reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2017

W tamtym roku mały miał 2,5 miesiąca gdy przyejchaliśmy autem prawie 2000km. Jechaliśmy do Polski, później byliśmy 2tyg z nim nad morzem na wczasach. Do tej pory leciał samolotem 4 razy do pl i spowrotem oraz 1 lot po Polsce. Teraz lecimy do Polski i na Malagę a mały ma prawie rok i 4 mc. Nie bójcie się podróży z małym dzieckiem one znoszą ją dużo lepiej niż starsze rodzeństwo. Mój starszy syn zawsze jęczy: to długo na lotnisku, to samolot spóźniony, autem długo itp i to nim i jego gadaniem zawsze się wkurzam. :(. Małe dzieci noworodki dużo śpią więc podróż jest łatwa. Nawet moja pediatra przed pierwszą długa podróżą małego mówiła, że teraz to bułka z masłem bo jest malutki. Trzeba robić przerwy, żeby dziecko troszkę ponosić, utulic, nakarmić i dalej w drogę :)
Moje dzieci dużo podróżują od małego i są przyzwyczajone. Może nie zdecydowała bym się na daleki kontynent z 3mc dzieckiem ale Europa jak najbardziej :)
To super-bardzo mnie pocieszylas:)
W tym roku bylismy w Chorwacji,mlodej sie podoba ale troche sie nudzila bo jechalismy sami.Morze do poludnoa ok ale wieczorami spacerki po Chorwacji to nie dla niej.Posiedzi chwile z knajpie i juz nudy.A ja lubie wino i cieszyc sie klimatem lub widokiem okolicy.Powiedzialam ze za rok tylko zagranica bo widzialam po niej ze Chorwacja to dla niej nie frajda...
Ja lubie,ich jedzenie,klimat,morze(czyste,bez fal)
Inaczej bylo gdzie jechalismy a byly baseny,zjezdzalnie,przy hotelu mnostwo atrakcji.Nowe znajomosci:)
Chociaz nie powiem rok temu zwiedzila nami Paryz i to intensywnie i jej sie podobalo i nie marudzila:)
I tak sobie pomyslalam moze o europie grecja,hiszpania.Tym bardziej ze taki maluszek tylko mleko badz woda by dopoic.
Teraz znajoma jechala z 8msc to juz sloiczki brala,zabawek wiecej..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jagi06 biorę femibion na razie.
Planujemy wakacje nad polskim morzem z całą ferajną (czy dwójka czy trójka czas pokaże). będę starała się wybrać miejsce aby dogodzić starszakom, żeby nie czuli się pokrzywdzeni przez maluszka. Też myślę, że to starszakom może więcej nie pasować niż maleństwu.
Femibion polecala mi Pani genetyk na konsultacji:)

Zazdroszczę wam dziewczyny tych l4. Ja chodze jak zombie. Weekend przelezalam w lozku i bylo mi taaaak dobrze, mimo ze zwykle nie umiem na miejscu usiedziec 5 min.
U mnie nie ma podstaw do l4 zresztą w niemczech nie daja tak chetnie jak w polsce. Ledwo wytrzymuje w pracy, odliczam kazda minute :(

A nie znajdziesz takiego gin co by ci dal L4?Nawet jesli bys musiala jechac dalej na wizyte?

A nie znajdziesz takiego gin co by ci dal L4?Nawet jesli bys musiala jechac dalej na wizyte?

Szczerze mówiąc nawet nie chce. Mam fajna prace, moge siedzieć kiedy chce, mam też fajnego szefa i nie chce mu tego robic a wiem ze bylby problem gdybym poszla wiec jakos daje rade. Co prawda nic mi sie takiego nie dzieje ale jestem taaaaka zmeczona caly czas i spiaca :( nie mam ochoty na nic, tylko bym leżała i spala...

Dziewczyny a ja dziś umieram, niedobrze mi od rana, odruch wymiotny co chwile, nagle wszystkie zapachy czuje jakoś ostrzej... Nawet kartki papieru mi smierdza:-/ no i to zmęczenie, masakra
A wczoraj miałam doła, bo się czułam dobrze, żadnych dolegliwości, więc sobie nawmyslalam, że pewnie coś jest nie tak skoro nic nie czuję, s tu dziś taka masakra :-o
Co do wakacji to my też w tym roku byliśmy w Chorwacji bardzo mi się tam podoba, morze zwłaszcza, spokojne a że ja uwielbiam pływać to czytałam się wyśmienicie, mój synek też. Na przyszły rok raczej Chorwacje odpuscimy jakoś 20 godz autem chyba bym się bała, może jakiś weekend nad morzem polskim tylko dla relaksu, jakoś nie umiem narazie planować wakacji, tak chciałabym wiedzieć że wszystko jest ok
Daguska, daj znać jak po wizycie, ja biorę luteine, ale ciągle sluz pozbawiony na żółto

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Małe dziecko lepiej znosi 20 godz samochodem niż kilkuletnie. Śpi i wstaje na mleczko. :) My jechaliśmy 24h bo częste przerwy na tulanko z małym i chwilka relaksu. Mały przejechał w obie strony, spiąć cały czas. Starszy marudzi ;). Zawsze można polecieć samolotem, szybko i sprawnie na miejscu. My w przyszłym roku chyba zrobimy Grecję - Cypr bo tak się zbieramy. Mąż ma sentyment bo pracował tam kilka mc po studiach :). Zobaczymy jak będzie i czy nowy członek rodziny będzie taki grzeczny żeby z nim podróżować :) ;)

Dziewczyny czy ten fenibion- to witaminy ciążowe? I czy po nim nie rosną duże dzieci? Bo coś mi się kojarzy, że na innym wątku gin kazał odstawić jak nie chce mieć 5kg noworodka? Brałyscie go wcześniej i było ok? Bo jak tak to kupię sobie w pl:)
Ps.nie chce 5kg siłami natury hihi ;]

Ostatnia edycja:
Kurde mnie jakoś tak bardzo mdłości jeszcze nie dopadły. Czasami mnie zemdli na minutę i tyle. Ale za to ciągle brzuch mnie pobolewa. Czasami tylko wieczorami a dzisiaj np. Cały dzień

Jak macie mdlosci, wymioty to imbir. Najlepiej świeży ukroić ze 2-3 plasterki i zalać ciepłą wodą, pić jak herbatę. Można dodać cytrynę lub limonkę do smaku. Naprawdę ratowało mnie w poprzedniej ciąży. Taki korzeń imbiru starczy na bardzo długo. Można przechowywać go w woreczku w lodówce. Są gotowe herbatki imbirowe ale ja nie mogę pić tego dziadostwa;). Poczytajcie, prawdziwe cudo na mdłości, a przyznam że normalnie toleruje go tylko w curry :)

Ja do Grecji z dziecmi nie bardzo, za gorąco;) ale fakt, że z maluchami podrozuje sie lepiej. Mnie mdli rano, za nim wstane, musze sztbko cos zjec aa do tego chce mi nie non stop spac. Moj wech zapchany w tej chwili wiec nie wiele czuje

reklama
Dziewczyny a ja dziś umieram, niedobrze mi od rana, odruch wymiotny co chwile, nagle wszystkie zapachy czuje jakoś ostrzej... Nawet kartki papieru mi smierdza:-/ no i to zmęczenie, masakra
A wczoraj miałam doła, bo się czułam dobrze, żadnych dolegliwości, więc sobie nawmyslalam, że pewnie coś jest nie tak skoro nic nie czuję, s tu dziś taka masakra :-o
Co do wakacji to my też w tym roku byliśmy w Chorwacji bardzo mi się tam podoba, morze zwłaszcza, spokojne a że ja uwielbiam pływać to czytałam się wyśmienicie, mój synek też. Na przyszły rok raczej Chorwacje odpuscimy jakoś 20 godz autem chyba bym się bała, może jakiś weekend nad morzem polskim tylko dla relaksu, jakoś nie umiem narazie planować wakacji, tak chciałabym wiedzieć że wszystko jest ok
Daguska, daj znać jak po wizycie, ja biorę luteine, ale ciągle sluz pozbawiony na żółto

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom
My do Chorwacji mamy 12 godzin i corka w miare znosi podroz.Lubi bardzo plywac i nurkowac wiec w morzu pol dnia ale albo z mama albo z tata bo sama jej nie zostawie.
Morze mamy bardzo czesto w roku ze wzgledu rodzak pracy meza.Tez lubie:)

Do góry