reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Vanessa, Sweetgrape witajcie :)

Ja o wyprawce jeszcze nawet nie myślałam. Kupiłam kilka ubranek I tyle. Wezmę się za to jak już będę na L4.

Poza tym mam trochę dylemat co do tego L4. Z jednej strony brakuje mi już czasu dla siebie, odpoczęłabym, a z drugiej czuję się dobrze (poza sporadycznym panikowaniem I chodzeniem do łazienki co 15 minut). Dodatkowo uwielbiam kontakt z ludźmi I wiem, że będzie mi tego bardzo brakowało. Pewnie pójdę od końca stycznia, ale siedzi mi gdzieś tam z tyłu głowy, żeby jeszcze trochę popracować.

hehe dokładnie mam ten sam problem :D obawiam się, że będzie mi sie bardzo nudzic na L4 :D ale zamierzam iść dopiero od marca.

Ale żeście naprodukowały baby, nie wiem co odpisywać ;)

Ja zakupy wyprawkowe odkładam na zwolnienie - trzeba będzie jakoś zabić czas :D teraz pora na odkładanie kasy.

Co do tej glukozy to wiem tylko że mam być na czczo i awaryjnie zabrać cytryne ze sobą, a ile razy pobierają krew to nawet nie pytałam.. to ile to czasu trzeba spędzić? Żebym się do pracy wyrobiła :D

reklama
Kasik90 przede wszystkich nadania w ciąży możesz robić w czasie pracy.
Pobrania są w sumie 3: na czczo, pp godzinie i po dwóch. Takie są teraz zalecenia.

Malutka ja tez na siatkowke czekam ;) tylko nie wiem czy taki stresik dla nas dobry ;)

Co do glukozy jeszcze... Moj lekarz ostatnio mi gadal zebym sobie juz w domu przygotowala ta miksturke, dodala cytryny i schlodzila w lodowce (wtedy lepiej wchodzi) :D i chyba tak zrobie, bo ostatnio pilam z cytryna ale babki w labie zrobily z przegotowanej wody i to takie cieple bylo bleeee.

Kasik a Ty sie zastanow czy chcesz w ten dzien isc do pracy jeszcze, bo ja po takiej dawce cukru bylam caly dzien jak na haju :p i jeszcze mi sie tym ciagle odbijalo.

Ani razu nie musiałam kupować glukozy.

Plucik to Ci powiem, że dziwnie, bo to są nowe zalecenia i o to chodzi żeby sprawdzić jak organizm reaguje po godzinie i po dwóch po wypiciu cukru.

Kasik90 no właśnie jeszcze nie wiadomo jak się będziesz po temu czuła.

Moja kolezanka teraz robila glukoze i tez miala tylko 2razy pobierana krew przed i 2 godz po. Moze zalezy to od labolatorium.

reklama
No teraz to juz musi byc 3-1 ;)

Mi tez pobierali tylko 2 razy i z tego co lekarz mowil to teraz tez 2 razy. Ale to chyba rzeczywiscie zalezy od laboratorium. Tak samo jak to czy trzeba samemu kupic glukoze czy nie.

Do góry