reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Bry!
A my już po pobraniu krwi. Dzisiaj to aż dwie próbówki poszly :( ale syn byl bardzo dzielny. Płakał tylko przy ukluciu a potem już był spokojny. Teraz się poci jak dziki osioł przy cycu. W sumie ja też się pocę. 26 stopni w domu. Lecimy do lasu - może tam będzie chłodniej, jak nas komary nie zeżrą.

Co do szczepień to kiedyś nie było internetow i tego nawału informacji i czlowiek był jakoś spokojniejszy.
Tak jak Karlik pisze - trzeba zawierzyć sobie i zrobić zgodnie z wlasnym przekonaniem. Wybór mamy będzie zawsze najlepszy bo któż zna lepiej dziecie niż matka?

@Martussa82 - trzymajcie się obie. Dzisiaj magiczna trzecia doba. Może dość już będzie tego gorączkowania?

@MajaMaj - starszakowi na te nocne bóle może by pomogła ciepła kąpiel i masowanie? Ja jak byłam mała też przechodziłam te bóle wzrostowe.. masakra. Współczuję nocy.

reklama
Wiem, macie rację, że każdy powinien zrobić wedle własnych przekonań. I faktycznie za dużo tej wiedzy w Internecie...
Tak czytam Was jak macie dobrze (?) z mleczkiem i ile ściągacie...my wczoraj max 50ml, a tak to 30 w porywach 40ml, ale ściągam uparcie i Blankę przystawiam. Dużo tego nie mam ale zamiast samym mm choć trochę mojego cyca dostanie.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Siedzimy już sobie na Powsinie i spieszę donieść, że bransoletka przeciw komarom działa. Pełno tego dziadostwa dookoła lata ale nas się jakoś szczególnie nie czepiają. Mlody fajnie śpi a ja zaczytuje głoda (ze śniadaniem się nie udało i tutaj też wszystkie lokale pozamykane jeszcze :( )

@waraai - jedna kupa problemu nie czyni :)
Mogła się panna upić pierwszą fazą Twojego mleka i stąd taka pienista kupa. Dopiero dwie, trzy pod rząd powinny wzbudzić Twoją uwagę.

Dziewunie, zakupiłam wczoraj a dziś już mam:
19553099_1497781923577269_265000744_n.jpg

Martussa- byle nie zeby.... a może im szybciej tym z głowy ;) daj znać czy w tym motylku łebek się nie poci strasznie.
Majmaj- ćwiczenia. Masz sile? Ja jeszcze nie moge przez to obniżenie ale jest lepiej wiec zacznę za miesiąc. Ja od dziś zrywam ze słodkim. Wracam na swoją dietę słodkie tylko własne i takie... zdrowe ;) trzymam za nas kciuki:)
Gabis- a przypomnij mi czemu jesteście na mm? Ja ściągałam w ub tygodniu po 30-50ml strasznie mnie to frustrowało a teraz jak jesteśmy bez ściągania to je jak wariat i najadą się na pewno.
Dziś była polozna w 7dni 350g wiec luzik.
Waraai- ja właśnie się podlaczylam żeby napisać ze małego druga dzisiejsza kupa to piana. Stawiam na koje odżywianie na wyjeździe. Niby menu degustacyjne w restauracjach lepsze od McDonalda ale zawsze to hotelowa kuchnia... albo stacja benzynowa.

Ogarniam temat wakacje w domu. Pranie i sorzatanie po wyjeździe, ta się chce ze mną pobawić, ta coś mi pokazać a młody nie chce spać.... No i moznaby dać coś dzieciom jeść- o sobie nie myśle....
A na zakupy choćby jedzeniowe to nie mam zupełnie jak skoczyć z mojej góry... poczekam na 19ta jak tata wróci ale o chlebie z GS mogę zapomnieć :)
Pogoda ciepła, miła, baaardzo wietrzna.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Może być, że to moje jedzenie, bo od kilku dni nie dałam rady ugotować obiadu i tylko zamawiamy..

Chciałabym dziś, ale panna świruje na grubasie. ;)

Ostatnia edycja:
Ale nam burza przeszła nad Wawą [emoji33].

Dziś mam spadek formy. Moje dziecię nie śpi... nie dogadujemy się dziś. Ja mu mówię "idź spać" a on "aaaauuuuj" i się gapi i cieszy.
1498735872-aaaaaa.jpeg

Próbowałam mu zrobić kokon...
1498735907-aaaaaa.jpeg

I tylko się wkurzył...

Chyba mu dam szlaban na smoczek. Może to go zmotywuje do spania [emoji46] .

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Burza była mocarna, fakt! U nas na Moko nawet grad padał, ciemno jak w nocy. Aż się Maryśka dziwiła, ale się nie dała oszukać i nie chciała spać ;)

Rano byłyśmy na spacerze, żeby nie latać w tym gorącu największym. I tak zgrzałam się jak prosiak. Chciałyśmy iść do Łazienek, a park zamknięty! Awaria kanalizacji. No w końcu Łazienki - awaria może się zdarzyć ;p No i zdążyłyśmy powrócić tuż przed burzą :) Panienka od powrotu nie ma chęci spać, więc na zmianę pije i zasypia w moich ramionach, a jak ją odkładam to jest protest. Więc się tak milutko kisimy w smrodku wspólnym ;P

@MajaMaj a co będziesz ćwiczyć? Ja się roztapiam! Ćwiczenia jakiekolwiek dopiero wieczorem :)

@mamaAWR dobrze wiedzieć, że opaska działa :D Jak ona się nazywała, przypomnij proszę :)

Aaa jeszcze co do szczepienia - my siłą rzeczy będziemy szczepić 5 w 1, bo przed operacją zrobimy tylko WZW B, żeby jej za bardzo nie obciążać. Musimy tylko kupić tę 5 w 1 skoro znika z rynku..

reklama
Już znalazłam, że opaska to Nobzee :D
Zanabędę też na pewno, bo na przełomie lipca i sierpnia jedziemy na wieś do teściów, co by mała sobie odsapnęła przed operacją i się nawdychała świeżego powietrza. A tam towarzystwa latającego i gryzącego jest od groma!

Do góry