reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Ja mam termin na 10 maja. Mogę rodzić po 25. Ale na majówkę nie chcę rodzić :)

Ale chyba to nasze moderatorki zrobią nową listę jak się rozpakujemy :)

reklama
Wiecie co, przed ciążą uprawialam sport, a teraz mam zakwasy po wizycie u lekarza :o jak to szybko kondycję można stracić. A byłam tylko 3 godz na nogach, w tym ponad połowę czasu spędziłam na siedząco.

Coś bym przekąsila. ostatnio mam zbyt duży apetyt. Męża wysłałam na zakupy, może coś dobrego przywiezie ;)

GosiaLew ja mam termin z om na 6 i jakoś tak od samego początku mówię byle mnie tylko w weekend majowy nie złapało, czyżby jakieś przeczucie :D
Kurcze w ciągu jednego dnia waga mi skoczyła o 1,5kg co jest aż tak puchne, za prędko się cieszyłam że jakoś tragicznie nie przytyłam :(

Ja mam na 7 czy 9 maja wpisane juz nie pamietam!! :-o chociaz lekarz straszy ze koniec kwietnia raczej wiec nie nastawiam sie na maj i chyba tez w kwietniu mały wylezie takie mam przeczucie. A jak bedzie yo zobaczymy. Nie ukrywam ze tez nie chce mi sie do maja czekac. Tak jak ktoras z was powiedziala póki pracowalam (7 miesiac) bylo super, gonilam tu i tam nic mi nie dolegalo, potem zamieszanie z remontem,bieganie po sklepach itp tez ok. A teraz cisza i spokój i krotki spacer do sklepu powoduje zadyszke. Lubie byc w ciąży. Czuje ta magie i lubie miec brzuszek ale wiadomo im blizej konca tym trudniej. Tez pomarudze :p nie jest zle ale nie moge sie przyzwyczaic- i chyba juz tego nie zrobie - do ograniczeń fizyczno ruchowych. Odkurzenie calego mieszkania (80metrow) bez przerwy nie da rady. Ruszam sie jak pingwin, boli mnie brzuch jak przewracam die z boku na bok. Zle sypiam w nocy i zaczynam miewac nocami zgage. Skora pod biustem w tym wglebieniu nad brzuchem mnie boli bo biust ociera o brzuch a wyprostowana caly dzien nie moge siedziec i chodzic bo maly po zebrach wtedy kopie. No i seks nie ten bo ochota jest ale pozycje trzeba jakies dziwne dobierac zeby brzuch nie wadzil no i co chwila sikac mi sie chce a przerywanie w trakcie na siusiu to by bylo dziwne :p no i strasznie mi goraco i duszno,wszystkin w okolo zimno a ja sie pale z goraca. ale moglo byc gorzej :-D

Tak Tirli na stronie Akpolu jest info o tych targach. Myślę że będzie to na wzór targów w Mama i ja. W Akpolu można czasem fajne ciuszki w promocji znaleźć :)

Dziękuję Gosia wybieram się na te targi ;). W sumie większość rzeczy już mamy ale coś może jeszcze wpadnie w oko :)
Ktg i usg można wykonać niby bezpłatnie. Ciekawe ile będzie ludzi. A i jeszcze różne wykłady w tym Zawitkowski.

Waiting4beans no takie uroki 3 trymestru.
Ja mam problem już wejść po schodach na pierwsze piętro.

No ale po 38 tc jak brzuch się obniży powinno być lepiej, bo i z oddychaniem i na żołądek tak nie naciska. Gorzej tylko chodzić będzie bo dzidziuś niżej.

To ja zdecydowanie jednak wolę rozpakować się w maju, zresztą zobaczę jaki termin cc mi wyznacza, bo co lekarz to opinia. Termin z om mam tu chyba jeden z najpóźniej szych bo na 28 maja.
Ja ledwo chodzę przez ból kręgosłupa. Boliwia, rozumiem Cię z tymi zakwasami. .. po pół roku leżenia praktycznie pozanikały mi mięśnie, chodzenie i siedzenie jest trudne a wizyty u lekarza to było nie lada wyzwanie.

reklama
Ja też rezerwuję kwiecień!
Od wczoraj czuję ucisk w piersiach , jak leze to gorzej... juz tak chyba brzuch uciska

Ostatnia edycja:
Do góry