reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

13x13, mój nie odróżnia body od pajacyka, wiec różnie mogłyby wyglądać jego zakupy :)
Ja tez nie kupuje pościeli. Mała mi się w niej topiła na początku. Tez najpierw będę miała rożek, a później śpiworek. Latem pewnie sam kocyk, bo mamy ciepło.

reklama
A ja dzis dzwoniłam do mojej przychodni i zapytałam położną o wizyty w czasie ciąży to sie dowiedziałam, że oni tego nie praktykuja i ma pewno w całym mieście nigdzie...wiedzą , że wyszła taka ustawa, że od 28 tyg można ale tego nie robią. Po porodzie dopiero od 4 do 9 wizyt.
Ale kasę za Ciebie biorą. Jest ustawa to na jej podstawie NFZ płaci. Możesz zmienić położną na inną, co ma ochotę pracować. Moja przynajmniej powiedziała, że jak będę miała potrzebę to podjedzie, ale widać sama z siebie jeździ pewnie tylko do pierworódek...

Plucik zbadała mi ciśnienie i "trąbką" posłuchała tętna dziecka. Spisała papiery i tyle.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzisiaj jestem wykończona. Humor mi się psuje jak próbuje pójść na zakupy a ciągle jest mi duszno i brzuszek się twardy robi :( Boli mnie co raz bardziej i już się martwię, niby ostatnio tak samo mnie bolał i lekarz na wizycie powiedział, że wszystko dobrze ale dręczą już mnie myśli, że jeszcze dużo wcześniej urodze. . .
Plucik ostatnio jak była u mnie położna to tylko wypełniłam dokumenty, zmierzyła ciśnienie i tętno płodu sprawdzała. Dopiero na następnym spotkaniu mamy coś omawiać ale chyba z 9 tematów miała przygotowanych

A ja dzis dzwoniłam do mojej przychodni i zapytałam położną o wizyty w czasie ciąży to sie dowiedziałam, że oni tego nie praktykuja i ma pewno w całym mieście nigdzie...wiedzą , że wyszła taka ustawa, że od 28 tyg można ale tego nie robią. Po porodzie dopiero od 4 do 9 wizyt.

Mój wziął sie za pokoik sam, lóżeczko stoi i dziś komodę skręca... ale ja byļam 7 tyg w szpitalu i sie boi.

Aaa posiew w końcu jałowy! Huraaa
Coo, dziwne. Przysługuje kobiecie taka opieka... U mnie położna sama powiedziała mi, że po 21 mam dzwonić do nich, ale ja zdecydowałam się na Szkołę Rodzenia. W mojej wsi są dwie położne i obie na sto procent chodzą do pacjentek przed porodem.
Super, że posiew jałowy!! Cieszę się z Tobą :)

Boliwia mój też nie odróżnia ciuszków, więc obrazki mu porobię :)

Nie to mój z ciuszkami nie ma problemów na szczęście. Ale jak mały jadł juz stałe pokarmy to za każdym razem miał napisane jak zrobić kleik ryżowy z owocami. Nie mógł skumać że jedna miarka mleka to 30 ml wody i reszta to wielokrotność. Za każdym razem mówiłam mu ile ma mleka zrobić i ile wsypać mieszanki.

Ala a bierzesz magnez? Moja lekarka mowila ze twardnienie brzucha to wynika albo z tego ze Ci dziecko sie wypycha, albo macica sie stawia i to normalne. Niepokoic ma twardnienie ze skurczami silnymi. Mina to zwiekszyla dawke magnezu - biore 5xdziennie Magne B6 i zdecydowanie widze roznice, ze brzuch mi przestal twardniec.

Brak tchu mi tez towarzyszy. Szczegolnie jak za dlugo siedze w jednej pozycjilub stoje :/ trzeba sie do tego przyzwyczaic:/

Ja nie moge zasnac, bo w sumie caly dzien przelezalam i juz mi sie nie chce:/

Jasmina88 może i masz rację z tym magnezem bo ostatnio biorę mniej, żeby nie łączyć z żelazem. Musze być bardziej systematyczna bo mam też okropne skurcze łydek i stóp

Ala, to ja masz kurcze lydek to jest to na bank niedobor magnezu w ciazy.... i od tego tez twardnienie brzucha.
Tez zazywam zelazo. Ja biore je w przerwie miedzy magnezami popijajac sokiem pomaranczowym, bo wtedy zelazo sie lepiej wchlania.

Ala_25 jeszcze możesz sobie zażywać magnez z potasem. Regularne zażywanie magnezu jednak minimalizuje skurcze łydek. Magnez łatwo się wypłukuje z organizmu. Szukaj też magnezu w diecie typu migdały. Mają sporo.

Ale dzisiaj u mnie pogoda deszczowa. Nic się robić nie chce.

reklama
OMG spałam jak zabita a ledwo żyję...
Dziś chyba mam gorszy dzień. Czuję się jak pijana, ciężko mi się oddycha i ledwo na oczy widzę... chyba idę dalej spać.
Dziś dzień lenia -na całego.

Ja po magnezie też czuję poprawę po żelazie nie czułam ale dołączyłam ooktajle i soki świeże i jest lepiej.

Do góry