reklama
madzia0903
Fanka BB :)
Ja mam 5 stycznia połówkowe dostałam dzis mnóstwo ciuszek od szwagierki i kupiłam wózek i bujaczka wibrującego dla bobo mega zadowolona
Niesia_88
Evelina89, ja mam wizytę 7.01. Czekam niecierpliwie, żeby skontrolować tą moją nieszczęsną szyjkę... Póki co boję się nawet przytulać z moim M.
Jeżeli chodzi o aplikacje to ja kupiłam premium na bellybestfriendzie. Podoba mi się, że pokazuje ile dni do porodu i % Poza tym notuję sobie co ważniejsze informacje, daty wizyt, badań i ich wyniki i kontroluję wagę A! No i fajne są też siatki centylowe dziecka. Obserwuję sobie w jakim tempie moja młoda rośnie
U mnie 125 dni do porodu, a 15 stycznia osiągnę granicę przeżywalności płodu.
Minus bellybestfrienda jest taki, ze moim zdaniem źle liczy miesiące. Wg. niego już od ponad tygodnia mam 6 mc, a większość podziałów w internecie wskazuje, że dopiero od 23 tc zaczyna się 6 mc.
Jeżeli chodzi o aplikacje to ja kupiłam premium na bellybestfriendzie. Podoba mi się, że pokazuje ile dni do porodu i % Poza tym notuję sobie co ważniejsze informacje, daty wizyt, badań i ich wyniki i kontroluję wagę A! No i fajne są też siatki centylowe dziecka. Obserwuję sobie w jakim tempie moja młoda rośnie
U mnie 125 dni do porodu, a 15 stycznia osiągnę granicę przeżywalności płodu.
Minus bellybestfrienda jest taki, ze moim zdaniem źle liczy miesiące. Wg. niego już od ponad tygodnia mam 6 mc, a większość podziałów w internecie wskazuje, że dopiero od 23 tc zaczyna się 6 mc.
GosiaLew
Basi ja mam termin na 10 maja, czyli podobnie jak ty. I jak Ci pokazuje że masz 22 tc i 1 dzień więc rozpoczynasz 23 tc tak naprawdę, bo 22 juz jest skończony. Tak samo jak jest 6 miesiąc ciąży a on trwa ale nie jest skończony. Jak się skończy to zaczynasz 7. Choć minęło powiedzmy 6 miesięcy i 7 dni ale to jest już 7 miesiąc. Tak samo jak miesiąc 9 - ciąża trwa dziewięć miesięcy skończonych.
Naszło mnie na ciasto krówka więc robię
Naszło mnie na ciasto krówka więc robię
Malutka466
Ja mam 4 stycznia normalną wizyte u mojej gin, a 12 stycznia mam połówkowe w innej klinice w końcu na którejś wizycie powiedzą płeć. Znaczy dwie lekarki mi mówiły, ale żadna nie dawała sobie ręki obciąć, że to właśnie prawidłowa płeć.To w przyszłym tygodniu trochę mamy wizytujących
04.01 - Malutka466
05.01 - ja
06.01 - Wioleta93 ( połówkowe )
Któraś jeszcze!?
Te daty i tak są orientacyjne, nasze Dizidzie sobie same upolują właściwy dzień
Jak już dotrzemy z Moją Niunią to marca to chyba będe spokojniejsza, bo ostatnie czasy życie nas nie oszczędza..
Basia mnie to właśnie też denerwuje
Ja też z ciekawości zerkam ile dni do porodu, nie traktuje tego jak teraz już, za chwilę. Moja mama rodziła i mnie i brata po terminie. Obie cesarki. A ostatnio ciekawą historię z porodówki mi opowiadali rodzice. Mama na wieczór zjadła sobie 5 jajek ugotowanych na twardo i poszła spać, obudziły ją skurcze i wody odeszły, więc szybko do szpitala. Tam przyszła lekarka/pielęgniarka zrobić zastrzyk. Nie powiedziała, że mamie może się zrobić niedobrze i cała kolacja, wszystkie 5 jajek niestety, ale wylądowały na posadzce
itucha, ja w Alma Matter zaczynam 12 stycznia ta rozpiska zajęć mnie przeraża. Mam rozpisane do 28 kwietnia, a to jeszcze nie wszystkie zajęcia.
Gosia no tak rozumiem, i tym tropem jestem w 21t i 2 dni czyli 22 czyli jak na moje jeszcze 5, ale 5 i 0,5 wiec 6 umowne to wszystko jak mówimy i tak naprawdę nie wiadomo kiedy bedzie finał. Jesli moja ciaza ma sie kończyć jak mojej mamy to mogę chodzić i chodzić, bo mama każda miała wywoływana- niespieszylo nam sie nic a nic ale cicho liczę ze moze u mnie choc troszkę na odwrót z natury jestem z tych mało cierpliwych
reklama
GosiaLew
Basi89 to też nie ma reguły. Moja mama jedna ciążę przenosiła, mnie urodziła szybciej a jedną w terminie. Moja siostra dwie przenosiła i zakończone cesarkę a ja syna urodziłam przed terminem. Moja siostra pełno rozstępów a ja praktycznie zero.
Ja liczę tygodnie, bo mi to więcej mówi jesli chodzi o rozwój dziecka a miesiące to dla obcych którym tygodnie nic nie mówią a się pytają o wiek ciąży
Ja liczę tygodnie, bo mi to więcej mówi jesli chodzi o rozwój dziecka a miesiące to dla obcych którym tygodnie nic nie mówią a się pytają o wiek ciąży