reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Jeśli jesteś rh dodatnia to nie musisz, ale dopytaj się lekarza. Ja jestem tylko piel.
Przy rh ujemnym, jesli partner też jest rh ujemny, to wydaje się być to niekonieczne. Trzeba jednak dopytac się gina.
Moj mąż jest rh dodatni. Musze to badać, w każdym trymestrze
Nie tylko pielegniarka ale AZ:)[emoji178]Dziekuję za wyjasnienie:)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja robię usg prenatalne i pappe- ale tą z krwi nie amniopunkcję. Robię, tak zleciła lekarka, nie boję się zupełnie tego badania, badanie jak badanie a jak wykryje jakieś nieprawidłowości to dopiero będę myślała. Jeżeli okazało by się, że dziecko miało by się urodzić bardzo chore, też usunęłabym ciąże. Po co to dziecko ma się męczyć...Ale nie ma co myśleć na takie smutne tematy :) Wierze, że będzie wszystko dobrze z naszymi maluchami.

Jagi- cytomegalia jest z krwi :)

Tak wam zazdroszczę tych widoków na usg...ja tyle muszę jeszcze czekać...a może ładnie poproszę tą lekarkę aby mi zrobiła :) hehe. Tak bardzo bym chciała zobaczyć maluszka :)

Byłąm w sklepie, kupiłam sobie spodnie i buty- takie do śmigania, nic wielkiego ale weszłam też na dział dziecięcy i już brałam czapunie taką malutką....ale się powstrzymałam...:p

Boziu, tak sie zmęczyłam tymi zakupami....a tu obiad trzeba iść szykować...;/ Dziecko ze szkoły wróci nie długo.
Tez tak myslalam abys ja ladnie poprosila:)Na pewno Ci zrobi.
Albo powiedz jej ze cos sie kluje to zrobi na pewno:)

Ja robie wlasnie u specjalisty z certyfikatem i dodatkow jest specjalista od echokardiografii plodu.Robie u dr Agaty Wloch.

Muszę poszukać na stronie kliniki w Gdańsku lekarzy z tym certyfikatem. I chyba oprócz swojego ginekologa wybiorę się tam dla pewności.

Jeśli jesteś rh dodatnia to nie musisz, ale dopytaj się lekarza. Ja jestem tylko piel.
Przy rh ujemnym, jesli partner też jest rh ujemny, to wydaje się być to niekonieczne. Trzeba jednak dopytac się gina.
Moj mąż jest rh dodatni. Musze to badać, w każdym trymestrze

Zapytam mojego ginekologa ponieważ ja jestem ujemna, mąż dodatni a nic o tych badaniach mi nie wspominał.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Muszę poszukać na stronie kliniki w Gdańsku lekarzy z tym certyfikatem. I chyba oprócz swojego ginekologa wybiorę się tam dla pewności.

Zapytam mojego ginekologa ponieważ ja jestem ujemna, mąż dodatni a nic o tych badaniach mi nie wspominał.

Gdzies ich mialam zaraz poszukam linka to Ci wkleje.
Tylko to bylo alfabetycznie po naziwsku a nie miastami chyba.
Idz warto [emoji173]

Cześć Dziewczynki :-)
Ja wczoraj wyszłam ze szpitala, dostałam mase kroplówek i tabletek, ale niestety po wyjściu wymioty i mdłości na tym samym poziomie.
Ehh trzeba to przetrwać jakos, choć łatwo nie jest.

Najważniejsze, że z moim 2 centymetrowym Szczęściem wszystko dobrze [emoji7]

Cześć!
Starałam się ale nie dam rady dokładnie nadążyć za wami. Taka produkcja postów że aż strach :)
my po weekendowej wizycie u teściów - ucieszyli się ze szczęśliwej nowiny:)

Wiecie co? Byłam dwa razy w ciąży. W pierwszej było super, w drugiej trochę mniej, ale w tej jest okropnie. Czuję jakby to dziecko wysysało ze mnie cała energię. Do tego cały czas jest mi niedobrze i najchętniej nic bym nie jadła [emoji20]
Napisane na LG-D280 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jest podobnie. Jakoś słabo mi w tej ciąży. I też mi ciągle niedobrze szczególnie wieczorem. Ale ja z kolei bym ciągle coś zjadła tyle, że nie mam ochoty tego robić. Robienie obiadu to dla mnie jakaś masakra. I najchętniej bez mięsa.
Wczoraj upiekłam pyszne drożdżówki. Wspięłam się na kulinarne wyżyny. Też ciągle mam ochotę na pomidorówkę i pomidorowe dania.

Juz po, blizniaki dwujajowe z serduszkami bijacymi ! :)
Gratuluję serdecznie :)

Czytałam wasze wpisy o wyprawkach, potrzebnych i niepotrzebnych przedmiotach. Ja przy każdym dziecku ograniczam ilość kupowanych przedmiotów. Jednak jestem zdania, że wszystko trzeba przetestować na własnej skórze. Co dla mnie jest bublem dla innej osoby może być hitem. I na odwrót.
Generelnie polecam leżaczek bujaczek, i karuzelkę też (ale taką z odczepianym pałąkiem z szumami), przy drugiej córce odkryłam że potrzebne mi wiaderko na zużyte pieluchy.
Tym razem postawię na minimalizm. oczywiście wszystko po córkach oddałam lub sprzedałam więc zaczynam od nowa, ale wcale moja wyprawka nie będzie nowa. Wiele przedmiotów kupię używane. Nie warto wydawać takiej ilości kasy.
Niektóre rzeczy warto mieć wcześniej - jak np. laktator ale może on się nigdy nie przydać a innej kobiecie będzie towarzyszył każdego dnia :) Także różnie jest.

Zakupiłam też już pierwsze spodnie ciążowe - oczywiście używane na allegro z H&M ale z takim krótszym paskiem gumowym a nie takim długim. Myślała, że będą może dobre, bo w zwykłych dżinsach mi ciasno, ale są jeszcze za duże w tym pasku. Będą musiały poczekać trochę.

Badania zrobię wszystkie które zaleci mi lekarz. Sandardowo 3 w ciąży takie porządne USG, nazywane genetycznymi. Czy zrobię test PAPPA nie wiem. Zależy co powie lekarz, czy będzie wskazanie.

Wizyta dopiero z 2 tygodnie :)

Cześć Dziewczynki :-)
Ja wczoraj wyszłam ze szpitala, dostałam mase kroplówek i tabletek, ale niestety po wyjściu wymioty i mdłości na tym samym poziomie.
Ehh trzeba to przetrwać jakos, choć łatwo nie jest.

Najważniejsze, że z moim 2 centymetrowym Szczęściem wszystko dobrze [emoji7]

To super ze wyszlas:)Nie ma jak w domu:)
Jeszcze chwila i przejdzie!
Odpoczywaj:)

reklama
Do góry