reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

My też nie wychodzimy od 2 dni na spacer bo smog straszny, dziś mamy przymusawa wycieczkę do urzędu mam ciarki na samą myśl... @Kasia u nas też problem ze zmianą pampersa i z ubraniem. Czasami jak już na Maxa się zmecze przy tym to zajadam mu pantsa, no ale wiadomo z gołą pupka najlepiej[emoji1]. Jak mamy kupke to znalazłam na niego sposób daje mu opakowanie chusteczek do zabawy o wtedy leży spokojnie i sobie szelesci. Oj mój kot mogły być taki, a ja mam wręcz przeciwnie kreci nosem na wszystko już nie wiem co mu dawac do jedzenia. Z kocich karm to tylko galaretkę wylize. A ciągle chodzi i chce jeść a nic mu nie smakuje.

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czyli to taki etap że dzieci są na "nie", nie ubieraj, nie przebieraj, nie dotykaj kiedy nie chce:-) :)
Mamamilka to Twój kot to taki francuski piesek ;) Moja kotka jest już kwadratowa, jest szersza niż dłuższa i wymusza jedzenie, miauczy jakby ją ktoś ze skóry obdzieral, więc daje jej jesc żeby mi dziecka nie budziła. No chyba że idzie zima i gromadzi sobie tluszczyk.
Aaaa, mamy drugą dolną jedynkę :). U nas noc lub dwie przed wyjściem zęba jest płacz i tak z 3 dni przed Filip zasypia tylko w pozycji pionowej a jak go kładę na płasko to się zaraz budzi. Musi dobrze zasnąć żeby go odłożyć. Coś w tej pozycji musi być, mnie przez weekend strasznie ząb bolał i nie mogłam spać, dopiero jak dałam sobie pod glowe 3 poduszki i spałam w pozycji pół siedzącej to było lepiej.

Kasia gratulacje kolejnego zabka[emoji16], czyli to prawda że jak już pierwszy wyjdzie to kolejne lada moment. U nas ostatnio Miłek też zasypia tylko na rękach w pozycji pionowej, a wcześniej wystarczyło go odłożyć i sam zasypial. To może i u nas coś się szykuje, chociaż ja tam nic nie widzę. Kasia bolał Cię zab[emoji54] mam nadzieje, że już po bolu, jak pomyślę sobie o dentyscie to mam ciarki. Raz mi dentysta zniszczyła zęba i musiałam go wyrwac... Zle to wspominam, ale całe szczęście zawsze miałam i mam mocne zeby do tej pory mam tylko jedna mini plombe w jednym zebie i tyle. Reszta bez skazy zdrowiutka[emoji4], nawet ciąża i karmienie mi nie zniszczyło zębów. Jak idę na kontrolę co jakiś czas to zawsze dentysta mnie pamięta bo mało razy w życiu widział tak zdrowe zeby. Ufff przynajmniej to od życia dostałam, bo dentysty boję się jak nie wiem co...

@kasia0121 Super brawa dla Filipka
@mamamiłka mi też tak kiedyś dentystka zniszczyła zęba że poszedł do wyrwania :( tyle szczęścia w nieszczęściu,że mam dość szerokie zęby i w ciągu ok.1,5 roku tak się przesunęły że nawet nie widać ubytku :D.
Co do fazy na nie.Aleks ostatnio bardzo często siedzi i mówi nienienie :D a żeby obciąć mu paznokcie nieźle się trzeba nakombinować

Ja też w sumie nie mogę narzekać na zęby, chociaż miałam ubytki do wyleczenia i tego nie zrobiłam. Także teraz jestem jestem w trakcie leczenia kanałowego, no i mam ósemkę do wyrwania - co prawda jest zdrowa, ale rani mi policzek. Więc jeszcze się zastanowię czy wyrywać, dentysta mnie namawia, ale ja się obawiam.
Mamamilka to może u Was też w taki sposób będzie objawiało się wyjście zęba, oby to nastąpiło jak najszybciej.
Madziolek to niezły buntownik z Aleksa. Żeby tylko mu tak nie zostało, bo będziecie z mężem mieć przekichane;)
Ja tego nie pamiętam, ale rodzice mi opowiadali że w zerówce i pierwszej klasie, jak nauczyciel się mnie o coś pytał to ja odpowiadalam :"nie będę mówiła ":-) :). Ale już mi przeszło i mówię nawet wtedy kiedy trzeba milczeć ;)
A paznokcie to obcinam jak Filip śpi i zajmuje mi to 2 dni :-) :)

Madziolek to chociaż tyle że nie widac tego ubytku, u mnie jest spora przestrzen[emoji20], całe szczęście że to była 7. Aleks widac konkretny chlopak[emoji23], my paznokcie obcinamy podobnie jak Kasia gdy Miłek spi. Ostatnio to taka zła na siebie bylam, bo zasnął a ja mu cyk cyk paznokietki obcinam, rączki bez problemu ale jak biorę się za stopy to on nagle oczy jak 5 zł. Uśmiech i coś w stylu no to ja się już wyspalam co będziemy robic[emoji50]. No i faktycznie spal 5 min, potem szalał i poszedł znowu spać za 2h... Myślałam, że palne sobie w łeb[emoji1].
Kasia jak zdrowy ząb to szkoda trochę bo wyrywac[emoji17], a nie mogą go jakoś przypilowac zeby nie ranil policzka?
Noc u nas kolejna okropna znowu rano musiałam podac panadol. W poniedziałek mamy szczepienie to niech go zbadaja dokladnie, może to cos innego bo ja w tej buzie nic nie widze[emoji22]. Chodzę już jak zombie, a Miłek od rana w nie najlepszym nastroju ciagle marudzi, a ja dodatkowo dostałam okres wiec mam ochotę położyć się do ciepłego łóżeczka i przez cały dzień nie wychodzic.

Madziolek to chociaż tyle że nie widac tego ubytku, u mnie jest spora przestrzen[emoji20], całe szczęście że to była 7. Aleks widac konkretny chlopak[emoji23], my paznokcie obcinamy podobnie jak Kasia gdy Miłek spi. Ostatnio to taka zła na siebie bylam, bo zasnął a ja mu cyk cyk paznokietki obcinam, rączki bez problemu ale jak biorę się za stopy to on nagle oczy jak 5 zł. Uśmiech i coś w stylu no to ja się już wyspalam co będziemy robic[emoji50]. No i faktycznie spal 5 min, potem szalał i poszedł znowu spać za 2h... Myślałam, że palne sobie w łeb[emoji1].
Kasia jak zdrowy ząb to szkoda trochę bo wyrywac[emoji17], a nie mogą go jakoś przypilowac zeby nie ranil policzka?
Noc u nas kolejna okropna znowu rano musiałam podac panadol. W poniedziałek mamy szczepienie to niech go zbadaja dokladnie, może to cos innego bo ja w tej buzie nic nie widze[emoji22]. Chodzę już jak zombie, a Miłek od rana w nie najlepszym nastroju ciagle marudzi, a ja dodatkowo dostałam okres wiec mam ochotę położyć się do ciepłego łóżeczka i przez cały dzień nie wychodzic.

Witam w klubie u mnie też okres,a było tak dobrze jak go nie było od lipca miałam spokój i nawet łudziłam się,że dopóki nie skończę karmić to nie wróci :D.My dzisiaj byliśmy u lekarza jakieś lekkie przeziębienie dopadło Aleksa :( rano wstał z kaszlem w nocy też kaszlał ale po południu już nie.
@kasia0121 może faktycznie da się przypiłować tego zęba,ja też mam ósemki do wyrwania :O prawdopodobnie wszystkie póki co 2 na pewno,nie mają miejsca i nawet wybić się nie mogą ostatnio przez 2 dni chodziłam nieprzytomna tak mi dały popalić

Nie pomyślałam o tym, muszę spytać stomatologa czy mozna przypilowac tą ósemkę, bo faktycznie nie widzi mi się usuwanie zęba.
Mamamilka i Madziolek dla mnie okres to też zło, ja akurat jestem przed i mam ochotę wszystkich zabić a później palnac sobie w łeb. Takiego pms-u to przed ciążą nie miałam.
Zdrowia dla Aleksa. Co się znowu do Was przyplatało?

Dziewczyny jak po weekendzie? Tak rozmawialysmy o tych zębach, ze wywolalam wilka z lasu[emoji20]. Tak mnie szczęka boli od niedzieli, że nie przytomna chodzę... Podobnie jak Ty Madziolek nie mam miejsca na jedna 8[emoji17] i co pół roku się odzywa. Orientujecie się może czy podczas kp można usunąć zęba ale ze znieczuleniem?? Kurczę poród był mniej bolesny niż ten bol[emoji21]. Miłkowi też dokuczaja nawet w nocy dziś kupe zrobil i rano kolejna jak nic to na zeby.. Dziś mamy szczepienie to się wypytam jak wygląda sytuacja.
Madziolek jak Aleks? Przeszlo to przeziębienie?

reklama
Przeziębienie nie przeszło bierzemy leki:pelafen baby(ochydny,dopiero jak zaczeliśmy podawać go z deserkiem to jest ok),Calcium Hasco(posmakował mu ten lek dopiero wczoraj) i Nasivin baby (jak tylko zobaczy buteleczkę to płacze trze nos,trze również oczy i je zamyka bo krople do oczu dalej bierze,niestety zapalenie spojówek nawraca a raczej samo ropienie,jeszcze parę dni pokropimy jak będzie nawrót to wybierzemy się do okulisty)
@mamamiłka najlepiej zapytaj swojego ortodontę czy można.

Do góry