reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja dzis od 9 do 16 na zakupach chyba za dlugo chodziłam bo jajnik lewy mnie kluje i w pachwinie boli dziwnie ... co do mleka uwielbiam mogę pic i pic mala dala dzis popalić rano wypiela dupkę i kopala jak szalona.

Ja dzis byłam na połówkowym no i moja dziewczynka nadal jest dziewczynką i jak to na babe przystało ma charakterek nie dała główki zmierzyć cały czas podnosiła głowę i pokazywała twarz. Lekarz sie śmiał ze ciekawskie stworzenie. Wszystko z serduszkiem Oki. Dostałam skierowanie na glukozę mam zrobic w połowie stycznia. A i moja mala niezmiennie o pięć dni starsza niż z daty miesiączki. Szyjka byla 3,2 a dzis 3,5 i lekarz stwierdził ze wszystko w porządku. Teraz mogę spokojnie do świąt sie szykować. Pewnie w święta albo tuz przed poinformujemy w końcu teściów ze znowu zostaną dziadkami.

Ja już po usg też się pochwalę będę miała córeczkę:tak: poza tym wszystko w porządku i do świąt powinnam poczuć ruchy:biggrin2: największy problem mam z bólem pleców i wielką ochotą na słodycze muszę się trochę zacząć pilnować, żeby za dużo nie przytyć

Gratulacje:) Kolejna dziewczynka u nas:)

13x13 - też czekam na info, co u Ciebie.

Super dziewczyny bardzo się cieszę z udanych wizyt...widzę że rosną piękne księżniczki majowe;)fajnie.
Co do glukozy jak zapytałam mojego gin o to czy mi da skierowanie i w ogóle a on że nie...zbada cukier we krwi mnie to ominie.
Nie wiem czy to dobrze ale co mam zrobić?
Siostra i koleżanka prowadziły też ciąże u niego i też nie robiły.
Co lekarz to inaczej....
Na jutrzejsze badanie połówkowe dostałam skierowanie od niego robie tam gdzie prenatalne.
pl.Spiski 1 w Poznaniu za darmo.
Już nie moge się doczekać ; )
Lalunia kopie coraz mocniej...ale tylko z rana potem popoludniu i wieczorem jak narazie w nocy śpi ; )

Ja już po usg też się pochwalę będę miała córeczkę:tak: poza tym wszystko w porządku i do świąt powinnam poczuć ruchy:biggrin2: największy problem mam z bólem pleców i wielką ochotą na słodycze muszę się trochę zacząć pilnować, żeby za dużo nie przytyć
gratulacje Pełno dziewczynek będzie, znaczy będzie pokój jak mawiały babki ;-)

Dziewczyny !!!!! KARIOTYP ŻEŃSKI PRAWIDŁOWY
To było najpiękniejsze co przeczytałam w życiu, ręce mi się trzęsły jak otwierałam tą pieprzoną kopertę, od razu genetyk z nami porozmawiał a później się rozryczałam

Jak to powiedział M "takie doświadczenie zmienia podejście do kwestii rodzicielstwa, czy to chłopczyk cy dziewczynka, czy zuzia czy kunegunda to jest tak bez znaczenia, że głowa mała. Najważniejsze że zdrowa!!!"

sjokolade z wynikami jest tak bardzo ok, że jak zasnę to z ulgi jutro cały dzień prześpię chyba... co za trauma. Nie wyobrażam sobie co przeżywają ludzie, którzy otwierają tą kopertę i widza coś innego niż ja zobaczyłam..
Izunia30 jak się dobrze czujesz to dobrze, jakby coś Cię niepokoiło to możesz zrobić poziom sodu i potasu -to się przy odwodnieniach robi
Basi89 odpoczywaj skoro Ci służy. Ja od koleżanki dostałam jeansy, spodnie, sukienkę, koszule ciążowe i bluzki -mam póki co zapas ciuchów ale może po świętach się wybiorę do h&m
mynia618 jak coś niepokoi i masz się martwić to pewnie że jedź na IP
kameleonleon -lepsze ukrwienie, stąd też przyjemniej podczas przytulanek
Tirli a ja pozbierałam dary po rodzinie i tylko sałatkę i karpia zrobię hehe. Gratuluję wizyty
kaylla ja jem śledzie, ja w ogóle jem to na co mam ochotę bo najlepiej się czuję po tym co mi się chce
Gosia Lew ja też mam poprawę z żołądkiem ale twardo piję ten swój roztwór z miodu i nei przestanę póki co skoro mi lepiej. Mnie w nocy ciągnie jak się na złym boku położę -a który jest zły to się okazuje
Ewa90 wszystko powolutku i sukcesywnie, ja też jak czasem chcę coś na hura to później cierpię. A mi jeden lekarz powiedział, żeby ograniczyć nabiał... co lekarz to opinia. Ja wczoraj prawie zeszłam bo mała zaparła się głową o nerkę a nogami pchała o brzuch -myślałam że pęknę. A jak biega dookoła macicy to jakby mi szyjka odpadała
Niesia_88 gratuluję Poli. ryzykiem nie ma się póki co martwić, ja miałam przodujące do 33tc ale podniosło się. To jest po prostu powód żeby zrobić cc bo jak zacznie się poród to przodujące łożysko spowoduje krwawienie i zatka drogi rodne więc to nic groźnego pod kontrolą lekarza
kasik90 normalne -lepsze ukrwienie. Asystowanie to najważniejsza sprawa przy organizacji imprez
itucha wytrwałości w przygotowaniach
edziorka lekka zmiana nawyków żywieniowych i będzie ok. Normalne -lepsze ukrwienie.
Evelina89 o mniam
siasia s ja też powoli zmierzam do glukozy ale ja nie mam złych doświadczeń. Wycisnęłam sobie cytrynę do kubka i popiłam glukozę cytryną -było git. kopanie w żebra??? a jak córka mi kopała w żebra a ręce miała nad głową i grzebała w szyjce:szok: kobieto to było coś:-D
Zanet90 a ciśnienie mierzysz??? może masz skoki
Justyna Siorek super, daj znać po usg jak wrażenia
Ala_25 gratuluję udanej wizyty!!
Małka pewnie, ze możliwe ale dodatkowo zrób badanie moczu
Wioleta93 dla mnie wygodniejsze były komody dla malucha.
madzia0903 mnie tez ciągnie i boli jak dużo chodzę -już jest co dźwigać więc wiadomo
happymamusia ale ja też mam glukozę ok ale to chodzi o to jak organizm radzi sobie z obciążenem glukozą -czy nie grozi cukrzyca ciążowa więc ja bym zrobiła
Maui tak -wysyp dziewczynek, wojny nie będzie

Dziewczyny -opuchniecie jest normalne przez lesze ukrwienie
a do glukozy proponuję wyciśniętą cytrynę do popicia -mi pomogła i było nawet dobre

13x13 super wiadomości. Już nie chciałam cię męczyć na fb, zaglądałem co chwilę tutaj.

Gratuluję udanych wizyt i usg. Jutro ciąg dalszy :)

Ja testu glukozy się o tyle boje, bo w pierwsze ciąży miałam już cukrzycę i boję się, że znowu wyjdzie mi. Najgorsze jest przechodzenie na dietę, zanim człowiek to sobie ureguluje i dojdzie co może jeść to przez kilka tygodni chodziłam zła, bo wiecznie głodna. Plusy tego były takie, że dużo nie przytyłam.

reklama
13x13 super! Ale ulga co? Ciesze sie ze ok :)
Tez sobie cytryny dodalam to tego ulepu ale wspomnienia mam marne... Krecilo mi sie w glowie, mdlilo mnie a jak wracalam po badaniu do domu to zbieralo mnie na rzygi cala droge.

Do góry