reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam z pracy :-)

Ewa dobrze, ze jednak wybralas sie do tego szpitala, chociaz jestes spokojniejsza :-) najważniejsze, ze wszystko okej.

Siasia ja nigdy w życiu nie pilam glukozy i na samą myśl sie boje, tyle czytalam na forum o tym zlych zdań ze blee :p tez na następnej wizycie dostane na to skierowanie. Lekarz mi powiedział, ze najlepiej kolo 24 tyg zrobić glukoze.

Zanet mialam tak raz, ze mialam mroczki przed oczami. Ale to byl jednorazowy incydent, nie związany z bólem glowy i juz sie nie powtórzył więc olalam sprawe.

Basi brawo Ty! Co do mleka to ja akurat odkąd w ciąży jestem to pije tylko przegotowane. I nawet je polubilam, bo z kolei kiedyś kakao tylko z zimnym, najlepiej prosto z lodowki, teraz takiego nie tykam.

Niesia gratuluje udanej wizyty :-) co do łożyska to u mnie bylo ryzyko przodujacego, mialam zakaz wspolzycia, stosunkowo duzo odpoczynku i obserwacja, ale na ostatniej wizycie okazalo sie, ze sie przesunelo do gory takze po problemie :-) nie przejmuj sie póki co, jeszcze istnieje szansa, ze sie przesunie :-) na pewno łożysko przodujace tak jak wspomniała Basi jest wskazaniem do cc.

reklama
Wzięłam się za szycie;-) narazie pies dostał nowe legowisko a teraz odnawiam wózek dla małej ;-)
Wczoraj w Ikei wybraliśmy szafę do dziecięcego pokoju, i powiem wam że można oczopląsu dostać od tych wszystkich mebelków. Wszystko takie śliczne, malutkie :-D
Zauważyłam u siebie wzmożone zapotrzebowanie na mleko, nigdy go nie lubiłam a teraz często mam ochotę na kakao albo owsiankę. Z resztą mi smaki bardzo się zmieniły w ciąży. Wcześniej uwielbiałam ryby a teraz nie mogę nawet pomyśleć i nich bo mi niedobrze. No może oprócz karpia na którego czekam.

Ja zaliczyłam ostatnie przedświąteczne zakupy, teraz odpoczywam. Ja ruchy dziecka odczuwam od kilku dni, tak dosyć często, ale na razie one są na tyle delikatne, że z zewnątrz jeszcze nikt ich nie poczuje.
Ja mleko pije zimne, nieprzegotowane, ale odstawiłam te mleka świeże, co są sprzedawane w butelce, na rzecz kartoników UHT.

Wzięłam się za szycie;-) narazie pies dostał nowe legowisko a teraz odnawiam wózek dla małej ;-)
Wczoraj w Ikei wybraliśmy szafę do dziecięcego pokoju, i powiem wam że można oczopląsu dostać od tych wszystkich mebelków. Wszystko takie śliczne, malutkie :-D
Zauważyłam u siebie wzmożone zapotrzebowanie na mleko, nigdy go nie lubiłam a teraz często mam ochotę na kakao albo owsiankę. Z resztą mi smaki bardzo się zmieniły w ciąży. Wcześniej uwielbiałam ryby a teraz nie mogę nawet pomyśleć i nich bo mi niedobrze. No może oprócz karpia na którego czekam.

Mam to samo z mlekiem! Najchętniej to codziennie na zmiane kakao z mlekiem z platkami, ze o jogurtach czy twarozkach nie wspomne.

Dziewczyny ja zawsze z rana sobie funduje owsianke na mleku - lub wodzie :) moj ukochany posiłek od 2 lat :)
a mleko jeszcze niedawno to cały karton potrafiłam wypić przed snem ;P

reklama
Do góry