reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Dokladnie!
Pamiętam jak w trakcie studiów byłam na work&travel w Stanach. I my -Polki - non stop goraca kawa i herbata, mimo że było gorąco. Dziewczyny z Meksyku nie mogły się nadziwić 🤣🤣
Zrobiły sobie teorie, że wszystkie chude jesteśmy bo pijemy gorące napoje 🫣
Ja w sumie tu tez pilam normalnie herbate i nawet miete mi Stary przynosil

reklama
Bardzo dobrze :) wygrzaliśmy dupki :)
Nie, samej zemsty nie mialam, ale do tej pory np rano do kibla ide 3 razy bo mnie brzuch boli. Wiec ewidentnie nie służy mi tutejsze jedzenie.
Ja atakuję za tydzień:).
Super że się wygrzaliście❤️, i.. współczuję bólu.
O tych ciepłych napojach nie wiedziałam. Będę testować żeby nie chorować.
Raz tam byłam i na nic nie uważałam jedzeniowo itp. I totalnie nic mi nie było. A moje jelitka wrażliwe Oj bardzo.

ja myślę, że na prawie każdym teście da się dojrzeć cień cienia, trzeba tylko chcieć :) np. na babyplanach i easy&home widzę na każdym takie przebicie, nazywam to przebijchuj. Jak się mocno przyjrzę, to widzę też na rozebranym pinku i na facelle paskowych, szczególnie jak trochę przyschnie. Wydaje mi się, że wprawne oko staraczki dojrzy cień nawet na białej kartce... 🥺
Praaaawda.
I szkoda mi naszych głów w tym wszystkim :(.
Ale... przebijchuj 🤣🤣🤣🤣 genialne.

U mnie na "wsi" by to nie przeszło! Od razu ludzie by gadali.

Czajcie to!

W marcu rok temu spóźniała mi się okres, a moje są zawsze regularne. Niby nie działaliśmy, ale miałam wieczorem imprezę i ten spozniajacy się okres. Więc poszłam do apteki po test żeby się upewnić, że nie jestem w ciąży. Oczywiście negatyw. I oczywiście nikomu nie powiedziałam. A mojemu mężowi w pracy następnego dnia szef gratulował!!!!! Ta aptekarka, której nawet nie znam musiała wypaplać komuś, że kupiłam test. I nawet im przez myśl nie przeszlo, że może jednak wynik pozytywny ale nie powiedziałam z jakiegoś powodu mężowi. Mówię wam. Hot plota poszła bez zastanowienia.
Ale bym się wściekła..
Nie cierpię takiego roznoszenia nie swoich i nie potwierdzonych spraw. Dodatkowo czy farmaceuci nie mają jakieś dyskrecji wpisanej w zawód?

U mnie na "wsi" by to nie przeszło! Od razu ludzie by gadali.

Czajcie to!

W marcu rok temu spóźniała mi się okres, a moje są zawsze regularne. Niby nie działaliśmy, ale miałam wieczorem imprezę i ten spozniajacy się okres. Więc poszłam do apteki po test żeby się upewnić, że nie jestem w ciąży. Oczywiście negatyw. I oczywiście nikomu nie powiedziałam. A mojemu mężowi w pracy następnego dnia szef gratulował!!!!! Ta aptekarka, której nawet nie znam musiała wypaplać komuś, że kupiłam test. I nawet im przez myśl nie przeszlo, że może jednak wynik pozytywny ale nie powiedziałam z jakiegoś powodu mężowi. Mówię wam. Hot plota poszła bez zastanowienia.
U mnie jest podobnie. Mam dwa punkty pobrań do wyboru i w każdym pracują moje znajome 💀 Więc jak idę na jakieś ogóle morfo czy tarczycowe to się badam tu ale jak na proga to pojechałam 30km do innego miasta 😅 Na betę jeśli będzie mi dane kiedyś pójść to też na pewno nie tu xd

Ja to szczerze mówiąc zastanawiam się czy po prostu nie zacząć od razu chodzić na betę jakieś 10 dpo, zamiast bawić się w testy. Wyjdzie mnie to pewnie nawet taniej, bo ja potrafię na test 2/3 razy sikać dziennie. Nie mam problemu z igłami, a tak to będzie jasno na białym.
Już nie mówiąc o tym, że ja chyba jednak nie mam nerwów do wypatrywania cieni, a jednocześnie nie potrafię wytrzymać do dnia okresu aby zatestować 😐
10dpo to może być wcześnie, ale rób tak, jak będziesz się czuła najlepiej :)

Ja lubię sikać i lubię sikać wcześnie, bo wtedy sytuacja jest jasna: nie jestem w ciąży i nic co mnie boli, ciągnie, sraczka - nie sraczka, nic mnie nie rusza, bo to nie mogą być objawy ciążowe. Sikam rano na test i wiem, że co najmniej do jutra rano nie jestem w ciąży.

Ale tak w 9-11dpo też sikam kilka razy dziennie 😅 najgorzej to pozwolić sobie doszukiwać się tych cieni. jak miałam cykl, że zerkałam - nie było drugiej kreski i wywalałam test bez przyglądania się, to czułam się najlepiej. Bo jak już się zacznie karuzela cieni cieni i przebijchujów, to później już tylko płacz nad testem oglądanym z latarką

reklama
u mnie zawsze gorąca herbatka musi być nawet jak jest 35plus 🤣
Ja w tamtym roku na takim all. Upał jak na patelni poprosiłam o herbatę w barze... jak się śmiali ze mnie. I pytali 3 razy czy na pewno tea a nie beer 🤣. I dali mi jakąś ostatnią saszetkę jaką mieli. To było coś ziołowego dziwnego. Ale jak mi to dobrze zrobiło ojoj:)

Do góry