reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Zgadzam się z przedmówczynią.

Czuj się dziś ostentacyjnie źle, miej bóle brzucha i dowolnie akcentowane dolegliwości i idź leżeć.
Może szybciej się wyniosą ze strachu. :)
A jedzenie mają w domu, albo niech przywiozą ze sobą.

reklama
Po pierwszym porodzie też nie pamiętam, by macica bolała jakkolwiek.
Nawet przy karmieniu.
Kurczę, nawet krocze nie bolało, a byłam nacięta - teraz położna straszy, że ból krocza jest spory i nie wiem, jak się ustosunkować. [emoji14]
Bolały cycki.
Jak zrobiły się kwadratowymi baniakami pełnymi mleka i najpierw były one, a daleko za nimi: ja.
Z tym, że też nie od razu po porodzie.

Za to skurcze bolały pieruńsko. :D
Krzyżowe.
Skurcze na toalecie (już na porodówce, pod koniec, ciągle jeszcze też po lewatywie).
Bolało spojenie łonowe - pamiętam, że myślałam, że mnie rozerwie. [emoji14]
Ale rodziłam prawie dwie doby i najgorsze były ze 4 ostatnie godziny. Nawet żyć już nie miałam siły. :D

Parte - spoko.
Trzy parcia i Młody poza bazą.
Podczas drugiego utknął pomiędzy światami i musiałam go wyciskać na zawołanie. Wyturlał się nieco siny i podduszony, to gwizdnęli mu jeden punkt za kolor skóry. :p
Jak się miało dwadzieścia lat to nic nie bolało[emoji41]a teraz cierpcie stare dupy [emoji8][emoji8][emoji56][emoji56][emoji106]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

W gościach będzie chlopczyk który jeszcze raczkuje, a z racji ze mój pies ma aktualnie okres gubienia futra to ruszyło mnie sumienie... Trzeba jakoś przetrwać, a położyć się na pewno pójdę ...:p niech sobie teściową gości zabawia:p

Dziewczyny, mam pytanie do was o szczoteczki do włosów dla maluchów.
Ja kupiłam Canpola z naturalnego włosia końskiego, ale jak ją wyparzyłam to zaczęła tak śmierdzieć koniem, że nie dam rady. Nie mam nic do koni - uwielbiam te zwierzęta i zapach ich mi nie przeszkadza - o ile jestem w stajni, ale szczoteczka dla dziecka jadąca koniem to ponad moją tolerancję...
Kupiłam drugą, ze sztucznym włosiem, nie śmierdzi, ale sztywna taka jakaś... A jakie Wy macie?
Ale się uśmiałam [emoji237] mi nie przyszło do głowy żeby wyparzyć szczotke i pewnie nie będę [emoji3] podejrzewam że w mojej by się kłaki potopiły.... A po co ryzykować, Franki i tak mówi że Gabrysia będzie łysa baba[emoji41]

W gościach będzie chlopczyk który jeszcze raczkuje, a z racji ze mój pies ma aktualnie okres gubienia futra to ruszyło mnie sumienie... Trzeba jakoś przetrwać, a położyć się na pewno pójdę ...:p niech sobie teściową gości zabawia:p
Nie daj się [emoji12]. Och jak ja się cieszę że moja teściowa aż w Krakowie [emoji1] i jak sobie jej nie przywiozę to nie przyjedzie [emoji7].

Napisane na HTC One M9 w aplikacji Forum BabyBoom

Jak się miało dwadzieścia lat to nic nie bolało
emoji41.png
a teraz cierpcie stare dupy
Mów za siebie! Ja tam mam nadal 16 lat :D

reklama
A po drugie to idźcie już rodzić bo zostawić was na trzy godziny i trzydzieści wiadomości, ja już się łapie na tym , że nie wiem co która konkretnie myśli ale ogólny wątek łapie [emoji16]

Do góry