reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ten palmers tak pachnie, że jak przychodzi jego dzień to mój A zachowuje sie jak pies, chodzi i mnie wacha:D skład chyba maja podobny:) ja jednak najbardziej lubię swoją skore po zwyklej oliwce dla dzieci. Jest długo miękka i zapach dla mnie jest ok. Ale oliwkuje swoje ciało już dllllugie lata, teraz w ciazy poprostu cześciej bo codziennie cos wcieram, i skore mam ładna, bez pasków i nie swędzi mnie.

A jak smarujesz brzucho ? bo mówią ze się nie powinno głaskać itp żeby nie wywołać skurczy macicy . Ja nie wcieram np do końca tylko delikatnie okrężnymi ruchami bo się boję i zostawiam aż się wchłonie. Lub też po kąpieli na mokra skórę używam zwykłej oliwki dla dzieci .

Ja używam do brzucha i na piersi olejku dla kobiet w ciąży z Eucerina, zawsze na skórę po kąpieli. A tak to się balsamuje.

No jeden palmers jest na rozstępy, drugi typowo ujędrniający. Oni mają dużą serię. Na pewno po porodzie coś kupię ujędrniające poporodowego.ewa ja smaruje okrężnymi ruchami.

Podobno nie wolno zbyt mocno masować, wiec oliwki na wilgotna skore zostawiam do wchłonięcia, te balsamy akurat sie szybko wchłaniają wiec tez nie masuje zbyt długo. Ale przed balsamami zawsze biorę prysznic i delikatnie szoruje myjka pupę, uda i brzucho. Kończę prysznic zawsze zimnym strumieniem wody. Ale tak jak piszesz staram sie nie męczyć brzucha bo boje sie zaszkodzić.

Też stosuję Palmersa :D Rano to co Ewa90, na noc masło do brzucha. Dodatkowo co jakiś czas wcieram oliwkę z Rossmanna, tą taką tanią "fur mama". Podobno ma świetny skład - same naturalne składniki. I póki co rozstępów brak.

Co do farbowania włosów to ja farbowałam w I trymestrze, bez jakichś specjalnych zabezpieczeń, farbą z amoniakiem. Bałam się, ale rozmawiałam z wieloma babeczkami z rodziny i znajomych, które mają dzieci i wszystkie farbowały, a nawet robiły trwałą i mają zdrowe dzieci. Nie jest udowodnione, ze farbowanie włosów w ciąży szkodzi dziecku.

Hybrydy zaczęłam nakładać od jakiegoś miesiąca. Basia, czemu lampa jest szkodliwa dla dziecka? Podrzucisz jakiś artykuł? Kurcze, myślałam, że jak wkładam tam same palce to nic się nie stanie.

Lampa nie jest szkodliwa, żele tak samo, hybrydy też nie. Jedyne co może być szkodliwe to aceton używany do zdejmowania paznokci i akryle. Robię paznokcie już od kilku lat i mam styczność ze wszystkimi tymi produktami.

reklama
Ja mam żele i też pytałam o szkodliwość. Lekarka nie miała przeciwwskazań. Za tydzień zdejmuje. Będę przywracać moje do życia.
Mam lenia. Nie chce mi się wstawać. Śniegu pełno nasypało. Biało się zrobiło :)

Do góry