reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Jaśmina, a pijesz kawę? Ja biorę magnez 3x1 i od kilku dni znowu mam twardy brzuch, a pozwoliłam sobie na 1 słaba kawę dziennie. Nie wiem czy kawa aż tak moze wyplukiwac magnez? Czasami Naprawdę mam niskie ciśnienie i przysypiam.

Córka znowu mnie obudziła o 6 :o ona tak mało snu potrzebuje ;)

reklama
Ja nie pije kawy w ogole. Ja tez zazywalam 3x dziennie i bylo ok do czasu dlatego lekarka kazala zwiekszyc do 5x dziennie bo akurat magnezu raczej sie przedawkowc nie da a w ciazy nasz organizm go coraz wiecej potrzebuje. Szczegolnie pod koniec.

No i duzo zalezy chyba od tego jaki magnez zazywasz bo nie kazdy na rynku jest dobrze przyswajalny. Mi lekarka kazala kupi magneb6 bo to jest ponoc jedyny magnez na polskim rynku ktory nie jest suplementem a lekiem i przeszedl te wszystkie testy co lekarstwa dopuszczane na rynek musza przejsc. Fakt, ze uciazliwe jest pamietanie zeby 5x dziennie zazywac, ale wiem ze wtedy sie go duzo wchlonie.

Bry ;) Poszłam późno spać a obudziłam się niedawno. Kuba mnie tak pokopał. Znowu czuję, że leży w poprzek. Ale jak go znam to za chwilę będzie inaczej leżeć. Łobuziak mały ;)

Ja póki co nie mam problemów ze skurczami w nogach ani z napinającym się brzuchem. U mnie narazie wystarcza femibion i Aspargin.
Boliwia kawa i ciemna herbata wypłukują wiele rzeczy z organizmu. Ja kawę odstawiłam jak zaszłam w ciążę. Też jestem niskociśnieniowcem ;) ale mojej kawy bym tak zupełnie kawą nie nazwała ;)

Widzę, że dziś straszna mgła u mnie :(

Ja myślę że oprócz kawy duże znaczenie ma też dieta. U mnie najgorzej ze skurczami było jak wróciłam wygłodzona ze szpitala. Ja za kawą nie przepadam ale teraz na pobudzenie trawienia i wzrost ciśnienia pije rano. Też kupiłam magne b6 bo jest on lekiem ale właśnie należy go dużo brać bo w ulotce jest 3x2 tabletki a systematyczna to ja nie jestem. No i przy skurczach potasu też brakuje więc aspargin też zakupiłam, czesto sok pomidorowy zalecają pić. Żelazo przyjmujemy z wit C, żeby lepiej sie wchłaniało. Wiedzę to ja mam gorzej z praktyką :D
Dziś znowu dentysta... Ile czasu przed porodem należy zrezygnować z wizyt?

Czy ja ostatnio pisałam, że bardzo dawno nie widziałam śniegu? No to mam, pierwszy raz od kiedy mieszkam w Irlandii spadł śnieg. Dzieci sąsiadów szaleją z radości :-D

Też biorę magnez ale tylko raz dziennie i nie napina mi siłę brzuch tak jak wcześniej.

Malowanie ścian w naszej sypialni i pokoju Laury skończone. Teraz tylko sufity w całej reszcie domu i po remoncie :-)

Zaczelo mi dokuczac swedzenie skóry wieczorem chyba z 3 czy 4 dzień. W nocy spie normalnie i nie czulam swedzenia. Wybalsamowalam sie i ide wziac wapno. Musze zrobic proby wątrobowe....wrrrrt ciągle coś i ciągle pod górę....
Kaylla Aspat Alat i bilirubine zrobić?

. Wiedzę to ja mam gorzej z praktyką :D

To tak jak u mnie, z łykaniem tabletek jest strasznie, ale magez łykam regularnie, bo jak mnie z dwa razy chwycił skurcz i się z nim siłowałam z pół godziny to juz nie zapominam o magnezie.
Ja łykam na razie doppelherz magnez i potas, bo miałam w domu i muszę skończyć opakowanie i kupuję albo asparagin albo magne b6.
Chociaż pamiętam, że przy Kubie musiałam łykać z 5 tabletek magne b6 żeby mnie skurcze nie łapały, ale to też zależy od diety.

Ja kawę piję ale nie codziennie, kawa wypłukuje jednak dużo mikroelementów z naszego organizmu. Dobrze jeść też czekoladę jednak.

Wioleta93 no popatrz a to niespodzianka. Ja śnieg widziałam tylko styczniu przez kilka dni.

Dzisiaj mają przyjść paczki z ubrankami i z hubiworld (robiłam zakupy u niego w środę wieczorem). Jest też szansa na wózek, ale w sumie to robimy dziś duży pokój więc nawet bym sie nim nie nacieszyła, bo bym go zapakowanego do piwnicy musiała wstawić.

Hej, ja średnio wyspana... ząb mi dał w kość, ryjek dalej opuchnięty, więc jednak dzisiaj nieplanowana wizyta u dentysty. Tylko co on mi pomoże jak ja mu nawet tego nie pokaże, bo paszczy nie otworze :( Potem do apteki po zapas apapu i nosa nie wychylam więcej, bo u nas też brzydko.

Magnezu póki co nie biorę, ale też skurcze łydek miewam rzadko, a brzuch już też się tak nie napina od kiedy postanowiłam więcej odpoczywać :) tylko coś mnie w biodrze ostatnio chciało chwycić :| nie wiedziałam, że w takich miejscach też skurcze chwytają :p Ja ogólnie nie lubię tabletek i nie umiem połykać takich "perszingów", dlatego poza zaleconym żelazem nic nie biorę.

Hey.

Ja skurczy łydek jak na razie do tej pory nie miałam ani razu. Ja łykam aspargin 1 dziennie 1 tab i magvit b6 na wieczór 2 tab .
Brzucho tez mi się żadko napina - ja biorę nospe forte 2x dziennie po 1 tab.

Wczoraj zasnęłam po 2 siedziałam na necie i oglądałam farby czytałam opinie itp i co ? No i właśnie nic , dalej jestem w lesie i nie wiem co wybrać.

Idę jeszcze pospać bo faktycznie pogoda jest do dupy szaro buro tylko zanurzyć głowę pod kołdrę i przespać dzień :)

Dziś mąż chce mnie do kina wyrwać na film 7 rzeczy których nie wiecie o facetach no i chyba się skuszę w koncu mam kino po drugiej stronie ulicy i za freeqo.

reklama
Ewa a do jakiego pomieszczenia szukasz farb? My ostatnio malowaliśmy sypialnie i polecam "noc kairu" z magnata w połączeniu z jakimś szarym i białym - ja jestem zachwycona :D A najlepiej to pokupować próbki i sobie na ścianach spróbować jak wygląda, bo co innego na necie, co innego w sklepie, a co innego w domu ;)

Do góry