reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Hej, Dzień dobry w ten brzydki dzień :)
Ewa ja przed ciaza obcięłam włosy i nie farbowałam jakieś 7 mc i teraz przed świetami wymyśliłam sobie refleksy blond. Poinformowałam fryzjerkę i poprosiłam o dobór farby do mojego stanu i ona wybrałam farbę z amoniakiem, ale jakaś łagodna wersja bo nic nie śmierdziało i dbaliśmy o dobra wentylacje pomieszczenia. Uważaj na przyjęcie farby jeżeli sie zdecydujesz bo farby mogą dać Ci zupełnie inny odcień :) ja mam takie obawy co do paznokci, generalnie rzadko robię żele/hybrydy ale tez przed świetami wymyśliłam sobie, że chce mieć ładne paznokcie. No i zrobiłam żele... Po dwóch tyg wyczytałam ze te lampy to zło dla bobo i ze żele tez. Spanikowałam, zdjęłam i nie myśle już o nich:) poczekam aż moje pazurki dojdą do siebie (traktuje je odżywka i pilnikiem) i będę je zdobić ładnym czerwonym lakierem, bądź innym klasycznym odcieniem.

reklama
Dziewczyny farbujecie normalnie w ciąży włosy ? Bo ja jakoś jestem przewrazliwiona i się zastanawiam czy zwykła farba się ufarbowac czy bez amoniaku. I czy normalnie obcinacie czy raczej się wstrzymujecie po porodzie? :)

Rozjaśniam 10 tonów , więc muszę mieć amoniak, ale farbnęłam dopiero w II trymestrze i siedziałam w maseczce na buzi, żeby nie wdychać :-)
Tnę jak zwykle. M a być ładnie :-)

Na normalnie farbuje włosy co ok 2 miesiące, moja fryzjerka oczywiście wie ze jestem w ciąży i mam do niej zaufanie.

Słuchajcie czas ciazy to piękny i wyjątkowy czas i my również powinnyśmy się tak czuć, a chyba nic tak kobiecie nie poprawia humoru jak wizyta u fryzjera czy zakupy :). Ja postanowiłam ze będąc w ciąży nie stanę się zaniedbana matka polka :) tylko będę dbała o siebie i co najważniejsze swoje samopoczucie psychicznie :). Oczywiście szpilki i wiele ubrań poszły w kąt :), ale uważam że 2 ciąży trzeba wyglądać dobrze bo to jest bardzo ważne dla nas i naszego samopoczucia. Przecież w ciąży tez można być sexi :) i jeszcze w ciąży natura dla nas łaskawa - piękne włosy cera i krągłości tu i tam :). Celebrujmy ten niepowtarzalny stan :).

Ewelina89 ja chodzę do enelmedu, tam mam pakiet. Kiedyś mieliśmy w luxmedzie, ale nam zmienili. I ja jestem zadowolona. Co wizytę mam usg. O badania nic się nie muszę dopytywac. Lekarz sam wypisuje to co powinno być. Nawet czasem jakieś dodatkowe robię jeśli są wątpliwości. Wcześniej w luxmedzie też miałam taką kartkę z badaniami. To jest dobre.
A to co jest na tej kartce z luxmedu to jest właśnie wg zaleceń polskiego towarzystwa ginekologicznego.
Moje koleżanki jak chodziły na nfz też miały robione te badania, więc tu chyba zależy od podejścia lekarza. A potem oglądamy w tv o jakiś ciężkich przypadkach, bo lekarz coś zbagatelizował.

Ewa ja farbowałam dwa razy, ale farbę mam bez amoniaku, ale takimi też farbowałam przd ciąża. Obcinałam włosy raz we wrześniu, ale teraz zapuszczam.

Cukrzyca w ciąży - nie zdiagnozowana może być niebezpieczna dla mamy i dziecka, bo cukier, z którym trzustka sobie nie radzi wnika przez łożysko i potem są różne powikłania u dziecka. Na szczęście mało kobiet w ciąży to dotyka, jakiś odsetek. No ale lepiej zrobić to badanie. Teraz normy są wyższe i po godzinie jak nie ma powyżej 180 a po 2 to wynik powinien być poniżej 153 to wtedy jest ok. Mój lekarz mi też mówił, że zmienili te normy i badanie, bo kiedyś było bardzo dużo dodatnich wyników na granicy normy i w zasadzie niepotrzebnie później diagnozowano u kobiety to jako cukrzycę ciążową.

Położna była, kawkę wypiła i oczywiście odpowiedziała na wszystkie moje pytania. Mogę rodzic w wodzie jesli nie bedzie przeciwwskazań (u mnie czy naszej małej), na następnej wizycie zrobi mi ktg. Jest zdziwiona marnością moich badań, pytałam o glukozę.... Mam ja zrobić i . A jak lekarz nie bedzie chciał to mam tupnąć noga i wymusić, bo to ważne. Tylko ze następna wizytę mam w 25tc i najpewniej będę musiała sie umówić zaraz po wizycie na badanie. Uff. Dostałam masło do ciała z hipp- ma gęsta konsystencje i ładny łagodny zapach. Ciekawe jak bedzie sie chłonął. Dzis sprawdzę:)
Dziewczyny jakie kosmetyki stosujecie na wasze brzuchy? Ja szaleje i mam olejek z Nivei, oliwkę w żelu dla dzieci, masło kokosowe ujędrniające... 2xBalsamy nawilżające :D i wszystkiego używam- dzień po dniu :D

Położna była, kawkę wypiła i oczywiście odpowiedziała na wszystkie moje pytania. Mogę rodzic w wodzie jesli nie bedzie przeciwwskazań (u mnie czy naszej małej), na następnej wizycie zrobi mi ktg. Jest zdziwiona marnością moich badań, pytałam o glukozę.... Mam ja zrobić i . A jak lekarz nie bedzie chciał to mam tupnąć noga i wymusić, bo to ważne. Tylko ze następna wizytę mam w 25tc i najpewniej będę musiała sie umówić zaraz po wizycie na badanie. Uff. Dostałam masło do ciała z hipp- ma gęsta konsystencje i ładny łagodny zapach. Ciekawe jak bedzie sie chłonął. Dzis sprawdzę:)
Dziewczyny jakie kosmetyki stosujecie na wasze brzuchy? Ja szaleje i mam olejek z Nivei, oliwkę w żelu dla dzieci, masło kokosowe ujędrniające... 2xBalsamy nawilżające :D i wszystkiego używam- dzień po dniu :D
Na brzucho stosuje bio Oil oraz z palmersa przeciw rozstepom a na pośladki i uda sexy mama na cellulit :)

Ja do ciała używane wieczorem olejek arganowy a na dzień używam balsam palmers i narazie żadnych rozstępów nie widać :)

Ja do ciała używane wieczorem olejek arganowy a na dzień używam balsam palmers i narazie żadnych rozstępów nie widać :)

Możesz pokazać jaki dokładnie używasz - jesteś zadowolona - ładnie pachnie ? bo ja używałam wcześniej olejku arganowego na cycki ale skończył mi się a był w takiej małej fiolce i nigdzie znaleźć nie mogę a teraz zastanawiam się jaki kupić ?

ImageUploadedByForum BabyBoom1452073102.340885.jpg

Ja tez mam palmers :D używacie tego, czy czegoś innego? Ten wysłała mi siostra, na święta- co by jak to napisała- moja pupa i brzucho prezentowały sie tak wyjątkowo jak przed ciaza :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1452073102.340885.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1452073102.340885.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 173
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry