reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Kaylla myślę nad Mirabelle i Vivienne przewaga na drugie imię bo ja jestem Vanessa i Vivienne było by podobnie :) a ty wiesz co będziesz miała ? Masz wybrane imię?

reklama
Kaylla my sie nie możemy na nic zdecydować... Dla chłopca miał być Kostuś, a tu dziolszka :D miała być Mia ale tak ma na imię dziewczynka ktora mieszka pod nami. Jest jeszcze kilka opcji, ale żadna do nas nie przemawia, albo przemawia ale do jednego z nas:p mamy Melanie, Łucję, Klarę... Pustka :D
Wiola nie martw sie, napewno wszystko ok. Ale powiem Ci ze ja tez sie stresuje przed każda wizyta. A im dalej tym ten stres większy...

U nas ta Mela to jest jedna z opcji na ktora patrzymy przychylnie obydwoje. Chcielibyśmy imię ktore nie przyniesie małej niesmaczkow na obczyźnie... A Mela to imię międzynarodowe i pojawia sie i Niemczech i na Wyspach... Tylko inaczej odmieniona. Musi sie przetrawić u nas to wszystko.... Na szczęście mamy jeszcze 4miesiace :p

Kaylla myślę nad Mirabelle i Vivienne przewaga na drugie imię bo ja jestem Vanessa i Vivienne było by podobnie :) a ty wiesz co będziesz miała ? Masz wybrane imię?

Z tych dwóch imion, to mi się bardziej podoba Vivienne:) Chociaż ja osobiście wolę takie bardziej polskie imiona niż zagraniczne, no chyba że mieszka się za granicą. U nas będzie Maja:)

Dziewczyny, jutro połówkowe... jakoś mnie stresują te wizyty u lekarza :(

Trzymam kciuki:) Na pewno wszystko będzie w porządku.

Kaylla my sie nie możemy na nic zdecydować... Dla chłopca miał być Kostuś, a tu dziolszka :D miała być Mia ale tak ma na imię dziewczynka ktora mieszka pod nami. Jest jeszcze kilka opcji, ale żadna do nas nie przemawia, albo przemawia ale do jednego z nas:p mamy Melanie, Łucję, Klarę... Pustka :D
Wiola nie martw sie, napewno wszystko ok. Ale powiem Ci ze ja tez sie stresuje przed każda wizyta. A im dalej tym ten stres większy...

Mi też by było dużo łatwiej wybrać imię dla dziecka, bo jest więcej takich które mi się podobają (chociaż w sumie może przez to byłoby trudniej). Dla dziewczynki miałam bardzo mało typów - oprócz Mai braliśmy pod uwagę jeszcze Lenę (ale teraz strasznie dużo jest dziewczynek o takim imieniu, może następną córeczkę tak nazwiemy), Emilkę czy Darię, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Majkę:)

Witam w nowym roku :) i życzę wszystkim wszystkiego dobrego na ten rok.
Wróciliśmy o teściów i jakoś czas leci, czytałam wasze wpisy ale nie pisałam bo nie madążałam za Wami :) ale już jestem na bieżąco. Pozdrawia Wszystkie mamusie :*

Sweetgrape witaj. Ja mam wyniki w normie. Łykam witaminy dla ciężarnych z żelazem jak nie zapomnę, czyli średnio zapominam co drugi dzień. A tak to w diecie żelazo to buraki, sałata, brokuły, migdały.

Vanessa witaj.

Wioleta93 ja przed moja wizyta tez się stresowałam. Chyba dlatego ze nie mogłam się doczekać sprawdzenia co u dzidzi.

Dzisiaj cały dzień boli mnie prawy sutek, tak jakby ktoś mi od środka igły wkuwał. Nie jest to przyjemne.

reklama
U nas polozna nie chodzi. Jak urodzilam pierwsze dziecko to jak przyszla to tylko wywiad zrobila nawet dziecka mi nie zbadala ani mnie ...mi czas leci jak maz jest w domu a jak jest w pracy to jakos sie ciagnie :/ my mamy imie do chlopaka Kacper maz tak chcial ja wybieralam do dziewczynki jak bylam w pierwszej ciazy :) w pierwszej ciazy bylo juz mowiono ze jak bedzie dziewczynka to Ewa a chlopak to Kacper no i teraz bedzie chlopak i zostaje Kacper :) Osobiscie czekam na remont i nie jakos nie umiem sie doczekac jak bede robic wyprawke i szykowac polke do dzidzusia :)

Do góry