reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Na czerwone plamy na białej bluzce dobrze sprawdza się wrzatek. Nie wiem czy przy granacie zadziała ale po wiśniach i truskawkah schodzi od razu ;)
Ja to się boję lać wrzątek na cokolwiek. Bo kiedyś czytałam, że gorąca woda może wywabić albo właśnie utrwalić plamy. Więc bawię się z odplamiaczami 🤷‍♀️
I generalnie boję się o materiał.
Dopiero po trzech latach od zakupu pralki uprałam coś w temperaturze 60 😅 ale i tak za każdym razem jak nastawiam tak pranie, to boję się je wyciągać.

Ja to się boję lać wrzątek na cokolwiek. Bo kiedyś czytałam, że gorąca woda może wywabić albo właśnie utrwalić plamy. Więc bawię się z odplamiaczami 🤷‍♀️
I generalnie boję się o materiał.
Dopiero po trzech latach od zakupu pralki uprałam coś w temperaturze 60 😅 ale i tak za każdym razem jak nastawiam tak pranie, to boję się je wyciągać.
wrzątkiem polewa się tylko plamę nie cała bluzkę. Próbowałam nie raz i nie wierzyłam, że tak banalny sposób może zadziałać. Bluzki dalej są w idealnym stanie ;)

reklama
A dobrze mierzyrz temperature? tzn czy trzymasz się zasad? Bo według wykresu owu jeszcze nie było, może być dziś. Jeśli się mylę to niech któraś mnie poprawi ;)
Tak zawsze o 7, czasem jest 10 minut pozniej albo wczesniej, ale w granicach tej 7. Przez półtorej minuty oczywiscie bez wychodzenia z łóżka. Peaki mialam juz dwa 🙈

Do góry