reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

biedronka10 my przeszliśmy na pampers 3 jak Filip miał 9 tygodni. Teraz ma 11 i wydaje mi się, że trochę na nich pobędziemy.

Ćwiczyć też próbuje, ale brak mi systematyczności. Przeważnie ćwiczę wieczorami jak Młody zaśnie, ale mam dni, że dopada mnie wielki leń :(

reklama
Kupiliśmy dzisiaj 3.Zobaczymy może jak skończymy paczkę 2 to nie będziemy musieli już ich dokupywać.
Kasia0121 Mój mąż stwierdził,że po pracy będziemy mogli ćwiczyć razem,więc myślę,że się uda.

Ja tez powoli wracam do biegania narazie idzie mi to powoli ale staram się co 2 dzień przebiec 5km i marzę o powrocie na pilates ale narazie tez nie wyobrażam sobie codziennie zostawiać niunię tym bardziej ze jestesmy ciągle na cycku. Co podawałyście od gorączki po szczepieniach tym swoim szkrabom?

No właśnie co na gorączkę ? Jutro idziemy na szczepienie :(
Jak często kapiecie maluchów ?
Wczoraj znajoma opowiadała jak matce po porodzie w warszawskim szpitalu nie kazano kąpać przez 2 tygodnie czy zrobilybyscie tak ?

No właśnie co na gorączkę ? Jutro idziemy na szczepienie :(
Jak często kapiecie maluchów ?
Wczoraj znajoma opowiadała jak matce po porodzie w warszawskim szpitalu nie kazano kąpać przez 2 tygodnie czy zrobilybyscie tak ?
My tez jutro szczepimy i ciągle zastanawiam się nad tymi skojarzonymi? Rotawirus na pewno dokupimy ale nie wiem czy nie pozostać przy tych tradycyjnych?

Na gorączkę podawałam paracetamol w syropie, ok. 4 ml. Ilość do podania jest uzależniona od wagi dziecka, więc przypilnujcie pielęgniarkę żeby zważyła dzieci. Gorączka zaczęła nam spadać ok. 40 min. po podaniu. Kupiłam też paracetamol w czopkach,gdyby się nie udało podać doustnie. No i czopki szybciej zaczynają szybciej działać od zawiesiny doustnej.

Po szczepieniu Filip spał od godz. 14 do godz. 5 następnego dnia. Budził się tylko na jedzenie i chwilowe grymaszenie.

Będzie dobrze, postarajcie się zachować spokój przy szczepieniu, dzieci czują nasze emocje. Aaa i wzięliśmy ze sobą ulubioną zabawkę Filipa - ona też pomogła na trochę zająć uwagę synka.

Będę trzymała kciuki za Maleństwa i za Was. Dajcie jutro znać jak dzieciaczki to zniosły

Spicie? My sie jeszcze karmimy.
Wizyta u fryzjera skonczyla sie na ampulce i nieznacznym podcieciu koncowek :-) a mialo byc grubo :-)
za to jak wyszlam od fryzjera to w 5 minut odnalazlam Tate spacerujacego z wozkiem, taki radar na dziecko :-)caly czas mnie to zadziwia.
Helenka05 jak tam oczko?

Dzień dobry. U Nas noc fajna.
Spicie? My sie jeszcze karmimy.
Wizyta u fryzjera skonczyla sie na ampulce i nieznacznym podcieciu koncowek :-) a mialo byc grubo :-)
za to jak wyszlam od fryzjera to w 5 minut odnalazlam Tate spacerujacego z wozkiem, taki radar na dziecko :-)caly czas mnie to zadziwia.
Helenka05 jak tam oczko?
Oczko zakraplamy Tobrex przemywamy i masujemy ropki jest zdecydowanie mniej ale kanal jest niedrożny bo wszystko w tym oczku stoi popracujemy tak tydzień jeśli nie pomoże to pójdziemy do okulisty dziecięcego.
Ja tez juz koniecznie powinnam byc u fryzjera ale... A wizyty tez kończą sie zabiegiem na włosach i kontrola ściętych końcówek hahaha

U nas tez noc fajna, spalismy od 21 do prawie 2, potem karmionko, pieluszka i spac wstalismy o 6 nieatety z okropnym bolem brzuszka pomagalo jedynie noszenie w pionie a zrobiona kupa przyniosla mega ulge[emoji57]. Mamy dzis kolejny piekny dzien wiec czekaja nas dlugie spacery[emoji41]

Napisane na LG-K580 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry:)

helenka05 cieszę się, że z oczkiem już lepiej. Jeszcze chwilka i przejdzie. A maleństwo grymasi przez to bardziej?

Oj, tak zazdroszczę tych wizyt u fryzjera, że postanowiłam zadzwonić do fryzjera i umówić się na wizytę domową :)

Dziewczyny czy macie jakieś ćwiczenia na brzuch? Bo mi została oponka. Zawsze ćwiczylam 6 weidera, ale na te ćwiczenia chyba za wcześnie

Do góry