reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2017

Witam się piątkowo :-) :)
no właśnie kwiecień plecień poprzeplata trochę zimy trochę lata :D i myślę ze maj też...ale trzeba liczyć ze będzie cieplutko :)
Ja śniadanko sprzątanie i pakowanie bo jedziemy nad morze. To pewnie ostatni wyjazd tak daleki i ciekawe jak drogę zniosę bo tryb siedzący nie jest aż tak mi wskazany ale zobaczymy.

Karlik, a mi się teraz jakby szyjka wydłużyła bo lejek się zmniejszył i wtedy przy pomiarach szyjki jest dłuższy odcinek. A 8 marca zobaczę co ostatnia niedziela ze skurczami namieszała w szyjce. Dziwne tez mam ze w nocy budził mnie brzuch a rano jest oki.

Olo, może poszukaj stacjonarnego sklepu. Widziałam że w Poznaniu jest, ale nie wiem jak Wy jak teraz to wolę zakupy przez Internet....leniwa jestem ;)

Martusiamiska, 32 tydzienń....no no brzmi już poważnie :-) 8 miesiąc ciąży

reklama
Hejka mamusie :)
No właśnie ja też się cały czas zastanawiam czy kupić jakiś lekki alla śpioworek czy tylko komplet jakiś grubszy z weluru. Mam właśnie spodenki i bluzę z weluru może wystarczy i do tego kocyk. A pod to body czy pajac. Nie wiadomo jaki ten maj będzie :/ Ale chyba spiworek to już chyba niepotrzebnie.... a sama nie wiem :D Kupiłam jej nowy komplet w C&A z weluru spodenki i bluza rozpinana na 56 do wyjścia ze szpitala narazie.

Witam się piątkowo :-) :)
no właśnie kwiecień plecień poprzeplata trochę zimy trochę lata :D i myślę ze maj też...ale trzeba liczyć ze będzie cieplutko :)
Ja śniadanko sprzątanie i pakowanie bo jedziemy nad morze. To pewnie ostatni wyjazd tak daleki i ciekawe jak drogę zniosę bo tryb siedzący nie jest aż tak mi wskazany ale zobaczymy.

Karlik, a mi się teraz jakby szyjka wydłużyła bo lejek się zmniejszył i wtedy przy pomiarach szyjki jest dłuższy odcinek. A 8 marca zobaczę co ostatnia niedziela ze skurczami namieszała w szyjce. Dziwne tez mam ze w nocy budził mnie brzuch a rano jest oki.

Olo, może poszukaj stacjonarnego sklepu. Widziałam że w Poznaniu jest, ale nie wiem jak Wy jak teraz to wolę zakupy przez Internet....leniwa jestem ;)

Martusiamiska, 32 tydzienń....no no brzmi już poważnie :-) 8 miesiąc ciąży

Zazdroszczę :) ja jeszcze sobie w pracy przesiaduję, ale już powoli czuję się jednak zmęczona... Chociaż tragedii nie ma :)

Ja bym wolała cieplejszy pajacyk na drogę ze szpitala. Bo to jeszcze takie maleństwo i wolę na początek aby jak najmniej obracać i jak najmniej Jej zakładać co by zaoszczędzić marudzenia ;) ja jestem z tych co na początek body kopertowe i pajace całe odpinane z góry na dół bo to naprawdę wygodne.

No co Wy, dziewczyny!!
Maj będzie cudowny, ciepły, słoneczny!!
Ja mieszkam teraz w górach i u nas zimowe kurtki chowa się dopiero po weekendzie majowym i ja naprawdę NIE ZGADZAM SIĘ !! na zimno w maju. ( śnieg miałam na podwórku bite 3 miesiące!!)
Właśnie wywaliłam z zamówienia kolejną kurteczkę i kolejną bluzę. LATO BEDZIE I UPAŁ! :-)) 2 bluzy bawełniane ciepłe z kapturem ( nie lubie kapturów dla dzieci bo uwierają w plecy ale jakby wiatr wiał to musi mieć np. na spacer po plazy ;-), 2 bluzy bez kapturów na zatrzaski i sweterek - to zamówiłam i to tyle na 0-3 chcę mieć. kocyki jakby co, poza tym w gondoli jest otulony maluch.

marta:-) - może w nocy śnią Ci się przyjemne rzeczy i wtedy jest akcja skurcz :-) albo cos uwiera. Ja odkąd mam ta poduszkę wielką typu C to sie wysypiam jak nie wiem - bez stresu i twardnień. A lezenie wydłuża na pewno.
Ja też na początek ( najlepiej 3 miesiące) wszystko rozpinane z góry na dół a o kopertowych kaftanikach zupełnie zapomniałam ( jako podkoszulkę stosowałam kiedyś!!

Ja bym wolała cieplejszy pajacyk na drogę ze szpitala. Bo to jeszcze takie maleństwo i wolę na początek aby jak najmniej obracać i jak najmniej Jej zakładać co by zaoszczędzić marudzenia ;) ja jestem z tych co na początek body kopertowe i pajace całe odpinane z góry na dół bo to naprawdę wygodne.

Ja też mam same pajace i body bo to najwygodniej. Ale chciałam tylko ze szpitala ładny komplet żeby miała taki wyjściowy :D

Może mi się przypomni co mi się śniło :-) :)

Ja kaftaniki tez mam ale to jeszcze po Stasiu ale białe i na początek będzie oki jak pępuszek się goi...a resztę zakupiłam body kopertowe...raz dwa i nie trzeba nic przez główkę zakładać.

Wyjście ze szpitala to ważny moment. Dla Nas stresik a dla Malucha tez bo pierwszy raz będzie świat oglądał i wtedy się okaże czy lubi auto. Mój Stas do dziś jak wchodzi do auta to śpi.

reklama
Cześć, dziewczyny!

Leżę dziś plackiem po wizycie w szpitalu u chiruga.
Okazało się, że nie mam żadnych hemoroidów [emoji1], ale z powodu uciskającej macicy, dłuższego siedzenia i coś tam stałam się posiadaczką cholernego zakrzepu, który rósł w oczach.
Bolał przy tym paskudnie.
Lekarz pierwszego kontaktu nastraszył mnie operacją, chirurg zaś opróżnił to pieruństwo z napływającej krwi.
Dość powiedzieć, że dupa boli. [emoji23]
W dodatku w ciągu 2 godzin znów mam baniak wielkości winogrona!
Zadzwoniłam do szpitala i niby to naturalny obrzęk..
Poczekam do jutra. I tak ledwo się ruszam. ;)

Ja poproszę już maj.
Niech mi macica żył już nie uciska. ;)

A poza tym piątek pięknie słońcem się przywitał i zawszeć to uniknęłam jakiejś większej operacji. ;]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry