reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Karliku a jak Ty się czujesz ? To Twój synek to lakomczuch jak tak szybko taki głodny ;) wkońcu facet :p ale u Was szybko działaja juz usg bioderek i badania...Nam udało sie syna na chwile przemycić i widział Mała bo w moim szpitalu nie ma odwiedzin w salach tylko z maluszkiem można wyjść na taki korytarz ale tam też dzieci do 16 roku wchodzić nie mogą ale mezowi udalo sie przemycić na salę ;)

Olo, i jak wychodzicie dzis do domku ?

No my juz sie przerzucilismy na rozmiar 62, dzis Oleńka byla ważona przez położna i 3960 gram więc juz kawał Kobietki :)

A ja mam pytanko do wszystkich już ogarnietych mam [emoji6] . Czy stosujecie jakaś lekką dietę, lub zauważyłyście że coś maluchom szkodzi ? Czy może jecie wsjo [emoji12] .

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam pytanko do wszystkich już ogarnietych mam [emoji6] . Czy stosujecie jakaś lekką dietę, lub zauważyłyście że coś maluchom szkodzi ? Czy może jecie wsjo [emoji12] .

No ja właśnie za każdym razem rozmyślam co mogę a co nie. Bardzo mnie ciągnie do owoców i nie wiem które mogę bezkarnie.
Dziś mieliśmy wizytę położnej, przybita kobieta. Maca mi piersi i mowi : "no, szału nie ma"....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Marta:)- ja sie czuje dobrze, chyba przez to ze mi tak po tym krwotoku wyrzęli macice nawet nie jest tak zle przy obkurczeniu choć krzyż przy tym boli bardziej niz przy porodzie :) A tu położne chodzą z paracetamolem jak na hollywoodzkiej imprezie z dragami :) kto chce? Kto chce? He he dziewczyny były u brata- przemycone. Starsza w stresie bo przeciez nie wolno ale obie miały go na rękach i mega podekscytowane.

Wtopą okazały sie majtki jednorazowe- zakładając sie targają, sa za małe i beznadziejne. Dobrze ze mi maż szybko siateczkowe doniósł.

Lalamido- o której do szpitala jedziesz?

No ja właśnie za każdym razem rozmyślam co mogę a co nie. Bardzo mnie ciągnie do owoców i nie wiem które mogę bezkarnie.
Dziś mieliśmy wizytę położnej, przybita kobieta. Maca mi piersi i mowi : "no, szału nie ma"....

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Było pomacać też jej piersi i powiedzieć że jej cycki też dup...nie urywają [emoji6] . Dasz radę a jak mleka nie będzie to też nie tragedia . Teraz mleka mm są zupełnie inne niż n lat temu[emoji6] . Ja się na krowim mleku chowałam i jakoś dało radę [emoji1]. Pewnie dlatego tyle teraz nabiału zjadam [emoji41] .

A jeszcze Wam napisze ze jak sie młody urodził to mąż zerka sprawdzić jakie sa osoby urodzone 25.05 i okazuje sie ze to dzien urodzin mojej pierwszej niedoszłej teściowej !!(jest osoba publiczna) i dzien imienin mojego byłego o bardzo specyficznym imieniu :)
He he

Marta:)- ja sie czuje dobrze, chyba przez to ze mi tak po tym krwotoku wyrzęli macice nawet nie jest tak zle przy obkurczeniu choć krzyż przy tym boli bardziej niz przy porodzie :) A tu położne chodzą z paracetamolem jak na hollywoodzkiej imprezie z dragami :) kto chce? Kto chce? He he dziewczyny były u brata- przemycone. Starsza w stresie bo przeciez nie wolno ale obie miały go na rękach i mega podekscytowane.

Wtopą okazały sie majtki jednorazowe- zakładając sie targają, sa za małe i beznadziejne. Dobrze ze mi maż szybko siateczkowe doniósł.

Lalamido- o której do szpitala jedziesz?
Jutro na 8 mam się stawić na czczo [emoji6] .
Na 7 zawozimy Olka na świetlicę i heja do szpitala. Modlę się żeby w nocy się nie zaczęło. Brzuch mi skacze tak że to bajka. Filmy nagrywam [emoji12] . Jak tylko wstaję to czuję jak mi się mały pcha ,zapiera nogami a rączki miednicy się przytrzymują [emoji2] .

1495732293-aaaaaa.jpeg

Pamiętam jaki to był szok i niezrozumienie u Olka że ja też mam imię [emoji23]

reklama
Ale ruch! A ja ledwo czas znajduje na czytanie miedzy seansami z cycem w buzce Marii a spaniem ;)
Zostawili nas w szpitalu, bo poziom bilirubiny taki na granicy i chca jutro sprawdzic, czy nie wzrosnie.

Z coekawostek - leze na lozku naprzeciwko drzwi, wietrze cycki, a tu wchodzi ksiadz z pytaniem, czy ktos chce do komunii przystapic. Zapewnilam mu frajde widokiem pewnie ;)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry