reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

reklama
@Karlik :)
@Olo zazdraszczam jodu... :) w lipcu jedziemy całą rodziną też będziemy chłonąć!! Udanego pobytu :)
@DaWo kciuki zaciśnięte!!!

@milkaklaudia świetna ściąga, podbieram i dziękuję :)
Cieszę się że Wam się też przyda :) ściąga jak najbardziej aktualna tworzona wczoraj w pracy z natchnienia kolegi który opowiadał mi o szczepionkach a ja byłam lekko zielona i stwierdziłam że pora tematem się zająć :)

Dzień dobry wszystkim :) Ja typowy śpioch do 9 jestem niedostępna i śpię, korzystając dopóki jeszcze mogę :p U nas pochmurno, ale słoneczko nieśmiało próbuje się przebić przez chmury.
Milkaklaudia ja również dziękuję i kradnę sobie Twój plan szczepień :)
Odnośnie chrztu wiadomo jest to sprawa indywidualna, ale my zamierzamy ochrzcić Hanie jako rodzina wierząca i to jeszcze jak będzie maleńka tak do 3 miesiąca.
W tym tygodniu zamówiłam łóżeczko decydując się na takie z możliwością zrobienia z niego tapczanika, jak już córcia będzie wieksza. Ma przyjść przed świętami; już się nie mogę doczekać :D
Za wszystkie mamusie z problemami trzymam kciuki, będzie dobrze ;)
Miłego dnia :biggrin2:

Też bym chętnie pospała, ale młody już od 6 rano wygibusy jakieś uprawia i nie ma rady - trzeba wstać i pobujać.
U mnie słoneczko wyszło na chwilę ale zaraz się schowało i wieje paskudnie. Nici ze spaceru ale za to mam motywator żeby zostać w domu i ogarnąć trochę. Remont łazienki trwa w najlepsze i wszystko jest w kurzu i tynku.

Hej. :)

Warsztaty Bezpieczny Maluch ze wszech miar polecam. Ciekawie i merytorycznie prowadzone, przypomnień kursów pierwszej pomocy nigdy dość.
I wiecie.. jeden z ratowników był autentycznie wyjątkowo przystojny. Miód na oczy. ;P

Takie lalki zaś udostępniają do ćwiczeń. [emoji6]
b3e9429dbb79f342048e7b92829e58c3.jpg

Kupiłam wczoraj wózek.
I fotelik. I nawet bujaczek.
Łóżeczko przyjdzie lada moment.
Całą noc natomiast nie mogłam przez ten wózek spać, a co mi się udało, to śniło mi się, że jest do dupy.
Podobał mi się.
Płynnie wszystko w nim chodziło.
Ten krótki, zamknięty fragment bez dziecka pokonał wygodnie.
Ale montaż gondoli mnie poruszył - w sensie: wszystko prosto na klik, tylko ona się jakby chybocze do przodu i do tyłu. Mocowana jest na środku i nie ma podparcia gdzie indziej.
No i noc stała się koszmarem.
Dziś wyjeżdżam, ale po powrocie uderzę, by go poskładać i będę świrować.
Ostatecznie mam czas, by ten sprzedać, a kupić inny przecież. [emoji6]
Z drugiej strony - głowa nocą demonizuje.
Ale. Wolałabym. Nieruchomą. Gondolę.
Nie znam się jednak na takich wózkach. :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kupiłam wczoraj wózek.
I fotelik. I nawet bujaczek.
Łóżeczko przyjdzie lada moment.
Całą noc natomiast nie mogłam przez ten wózek spać, a co mi się udało, to śniło mi się, że jest do dupy.
Podobał mi się.
Płynnie wszystko w nim chodziło.
Ten krótki, zamknięty fragment bez dziecka pokonał wygodnie.
Ale montaż gondoli mnie poruszył - w sensie: wszystko prosto na klik, tylko ona się jakby chybocze do przodu i do tyłu. Mocowana jest na środku i nie ma podparcia gdzie indziej.
No i noc stała się koszmarem.
Dziś wyjeżdżam, ale po powrocie uderzę, by go poskładać i będę świrować.
Ostatecznie mam czas, by ten sprzedać, a kupić inny przecież. [emoji6]
Z drugiej strony - głowa nocą demonizuje.
Ale. Wolałabym. Nieruchomą. Gondolę.
Nie znam się jednak na takich wózkach. :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mój już od stycznia stoi w pokoju i tak jak Twój też jest montowany na klik...i tak jak Ty przez jakiś czas chodziłam dookoła niego i sprawdzałam jak mocno będzie się kolosalne itp. aż w końcu doszłam do wniosku że zaczekam aż Mała wyda swoją opinię czy jest on wygodny.:) To w końcu ona będzie spędzać tam swój czas i to co dla mnie może być wkurzające może jej akurat przypadnie do gustu...kto wie... Niech dziecko wie od samego początku, że nikt jej nie będzie ograniczal:)
A jeśli to nie przejdzie to tak jak piszesz zawsze jest opcja żeby ten sprzedać i kupić inny.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny jakiś czas temu wam pisałam żeby zawrócić uwagę na mocowanie gondoli, u mnie we wózku po franku też się tak kolebie przód-tył myślałam że się wóz wyrobił ale mama uświadomiła mi że tak było od początku.... A idzie waszymi bujać? Bo mój jest tak sztywny że ni hu hu... Wcześnie przy franku to był wózek pokazowy na oczy tych wscipskich sasiadek, a w domu miałam taki do bujania. Teraz niestety drugiego brak[emoji20]

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry