reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Vanessa witaj , ja też mam.termin na 5 maja :)

Byłam dziś na wizycie , wszystko w jak najlepszym porządku , ale mnie i tak przeraza moja szyjka bo ma te 3cm i nie jest ani twarda ani miekka taka pośrednia. Ginekolog mówi żebym się nie stresowala ale spotkałam dziś dwie koleżanki i jedna ma 4 cm a druga 5 cm szyjke i wes o tym nie myśl :/ eh..
Magnez Potas wapń morfologia mocz , progesteron wszystkie badania super wyszły :) Na kolejnej wizycie czeka mnie glukoza aaa.... :D Czy Wy też musicie tak jak ja ? oczywiście na czczo np. o 8 oddaje krew następnie pije glukozę po godzinie oddaje krew i od oddania krwi znowu za godzinę oddaje krew :O
Z innych informacji to takie , że na 10 lulega będę miała.skierowanie na podanie sterydek na płucka - jak ja nie lubię szpitali i to jeszcze będę tam 3 dni... Ale cieszy mnie fakt ze idę tam dla dobra synka.

reklama
Plucik do mnie po porodzie jak przyszła położna to zbadał mi dziecko, mnie obejrzała a przede wszystkim zdjęła mi szwy, bo byłam lekko nacięta przy porodzie.

Ewa90 wszystkie tak mamy z glukozą. Musisz być na czczo.

Ewka mi sie wydaje, ze troche niepotrzebnie Ciebie tak duzo stresuja.
Owszem nie mialas latwego startu, ale skoro juz wszystko sie tak ladnie u Ciebie unormowalo czy aby napewno te sterydy sa potrzebne i to juz na tym etapie?
No, ale lekarze wiedza co robic i napewno jestes w dobrych rekach :)

U mnie polozna nic nie zrobila oprocz wywiadu..czekam na meza bedzie po 22 a tak to ogladam ojca Mateusza a pozniej barwy szczescia i m jak milosc :p maly dzis chyba ma gorszy dzien bo zadko sie odzywa a wczoraj szalal :p

Ewka mi sie wydaje, ze troche niepotrzebnie Ciebie tak duzo stresuja.
Owszem nie mialas latwego startu, ale skoro juz wszystko sie tak ladnie u Ciebie unormowalo czy aby napewno te sterydy sa potrzebne i to juz na tym etapie?
No, ale lekarze wiedza co robic i napewno jestes w dobrych rekach :)
jeśli lekarz tak zaleca to wI do cz nie w moim przypadku tak musi być , ja jie będę negować jego zdania. :)

Ewka oczywiście, Ja też jestem posłuszna :) Nieraz lepiej dmuchać i huhać :-p
Oczywiście niech Dzidziuś siedzi u Ciebie w brzuszku jak najdłużej :)

My tez po wizycie. Niestety bez zaglądania do Niuni, ale juz a dwa tygodnie mam usg:-) :)
Szyję doktorek powiedział, że mam bardzo ładną miękką, zamkniętą, 29mm.
Chyba trafiam na lekarzy, którzy podchodzą z dystansem do tego, bo u niego czerwona lampka zapala się przy długości 15mm.

Byłam też u urologa no i niestety mam zastój prawej nerki:oo2: Poinstruował mnie jak mam się zachować jeśli miałabym napad kolki. W najgorszym wypadku cewnik :confused:
Ale cieszę się ,że będe teraz pod opieką specjalisty, bo do tej pory to tylko wspomianałam że mam bóle, a jakoś nikt nic z tym nie robił..

reklama
Ja zamarzałam dzisiaj w domu, zadzwoniłam po pana, że kaloryfery się zapowietrzyły. W końcu mam ciepło :) bo na prawdę mieliśmy 17 stopni w mieszkaniu!
Przez to, jakiś kaszel i katar się do mnie przypałętały :( herbatka z cytrynką i imbirem i oby przeszło.

Ja od dzisiaj zaczynam oglądać siatkarzy naszych. Za pół godzinki mecz.
Porobiłam zakupy dzisiaj w outlecie SMYKA <3 Cuda kupiłam, zaraz na wyprawkowym pokażę Wam co zakupiłam.

Do góry