reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

A masz kogos do przeprowadzki chociaz sama nic nie nos. No ja tez na ip sie nie wybieram bo mnie poloza i beda ciac bo cisnienie caly czas wysokie patrze czy nie idzie wyzej i wole byc w domu chodz fo swiat bo u mnie dopiero 33 tydz jeszcze. Wygrzewaj sie ☺

reklama
A masz kogos do przeprowadzki chociaz sama nic nie nos. No ja tez na ip sie nie wybieram bo mnie poloza i beda ciac bo cisnienie caly czas wysokie patrze czy nie idzie wyzej i wole byc w domu chodz fo swiat bo u mnie dopiero 33 tydz jeszcze. Wygrzewaj sie ☺
Z Twoim ciśnieniem też trzeba uważać. Jakie masz średnio?
Mam ludzi od przenoszenia, ja zajmę się jedynie dekoracją. :) raczej nie rzucę się z ochotą na przenoszenie mebli :D

asia333podlasie- ja tez zwróciłam uwagę że to już nei sa kopniaki tylko przeciągnięcia, pchania. Moj jest najbardziej aktywny ok. 22.... wierci się jak jakiś ALIEN w tym brzuchu. A wczoraj wyraźnie tak wystawił chyba rękę/łokieć (?) że czuć było dokładnie że to część ciała człowieka :-)Ty piszesz dopiero 33 a ja myślę - już 32 :-) Mnie teściowa-położna straszny że szybko nie urodzę... ;-( No i tej zaleconej luteiny nadal nie zaczęłam brać.....

Własnie byłam oglądać pogorzelisko. Koszmar, aż serce boli że tak to wygląda - jutro zaczyna się akcja sprzatania, więc jak wywiozą cały gruz pietra i blachę z dachu to będzie parterowy budynek i próba uruchomienia produkcji. Przywieźli kontenery na biura :-) i liczą że w 6 tygodni cos się ruszy - oby ja z porodem - he he
Ale zaangażowanie ludzi i wielka nadzieja jest. To najwazniejsze :-)

A ja wyszłam z domu - tego mi trzeba!

Jak w domu to cisnienie 140na 90 czyli gorna norma ale biore 7 dopegytow i jeszcze 2 tabletki jakies co na ip dali recepte zeby brac z takim ostatnio mnie do domu puscili wiec pilnuje aby nie roslo tylko serce caly czas ponad100 wiec mecze sie szybko za wiele nie robie. Ja tydz temu bylam na ip moja gin dala mi skierowanie z tym cisnieniem i to byl poczatek 32tyg i juz lekarz mowil ze jak cos to trzeba rozwiazac ciaze a maly nie cale 2kg wiec wole byc w domu po swietach mam wizyte 19 kwietnia to bedzie 36tydz i jak dotrwam to niech daje znow gin skierowanie i moge sie klasc i niech rozwiazuja bo ja tez wiem ze cisnienie jest bardzo niebezpieczne. Tylko tez troche inaczej bo ja mialam duze przed ciaza i ono wtedy mniej jest szkodliwe niz te jak dostaniesz w ciazy a przed nia nie miales.

Klaudia nawet rozpakowywanie rzeczy jest meczace bo trzeba podnosic wiec uwazaj.

Co do tego ze to juz 33 tydz to ja tak caly czas myslalam bo jestem po poronieniu wiec odliczalam a to 8tydz a to 12 pozniej 20 nastepnie 30 z kazdego sie cieszylam a teraz jak juz coraz blizej to jakos chcialabym to odwlec ☺
I u mnie sloneczko wychodzi ☺

Dziewczyny a bierzecie faceta na porodówkę? Ja nie bo myślę że mój Mąż to by więcej opieki potrzebował niż ja, a tak poważnie to przy pierwszym dziecku chciał być to ja go nie chciałam,a teraz też go nie chce ale i on sam stwierdził że nie chcę. Ja mam taki plus że ekipa ze szpitala mnie traktuje po znajomości więc nie było by problemu z niczym, syna urodziłam w 2godziny, razem z łożyskiem i nie ukrywam że liczę na podobny czas i finał...

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja biorę bo nie chce być sama ale ustaliliśmy że nie musi być do końca porodu. Dla mnie ważne żeby był w szpitalu i po porodzie dopilnowal malutkiej. I u nas może być mąż przy cc i siedzieć przy żonie także gdyby cc to też będzie. I będzie kangurował malutką gdybym ja nie mogła.

Ostatnia edycja:
Jak w domu to cisnienie 140na 90 czyli gorna norma ale biore 7 dopegytow i jeszcze 2 tabletki jakies co na ip dali recepte zeby brac z takim ostatnio mnie do domu puscili wiec pilnuje aby nie roslo tylko serce caly czas ponad100 wiec mecze sie szybko za wiele nie robie. Ja tydz temu bylam na ip moja gin dala mi skierowanie z tym cisnieniem i to byl poczatek 32tyg i juz lekarz mowil ze jak cos to trzeba rozwiazac ciaze a maly nie cale 2kg wiec wole byc w domu po swietach mam wizyte 19 kwietnia to bedzie 36tydz i jak dotrwam to niech daje znow gin skierowanie i moge sie klasc i niech rozwiazuja bo ja tez wiem ze cisnienie jest bardzo niebezpieczne. Tylko tez troche inaczej bo ja mialam duze przed ciaza i ono wtedy mniej jest szkodliwe niz te jak dostaniesz w ciazy a przed nia nie miales.

Klaudia nawet rozpakowywanie rzeczy jest meczace bo trzeba podnosic wiec uwazaj.

Co do tego ze to juz 33 tydz to ja tak caly czas myslalam bo jestem po poronieniu wiec odliczalam a to 8tydz a to 12 pozniej 20 nastepnie 30 z kazdego sie cieszylam a teraz jak juz coraz blizej to jakos chcialabym to odwlec ☺
I u mnie sloneczko wychodzi ☺
Asia to dosyć późno masz tą wizytę jak na Twoje dolegliwości.

Pozno bo pewnie temu ze moja gin myslala ze ja bede w szpitalu bo nawdt mowila ze jak doczekam to za 4 tyg ale musze isc do niej po recepte w nastepnym tyg i tak mysle ze umowie sie na wizyte dodatkowa to bedzie 2 tyg od ostatniej bo do 19 jajko zniose.

No i skręcam ta komodę.... Prawie na tarasie :) Zostały tylko szuflady. Czekam na córki bo one uwielbiają skręcać i by było im b. Przykro gdybym im nic nie zostawiła :)

Gdybyście puściły linki do ręczników z kapturkiem- bede wdzięczna.

A ja od wczorajszego wieczora jestem w szpitalu. Po 2 dniach częstszych napięć brzucha i złego samopoczucia skonsultowałam to przez telefon z moja gin. i zdecydowałam się pojechać na IP. Dostałam kroplowke nawadniającą i zastrzyk ze sterydami dla małej. Jutro już chyba wyjdę bo wszystko się uspokoiło ale troszkę mnie tutaj nastraszyli.

reklama
Do góry