reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

Dziewczyny mam pytanie. Czy ktoraś z Was miała pierwszą ciążę obumarłą? Cy lekarz w drugiej ciąży dał jakieś leki od samego początku? Zaszłam teraz w ciążę po ciąży obumarłej i z wizytą czekam do 7 tygodnia, żeby zobaczyć na usg. Nie wiem czy dobrze robię? Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Ja jestem w takiej sytuacji.Pierwsza ciąża obumarla stwierdzona w 12 tyg. Zakończona łyżeczkowaniem. W drugą ciążę zaszłam po roku. W 7 tyg.lekarz jeszcze nie założył mi karty ciąży żeby nie zapeszać jak to stwierdził, ale dostałam juz Duphaston i oczywiście kwas foliowy. Później w 20 tyg.zaczęły się moje problemy z szyjką. Uważaj na to i badaj szyjke jeśli miałaś łyżeczkowanie bo gin.twierdzi, że bardzo często jest przyczyną niewydolności szyjki ( jej skracania, rozwierania). I wiem ze to najtrudniejsze ale jak najmniej stresu. Trzymam kciuki!

reklama
Słuchajcie - taki ból kości wzgórka łonowego to od wysiłku? Jakbym się gdzieś uderzyła.... no i wrażliwość pępka od wczoraj - wściec się można.
Ja takie bóle mam już od jakiegoś miesiąca. Ostatnio się nasiliły. Gin mówi, że to nic niepokojącego. Ale uciążliwe jest. Jak wstanę po dłuższym siedzeniu, trochę pochodzę i jestem zmęczona lub długo siedzę po turecku, to mam ten dziwny ból..

U mnie aktywny dzień, cały na powietrzu. Mam nadzieję, że będzie się dobrze spało dzięki temu :)

Jakby któraś chciała podaję kod zniżkowy do sklepu Mamissima: MAMISSIMATS (15% zniżki)

Witam nowe mamy.
Sen oczywiście się zbuntował i tak po kanapkach - @Olo32 :wink: - netuję :)
Poczytajcie, ku przestrodze.

Link do: Największy wróg dziecka? Matka z dostępem do internetu

Żeby nam już całkiem nie poszło w dekielek :) Porównujemy się ze sobą - ale nie dajmy się zwariować!!!
@Ankuś - lekarz pierwszym, którego opinia się liczy - nie inne kobiety!!! Życzę dużo zdrowia i mimo Twoich obaw - mam nadzieję, że będzie zdrowy maluszek!!! Wszystkiego dobrego:-) :)

Witam nowe mamy.
Sen oczywiście się zbuntował i tak po kanapkach - @Olo32 :wink: - netuję :)
Poczytajcie, ku przestrodze.

Link do: Największy wróg dziecka? Matka z dostępem do internetu

Żeby nam już całkiem nie poszło w dekielek :) Porównujemy się ze sobą - ale nie dajmy się zwariować!!!
@Ankuś - lekarz pierwszym, którego opinia się liczy - nie inne kobiety!!! Życzę dużo zdrowia i mimo Twoich obaw - mam nadzieję, że będzie zdrowy maluszek!!! Wszystkiego dobrego:-) :)
A ja zrobiłam test i nie jadlam kanapki przed snem wczoraj i Mary mniej wariowała w nocy ;) bo ostatnio robila sobie zajęcia z aerobiku przez kilka godzin. Dzis znow sprobuje bez kanapki i jak znow bedzie spokoj, to nie bede korzystala ze swojej wlasnej rady na rzecz snu ;)

A internet faktycznie jest źródłem wiedzy, ale gdzies jednak jest granica :)

Napisane na ONE E1003 w aplikacji Forum BabyBoom

My dziś spacerek ulicami Warszawy, ale niestety to już nie dla mnie :( mam nieprzyjemną dolegliwość zwaną nietrzymanie moczu, okropnie!!! Aż przez moment wystraszyłam się, że to może wody? Ale nie, tylko siuski. Anyway, przyjemność ze spaceru marna jak tyłek mokry (pomimo podpaski!) Gin mówi, że po ciąży powinno minąć, a jak nie to zrobimy jakiś zabieg. Teraz odpoczywam w łóżku, och jak dobrze!!!

reklama
Czy ta gondola nie jest za mała?

Serio. ;)
Rozpakowałam ją do prania i został taki kadłubek 80x42cm.
Ale to jak na mojego kota. ;P

Mam nadzieje, że do października chociaż starczy.

1491140948-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry