reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2016

13x13 super wieści!

Ewelina 89 trzymam kciuki mocno zaciśnięte i niestety łączę się w bólu bo u mnie wczoraj wyszło, że szyjka się skróciła z 3,5 4 tyg temu do 2,8. Lekarz powiedzial że to taka dolna granica, kazał się oszczędzać, za tydzień połówkowe to sprawdzi y długość. Jakby dalej się skracała to pessar. Poczytałam wczoraj w necie i sama stwierdziłam , że jednak poleżę grzecznie w łóżku, czytałam że dziewczyny pisały że im się wydłużała choć ponoć lekarze mówią że nie może....powiem Wam że pół nocy nie spała bo jestem przerażona.... jeszcze u mnie pessar z tymi infekcjami... masakra

Z 2 wigilii już zrezygnowałam , tylko na godzinkę do rodziców pojade... i potem się położę

reklama
I ja po wizycie:) bobo śmiga, aż miło. Dzis tańczyła od 12 w nocy do 5:D doktor pomierzyl główkę, brzucho, długość ciałka i kość udowa i od dzisiaj bedzie tak robił na każdej wizycie. Wymiary prawidłowe, kruszyna wazy 300g. I niespodzianka, dziewczynka podobno na stówę...:) ale poczekam na połówkowe 29, bo był już syn, teraz córa... Zobaczymy:) i najważniejsze dla mnie serduszko pięknie pracuje, choc nie słyszałam (mój lekarz twierdzi ze takie podsłuchiwanie przez usg wysyła jakieś tam fale i on nie stosuje) dopiero od 30 tc będę podpinana pod ta słuchawkę monitorująca echo serca. Ah i zdaniem mojego gin mogę spokojnie wracać do żywych tylko sie nie przemęczać i słuchać swojego ciała. Biorę sie za ciasta:)

Evelina89, a moze lekarz przy poprzednim badaniu zle zmierzył ta szyjke? Az nie moge uwierzyć, ze tak bardzo sie skróciła w kilka dni. Mi lekarz powiedział, ze to kwestia tygodni, nie dni. Chyba, ze miałaś w tym czasie silne skurcze?

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt :)

Szyszunia zasadniczo to wyglada tak samo. Tylko sprawdzają wszystko i zazwyczaj ładniej widać. Z tego co pamietam to sprawdzane są wszystkie narządy, serduszko, wszystkie pomiary... Chyba żyły najważniejsze.
Robię biszkopt pierwszy raz w życiu:D i to w parowarze:) ciekawe czy wyjdzie:D

Hej dziewczyny. Nie wiem co mi dolega ale bardzo boli mnie dzis brzuch uczucie ciężkości gdy się chce wyprostować na maksa to jakby rozciągały mi się wszystkie wnętrzności i jajniki jadę dzis do lekarza z wynikami moczu bo mam bardzo zle wynik dużo bialka to może powiem mu żeby mnie zbadal...

reklama
Hej dziewczyny. Nie wiem co mi dolega ale bardzo boli mnie dzis brzuch uczucie ciężkości gdy się chce wyprostować na maksa to jakby rozciągały mi się wszystkie wnętrzności i jajniki jadę dzis do lekarza z wynikami moczu bo mam bardzo zle wynik dużo bialka to może powiem mu żeby mnie zbadal...
Może zjadłaś coś ciężkostrawnego. Ja tak czasem mam jak coś zjem i nie mogę strawić :-/

Do góry