reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Bilans po wizycie tesciowej jest nastepujacy:
Ilosc rozregulowanych dzieci - 1
IIosc padnietych mam - 1
Ilosc zatkanych kanalikow w piersiach w przeciagu ostatniego tygodnia - 3
Ilosc wszystkowiedzacych babc - 1
Ilosc uwag, ktore mama przejela od babci - pozornie 1, faktycznie 0
Ilosc uwag, ktore babcia przyjela od mamy - bezceremonialne 0
Ilosc wspolnie spedzonych godzin - chyba z milion
Ilosc mysli w stylu "potrzebuje wiecej prywatnosci" - dwa miliony
Takze tego...

reklama
Ważne że nie ma ofiar śmiertelnych ;). Chociaż pewnie uszczerbek na zdrowiu jest. Zaczynam się zastanawiać czy te nasze tesciowe się nie znają. A może istnieje coś takiego jak sabat tesciowych;).
A pomagała coś troche czy tylko przeszkadzała?
Ostatnio się żaliłam koleżance jak to fajnie byłoby móc sobie wybrać osobno męża i osobno teściów, a nie wszystko mieć w pakiecie:)

Pomagala tez. Ale troche za dlugo i zbyt doskwieral ji brak prywatnosci. Ilez mozna spedzac czasu non stop... dzis bloga cisza. Delektujemy sie :-)
Dziewczyny czy ktoras z Was szczepila juz na pneumokoki?
My we srode idziemy na szczepienie pt. Rotawirus part 2 i wlasnie pneumokoki i nie wiem czego sie spodziewac. I jezzcze jedno - bralyscie pneumokoki na nfz, czy te rozszerzone? Ktos wie na ile te rozszerzone warto brac?

My szczepiliśmy pneumokoki na NFZ. Hmm czego się możesz spodziewać po szczepieniu? Mam nadzieję że niczego złego. Filip za jednym zamachem dostał 6w1, rotawirusy i pneumo. Była gorączka, senność, marudzenie i brak apetytu. No ale pewnie dlatego, że dostał wszystko na raz. Teraz początkiem września idziemy na kolejne szczepienie i już się boję.

Zobaczymy, bo ja mam rota rozbite na 3 dawki. Ostatnio dostala 6w1 i rota pierwsza dawke i bylo tylko trzydniowe zaparcie, potem dwie kupy giganty i znowy szczesliwe dziecko.
Moze teraz bedzie tez bez przygod.

~☆Nika♡~ witamy na pokładzie :) Masz synka czy córeczkę?

Jahjahbob my rota też szczepimy na 3 razy. To dobrze że mała tak znosi te szczepienia. No i fajnie, że akurat upały się skończyły skoro jutro idziecie się kłuć.

My odpoczywamy po tych upałach. Cały dzień pada deszcz, a Filip odsypia ostatni tydzień. Opanował już do perfekcji sztukę obracania się na boki, więc dla mnie już nie ma miejsca na łóżku ;)

Nie uwierzycie! Bo ja nie wierze. Wlasnie Natalka zrobila mi prezent i zaliczyla 3,5 godz drzemkę. Ja wiec wykorzystyjac sytuację spalam 3 godziny.
Czesc Nika:-) opowiedz o swojej pociesze :-)

reklama
Mam upragnionego synka. Ma na imię Alan. Urodził się 12 mają. Ważył 3110 i 52cm. Poród sn. Alanek jest moim trzecim dzieckiem (mam dwie nastoletnie córki ). Jest grzecznym i ruchliwych chłopcem.

Do góry