reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2017

reklama
Oo to mamy podobne cykle bo moje trwają od 35-40 :) a ten wedlug owulacji miał trwać 37. Ja Idę do ginekologa prywatnie i on nie będzie prowadzić mojej ciąży bo od 1 października będę nalezec do medicaver a teraz Idę sprawdzić czy wszystko dobrze bo planuje ucieczkę z pracy na l4. Myślisz, że będzie już h nas serduszko;)?
Od kiedy chcesz pojasc na L4?Ja jal tylko zobacze serduszko i lekarz powie ze dobrze rokuje tez ide.
Zle sie czuje:spac nie moge,rano jak zombi,jest mi caly czas niedobrze.
Cos czuje ze to bedzie trudna ciąza..

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba duzo z nas ma broblemy ze snem...w dzien chodze jak śnięta ryba a zasnąć mi trudno...Ja apetyt mam, przez przeziebienie byl mniejszy ale juz wraca, przed chwilą zjadłam obiad I znowu czuje głód;) Ja cykle też mam dosyć długie, ten patrząc na owu powinien mieć 31 dni. Dlatego ciąża młodsza o te kilka dni. Ja do gina ide 15.09, wg @ będę w 6t5d, więc może coś będzie widać. A na L4 jestem już. I dzięki Bogu;)

Ostatnia edycja:
Chyba duzo z nas ma broblemy ze snem...w dzien chodze jak śnięta ryba a zasnąć mi trudno...Ja apetyt mam, przez przeziebienie byl mniejszy ale juz wraca, przed chwilą zjadłam obiad I znowu czuje głód;) Ja cykle też mam dosyć długie, ten patrząc na owu powinien mieć 31 dni. Dlatego ciąża młodsza o te kilka dni. Ja do gina ide 15.09, wg @ będę w 6t5d, więc może coś będzie widać. A na L4 jestem już. I dzięki Bogu;)
Pozazdrosic L4...Ja odliczam aby byc juz w domu..Jeszcze ten upal-fajna pogoda ale nie da mnie-wnerwia mnie te slonce.Pol dnia i makijaz splywa :)

Post do mam ktore maja dzieci ale te wieksze:)
Jesli nasze dzieci urodza sie w maju to na okres wakacji beda maluszkami max 3 msc.Jak bedziecie planowac wakacje starszym i te rodzinne?Bedziecie gdzies jechac wtedy wogole?Polskie morze?Samolotem?Ma ktos doswiadczenia takim maluchem +wakacje.Chodzi mi o to tez ze nie chce by starsza byla pokrzywdzona ze nigdzie nie jedzie bo rodzenstwo...A ona bardzo lubi z nami wyjazdy.

Post do mam ktore maja dzieci ale te wieksze:)
Jesli nasze dzieci urodza sie w maju to na okres wakacji beda maluszkami max 3 msc.Jak bedziecie planowac wakacje starszym i te rodzinne?Bedziecie gdzies jechac wtedy wogole?Polskie morze?Samolotem?Ma ktos doswiadczenia takim maluchem +wakacje.Chodzi mi o to tez ze nie chce by starsza byla pokrzywdzona ze nigdzie nie jedzie bo rodzenstwo...A ona bardzo lubi z nami wyjazdy.

No pewnie że wakacje:) my już mamy plany nawet, ale polska, nigdzie dalej. Mamy plany gdzie, ze znajomymi chcemy wynająć dom na mazurach, tak jak w tym roku. Wakacje z takim maluchem, czemu nie :) Ja to nawet planuje sama wyjechać z koleżanką tak jak w tym roku. Starsza na obóz, średnia na działce z babcią, mąż z maluchem ;) a ja gooo :) W tym roku byłam w Grecji, serio, to najlepszy sposób na naładowanie baterii!!! akumulatory full, potem taka stęskniona wróciłam do rodzinki, miałam mnóstwo energii i chciałam z nimi spędzać każdą chwile. Teraz wyjechał mój mąż na kilka dni ;) Czasami trzeba się oderwać od codzienności i odpocząć od siebie :) Może nie wyjadę tak daleko i na tydzień ale na kilka dni na pewno ;)

Ostatnia edycja:
W tamtym roku mały miał 2,5 miesiąca gdy przyejchaliśmy autem prawie 2000km. Jechaliśmy do Polski, później byliśmy 2tyg z nim nad morzem na wczasach. Do tej pory leciał samolotem 4 razy do pl i spowrotem oraz 1 lot po Polsce. Teraz lecimy do Polski i na Malagę a mały ma prawie rok i 4 mc. Nie bójcie się podróży z małym dzieckiem one znoszą ją dużo lepiej niż starsze rodzeństwo. Mój starszy syn zawsze jęczy: to długo na lotnisku, to samolot spóźniony, autem długo itp i to nim i jego gadaniem zawsze się wkurzam. :(. Małe dzieci noworodki dużo śpią więc podróż jest łatwa. Nawet moja pediatra przed pierwszą długa podróżą małego mówiła, że teraz to bułka z masłem bo jest malutki. Trzeba robić przerwy, żeby dziecko troszkę ponosić, utulic, nakarmić i dalej w drogę :)
Moje dzieci dużo podróżują od małego i są przyzwyczajone. Może nie zdecydowała bym się na daleki kontynent z 3mc dzieckiem ale Europa jak najbardziej :)

Jagi06 biorę femibion na razie.
Planujemy wakacje nad polskim morzem z całą ferajną (czy dwójka czy trójka czas pokaże). będę starała się wybrać miejsce aby dogodzić starszakom, żeby nie czuli się pokrzywdzeni przez maluszka. Też myślę, że to starszakom może więcej nie pasować niż maleństwu.

reklama
Zazdroszczę wam dziewczyny tych l4. Ja chodze jak zombie. Weekend przelezalam w lozku i bylo mi taaaak dobrze, mimo ze zwykle nie umiem na miejscu usiedziec 5 min.
U mnie nie ma podstaw do l4 zresztą w niemczech nie daja tak chetnie jak w polsce. Ledwo wytrzymuje w pracy, odliczam kazda minute :(

Do góry