reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

dziewcztyny, wiem, ze były jakieś rozmowy na ten temat, ale zbieram opinie:
Która ma mopa parowego?
Która ma odkurzacz pionowy?
Jak wrażenia? Polecacie?
Mam odkurzacz pionowy Electroluxa i sprawdza się super. Nie mam roomby, bo jeszcze nie wynaleźli takiej, która jeździłaby po schodach. Przysięgam, że jak wymyślą to zaraz kupię.
Mop bezprzewodowy mam od Viledy, ale sprawdza się kiepsko. Ostatnio schowałam do kartonu, bo mnie wkurza. Jak dla mnie to on nadaje się tylko do polerowania podłogi a nie mycia na mokro.

reklama
Która ma mopa parowego?
Jak wrażenia? Polecacie?
Ja mam karcher i żałuję, że nie kupiłam ze zbiornikiem bezprzewodowy a taki "ala" odkurzacz. Ale dla mnie zdaje egz, tylko pozostawia niestety smugi.
A pionowego odlurzacza nie mam, bo mąż wybrał drogą wersję a ja jestem skąpa trochę ( czeka na zakup 😁😆😶) i kupiłam z ogromną mocą ssania tradycyjny (mam 3 psy i tonę sierści codziennie) i roomba combo, co chwila tona sierści w nim i musze go odkurzaczem odsysać.

Która ma mopa parowego?
Jak wrażenia? Polecacie?
Mam pionowy Xiaomi ale to raczej dodatek, nie da się tym ogarnąć chałupy przy zwierzakach, żwirek wypada jak za dużo się wciągnie.
Albo ja mam jakiś do dupy, może jakiś Dyson by dał radę lajtowo

Ja mam mop parowy viledy i całkiem sobie chwalę. Nie trzeba długo czekać aż podłoga wyschnie. Ale tak jak już tu było wspomniane, nie zbiera kurzu, tylko przeciąga dalej do krawędzi i to nie jest fajne. I na moich ciemnych płytkach zostawia delikatne smugi. Ale za to ja plus, że zaschnięte plamy mu nie straszne.

Mój Xiaomi też się gubił. Wywaliłam mu wszystkie mapy i zainstalowałam od nowa. Na razie się uspokoiło
bo one są wrażliwe na przestawienie rzeczy. Krzesło stoi 15 centymetrów w lewo i już się źle odbije i mu się mapa cała przesuwa. U nas było tak samo i minęło jak wróciliśmy do starego ułożenia :D

reklama
Jak już jesteśmy w temacie porządków... Ja marzę o robocie do mycia okien. O ile pionowe mi nie przeszkadzają, to dachowe są wiecznie brudne. Po tygodniu nie widać efektu, a to mnie ostro demotywuje do mycia.... a takiego robocika puszczałabym sobie raz na dwa tygodnie ❤️

Do góry