reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

A jak u Was malowanie wyszło wczoraj?
Super ;-) dwa pokoje z głowy. Ale ciężko było bo jakiś czas temu M. zrobił nam w sypialni "świeczkowy" pożar i ściany były osmolone. W niektórych miejscach cztery warstwy farby trzeba było położyć. Ale efekt super, dzisiaj będę wszystko ustawiać i sprzątać także też czeka mnie trochę roboty.

reklama
Noc masakra trzy razy wstawałam ale o dziwo się wyspałam.
Malutka teraz na komunie ludzie tak wymyślają, że czasem się zastanawiam czy to jeszcze komunia czy już próbne wesele. JA robię skromnie w domu tylko dziadkowie, chrzestni i może kuzynka taka z która najbliżej się trzymamy.
Co do alkoholu jestem przeciwna ewentualnie wino do obiadu jako dodatek a nie do hlania. prezenty też prosiłam żeby nikt nie szalał i wiem że chrzestny kupił medalik z łańcuszkiem a chrzestna biżuterie (kolczyki i naszyjnik) taką że jak będzie dorosła będzie miała do noszenia.
Wioleta mi się wydaje że moje dzieci to mogą zapomnieć co to śnie a te co się urodzą znać go z programów przyrodniczych. Kiedyś drewniane sanki były tak mocno używane w czasie ferii że nie raz nie wytrzymały do końca.

Tirli a ty też nie mieszkasz w Polsce? Chociaż teraz i w kraju już nie ten śnieg co kiedyś. Pamiętam jak w zimie można było tunele kopać i przez całą zimę się w nich bawić. Teraz to dzieciaki mogą pomarzyć.

Dobrej jakości farby ma też Flugger. Może nie ma tylu złamanych kolorów co Benjamin Moore , ale są trwałe bardzo. No i skandynawskie jakby co do drewna ktoś szukał, najlepsze.

Tirli a ty też nie mieszkasz w Polsce? Chociaż teraz i w kraju już nie ten śnieg co kiedyś. Pamiętam jak w zimie można było tunele kopać i przez całą zimę się w nich bawić. Teraz to dzieciaki mogą pomarzyć.

Pogoda na Wybrzeżu jak na Wyspach. Śniegu dawno nie było. Na sankach mój Kuba był tylko raz w tym roku. Czasem pada, ale zaraz topnieje.

Ja nie pije kawy w ogole. Ja tez zazywalam 3x dziennie i bylo ok do czasu dlatego lekarka kazala zwiekszyc do 5x dziennie bo akurat magnezu raczej sie przedawkowc nie da a w ciazy nasz organizm go coraz wiecej potrzebuje. Szczegolnie pod koniec.

No i duzo zalezy chyba od tego jaki magnez zazywasz bo nie kazdy na rynku jest dobrze przyswajalny. Mi lekarka kazala kupi magneb6 bo to jest ponoc jedyny magnez na polskim rynku ktory nie jest suplementem a lekiem i przeszedl te wszystkie testy co lekarstwa dopuszczane na rynek musza przejsc. Fakt, ze uciazliwe jest pamietanie zeby 5x dziennie zazywac, ale wiem ze wtedy sie go duzo wchlonie.

Biorę laktomag b6. Musze na wizycie zgłosić mojemu lekarzowi, może też mi zwiększy dawkę magnezu. Sama się boję. Na ulotce jest 3x1. Na początku czułam różnice, teraz znowu twardnienia, ale może też za dużo wstawalam.
Wygląda na to, że muszę odstawić kawę. Ja pije z płaskiej łyżeczki kawy rozpuszczalnej z mlekiem, wiec słaba i tylko 1 dziennie. Przed ciążą piłam 3 mocniejsze.

Wioleta ja mieszkam w trójmieście i to jest region który śnieg omija jak oglądam prognozy to wszędzie pada tylko nie na pomorzu. Ostatnio śnieg miałam w styczniu i na więcej nie liczę. u mnie dziś jest nawet ciepło tylko cały czas taka mżawka leci.
Ja w przyszłą środę jadę ze starszą córka na trzy dni do akademi medycznej na badania i muszę męża zmobilizować żeby pomalował ściany jak mnie nie będzie.

Witam sie i ja.
Noc nawet ok za to problem z zasypianiem bo ciezko sie oddycha i tetno mam wysokie ;/ wstalam zjadlam sniadanko czekam na kuriera a zaraz zaczynam sprzatac no mamy miec gosci.

Z wyborem fatb jest ciezko bo jakby nie bylo nie zmienia sie ich raz na msc. Tez sie waham nad szaroscia w pokoiku dla malej i wyborem koloru na przedpokoj. Jeszcze jakies panele musze wybrac.. w tych co mialam upatrzone od dawna castorama podniosla cene i nie wiem czy specjalnie po to zeby promocje zrobic czy juz tak zostana..

A macie badz kupujecie jakies dywany do pokoi maluchów?

U mnie snieg byl we wtorek i to dosc sporo ale na drugi dzien slonce i nic nie zostalo.

Ostatnio śnieg miałam w styczniu i na więcej nie liczę. u mnie dziś jest nawet ciepło tylko cały czas taka mżawka leci.

Tirli żebyś się nie zdziwiła. Pamietam z 3 lata temu jak w dzień wiosny zasypało a jeszcze było tak, że i na Wielkanoc spadł śnieg a w zimie nic :)

Boiliwia magnez możesz sobie sama zwiększyć dawkę - go jest trudno przedawkować. Z potasem trzeba uważać bardziej.

Sylwiaal ja mam dywan, bo to lepiej jest nawet rozłożyć potem matę dla dziecka zawsze cieplej, poza tym potem zaczyna się przemieszczać, pełzać, raczkować i na panelach się ślizga.

reklama
Ja narazie będę miała shaggy białe później chciałabym żeby Babcia mi udziegala dywanik ze sznurka bawelnianego ale też zastanawiam się czy nie najwygodniej kupić wykładziny mięciutkiej ze jak juz będzie siedział i się bawił żeby miał ciepło i miękko w dupkę :)

Do góry