reklama
Ania_Beata
Fanka BB :)
To jest dla mnie przeginka. Te pieniądze mozna przeznaczyć na przedszkola albo jakoś inaczej: żeby matki miały porządną opiekę w ciąży a nie to śmieszne NFZ albo płatne wychowawcze. Albo żeby zawsze miały gdzie wrócić po ciąży. Trzeba dać wędkę a nie rybę.
waiting4beans
Ania dokładnie. Wiele kobiet woli miec gdzie pracować na umowę i mieć pewność że w ciąży ma płatne L4 później macierzyński i miejsce pracy po powrocie, ewentualnie pieniądze na opiekunkę lub miejsce w przedszkolu państwowym niż 500zl
GosiaLew
Tym bardziej, że te 500 plus to nasze dzieci będą spłacać.
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom
Malutka466
Taaa. Ja nie wierzę w to, że jak do władzy dojdzie następny rząd, że to zostanie. Następny rząd (jeśli nie będzie to PiS) powie, że nie ma kasy, że dziura budżetowa się powiększyła i tyle z 500 plus będzie.
Ile ludzi oddało swój głos w wyborach tylko dlatego, że PiS to obiecał wolę nie wiedzieć...
Ile ludzi oddało swój głos w wyborach tylko dlatego, że PiS to obiecał wolę nie wiedzieć...
Ania_Beata
Ale tak by sobie strzelili samobója? Przecież jak zabiorą ludziom te kasę to bedzie że nie dotrzymali słowa danego w wyborach (bo nie wierze ze w kampanii powiedzą ze cofną). Ja obstawiam ze wprowadza jakieś ograniczenia dochodowe, zmienia zasadę albo zamienią to na bony do przedszkola. Albo zostawia to zapominając o inflancji, przez co z czasem te pieniądze nie bedą tyle warte.
Malutka466
No może tak być. Ale nie chcę mi się wierzyć, że będzie na to kasa nawet za rok. Serio, komuś trzeba zabrać żeby innym dać coś.
Wioleta93
Co gorsze ludzie już zaciągają pożyczki i kupują na raty na poczet tego 500+. Przeraża mnie też to, że niektórzy Polacy za granicą też wyciągają łapy po te pieniądze. Nie dość, że np. w Irlandii każde dziecko dostaje co miesiąc pewną kwotę to jeszcze wyciągnijmy kasę z kraju z którym niewiele mamy wspólnego oprócz dokumentów. I nie wierzę żeby to długo potrwało takie dofinansowanie, za piękne to wszystko.
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na D6503 w aplikacji Forum BabyBoom
Malutka466
Otóż to Wioleta.
Za szybko, bez przemyślenia wprowadzili ten program. 3/4 składanych wniosków jest błędnych, urzędnicy nie wiedzą o co prosić, o jakie dokumenty.
Ja uważam, że skoro ma ten program służyć jakiejś prokreacji, zwiększenia populacji to lepiej by dali to na pierwsze dziecko dla ludzi, którzy dopiero zaczynają zakładać rodziny. I nie mówię tego tylko dlatego, że sama będę miała pierwsze dziecko. Moje dziecko nie jest w niczym gorsze niż 2,3 czy 4 dziecko sąsiadki.
Za szybko, bez przemyślenia wprowadzili ten program. 3/4 składanych wniosków jest błędnych, urzędnicy nie wiedzą o co prosić, o jakie dokumenty.
Ja uważam, że skoro ma ten program służyć jakiejś prokreacji, zwiększenia populacji to lepiej by dali to na pierwsze dziecko dla ludzi, którzy dopiero zaczynają zakładać rodziny. I nie mówię tego tylko dlatego, że sama będę miała pierwsze dziecko. Moje dziecko nie jest w niczym gorsze niż 2,3 czy 4 dziecko sąsiadki.
reklama
ja też słyszę że za 500 zł w drugą ciążę zaszlam. Szkoda słuchać tych bzdur same dobrze wiemy dlaczego spodziewamy się potomstwa i debilom nie będę tego tłumaczyć.
Skoro już dostanę tą kasę to wszystko pójdzie w dziecko czyli na konto oszczędnościowe by miało na czarną godzinę.
Skoro już dostanę tą kasę to wszystko pójdzie w dziecko czyli na konto oszczędnościowe by miało na czarną godzinę.