nie chorowałaś w międzyczasie.

Ostatnia edycja:
Do góry