reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

o rety ależ miałam lekturkę Was czytać :)

Niestety większości nie pamiętam :( skleroza już na tym etapie mnie dopada :/

Ja mam termin na 22maja i liczę że się nie przedłuży, a mała będzie chciała wcześniej się z nami pojawić chociażby parę dni wcześniej, ale co będzie to będzie.
Trzymajcie maluchy jak najdłużej! :) już niewiele Nam zostało. :)
o dziwo mi nie doskwierają żadne dolegliwości, no może oprócz cierpnących rąk, nóg w nocy i chodu pingwiniego połączonego z żółwim :) z brzuszkiem czuje się świetnie :D i moimi prawie 20kg na plusie.

oo truskawki uwielbiam, właśnie zjadłam dość sporą ilość :) miały być na jutro z makaronem ale cóż siła wyższa nie mogłam się oprzeć :D

Jutro Ikea! :)
a co za tym idzie jak wszystko pójdzie po mojej myśli będę mieć owocne popołudnie w organizowaniu przestrzeni w szafie :) remont też ciągnie się i ciągnie, ale z tego co M mówi to za tydzień ponoć malowanie ehe jak się zdecyduje na kolor to może tak, dziś się pojawił problem z panelami bo nie wiem czy chce te co wcześniej upatrzyłam :D cudowna zmienność zdania..

reklama
Ja juz leży w łóżku i uciekam spać bo codziennie wstaje o 7 to moja pora i nie umiem dłużej pospać jedynie poleżeć ale nie da się usunąć. Jutro ma być ładna pogoda to mam zamiar wybrać się na działkę a od 27 kwietnia, chciałabym tam coś powrobic jakimś kwiatki zasadzia teraz wole nic nie robic bo nie chce ryzykować a od 27 mamy juz 38 tydzień to mały może wyjść :) chociaż 30 mamy 60 mojego taty wiec może akurat zrobi mi psikusa i zamiast iść na urodziny to wyląduje na porodowce fakt ze to będzie długi weekend ale dla mnie to chyba bez różnicy czy urodze w długi weekend czy po :D ważne żeby poród odbył się bez komplikacji i w miarę szybko :)
To kolorowych dziewczyny :*:*:*:*

Ja narazie dalej mam zepsutego laptopa a z telefonu nie mogę edytować listy więc wszystkie prośby proszę kierować do drugiej moderatorki :-)
Listę zaktualizyjemy jak już wszystkie się rozpakują bo to będzie najbardziej wiarygodne.

Plucik ja ostatnio próbowałam posadzić kwiatki na klombie i nie ma opcji. Brzuch tak przeszkadza, że nie potrafiłam znaleźć pozycji w której mogłabym to zrobić.

W czerwcu to mam zamiar być w fitnessclubie :-p termin z USG mam na 26 kwiecień, ale skurcze już idą więc zobaczymy czy będzie to data kontrolna - ustalona (taki mój lekarz ma pomysł), czy jednak będę czekać na spontaniczny początek porodu. Jestem za terminem spontanicznym, ale i położna i lekarz patrzą na mnie jak na świra, bo twierdzą, że lepiej w tym wieku się umówić, żeby na porodzie była właściwa obstawa.
Po 2 wywołanych porodach chciałam zobaczy jak matka natura kombinuje, zwłaszcza,, że to trzecie dziecko i nie spodziewam się w moim stanie przenosić.
pewnie będzie jeszcze inaczej znając życie:cool2:

Noo doczytalam ;-) ja mam termin na 11 maja i podobnie jak u Gosi bezpieczny termin wypada juz po 26 kwietnia i w zasadzie mogę tak rodzic, ale jak dotrwam do maja to też zła nie będę, chociaz przyznam, ze coraz mi ciężej i częściej zdarza sie narzekać na różne dolegliwości ale póki co w miare do przezycia.

Ja dzisiaj pokupilam proszki do prania i od poniedziałku biorę sie za pranie i prasowanie - czas najwyższy :-D kupilam dzisiaj tez w promocji w tesco pampersiaki i zrobilam ostatnie zamówienie z allegro, jakies ręczniki, wanienke, becik itp ;-)

A tymczasem kładę sie. Czuje sie śpiąca wiec moze nie będę sie warlac po łóżku jak dzisiejszej nocy.. co jakis czas sie przebudzalam jakas taka podenerwowana..

Słodkich snów dziewczynki :-*

Wioleta93 przewczoraj przesadzałam male iglaki w doniczkach na kolanach :) tylko ta pozycja była wygodna by brzusio nie przeszkadzał ;)
U mnie wylądowałam w końcu na czworaka ale jedną ręką nie za bardzo coś zrobię. Więc ogród się zapuszcza do porodu, mam nadzieję, że po będę w stanie coś ogarnąć.

Maui no najgorzej jest jak skurcze męczą długo a akcja porodowa nie chce iść. Ja teraz tez czuje skurcze. A przynajmniej łatwo je odróżnia od wypinania się młodego.

Ja jeszcze nie śpię. Dla odmiany oglądam film na tvnie.

A ja proszę młodego codziennie żeby wytrzymał do 30 kwietnia bo mi męża wysyłają 25-29 kwietnia na szkolenie a bez niego nie rodzę. Termin mam na 14 maj ale przez ten konflikt bedą mi wywoływać wcześniej

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Witam z rana ;-) jakie piękne słonko za oknem, aż miło. Oby juz tak zostało na cały dzień. Dzis nocka ładnie przespana, bez wstawania, nawet względnie szybko zasnelam, ogólnie pozytywnie,poza jednym szczegółem - nie wiedząc czemu zapocilam sie.. aż tak dziwnie.

Do góry