Brownie1992
Moderator
Mam propozycję , każda wrzuca swojego ulubionego gifa
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Co za ludzie. Niech najpierw znajdzie internet i doczyta o rumieniu - moje też to mają teraz.Odebralam dzis dziecko bo ma rumień. Choroba zakazna, kropelkowo sie roznosi, nie leczysz niczym, bo poza rumieniami i wysypką nic nie ma. Może chodzic na podworko, ale trzeba chronic przed sloncem plamy. Ponoc gdy sa juz plamki - nie zaraza.
Mam kumpele na przeciwko, ma u siebie plac zabaw. Ma dwojke (jedno roczne). Mówię jej jak jest, ze zabronilam mojemu dziecku do niej na plac teraz isc, wiadomo ze wzgledu na dzieci. Ona ze ok zebym nie przesadzala, ze on moze. No to za kilka godz byl, bylo troche dzieci i sasiad ze swoja dwojka bliźniąt. I zapytal o plamki na polikach, ona mu powiedziala a on wstal (to bylo u niej na ogrodzie) podszedl do dziecka i mowi 6 latkowi "przepraszam cie, ale masz chorobe a ja nie chce zebys zarazil moje dzieci, musisz stąd wyjść "
No wkr...lam się, mogl wejsc do mnie i mi powiedzieć zebym go zabrala, a kumpela, jesli jednak po namysle boi sie ze jej dzieci beda to mieć to powinna dac znac, bez takich tekstow do dziecka. Przyszedl splakany, przykro mu bylo.
Zeby smiesznie bylo, tam bylo jeszcze jedno dziecko z wysypka i to ręce i nogi. I on nie zauwazyl, tylko moje. I nie od siebie z ogrodu go wyprosił.
A kumpela zawsze pyskata a tym razem niema sie zrobila, zadzwonilam wyjaśnić i ona sie tlumaczy, ze co ona moze, za swoje odpowiada a za pozostale dzieci nie. A to bylo u niej. I gadalysmy o tym wcześniej i byla zgoda. Wkurzylam sie na nich oboje, tak sie nie robi. Jesli boi sie o dzieci powinien zabrac je stamtąd a nie wypraszac kogos sam będąc gosciem. Poza tym juz jego zona franca mowi jak mozna puszczac dziecko a ponoc juz 3 ma rumien i dzieci ganiają, bo zarazają się w przedszkolu przed tymi wikwitami. A teraz juz ponoć nie.
Czy ja nie mam racji, ze tak emocjonalnie podeszłam?
Bo ponoc zaraz jak uslyszal, ze sie wkurzylam za ten tekst, to zabral dzieci i poszedl na publiczny plac zabaw, zostawiając niesmak pomiedzy kumpelą, nim a mną. Ciekawe czy tam przyglada sie dzieciom i podejrzewając choroby z francą - każą z publicznego placu zabaw im isc do domu. dodam, ze kumpela jest pyskata i jak jej corka plakala, ze loda nie dostala tylko ciaboko bo zabraklo u kogos w domu dla niej, to dzwonila w tej sprawie. A tu zostawila to bez komentarza, zawiodlam sie na niej i pierwszy raz w zyciu powiedzialam jej wprost, ze mysle, ze nic nie powiedziała bo bylo jej to na reke, po tym jak przemyslala. I nie wiem jak mozna w swoim domu czy ogrodzie gościom pozwalać kogos wypraszać. Przeprosila j.mowila, ze nie, ze ja zatkalo dlatego nie zareagowala. Przyszla przeprosić dziecko i pozwolila przychodzic, ja jednak narazie prosilam, zeby nie chodzil.
Mam propozycję , każda wrzuca swojego ulubionego gifa
jakby mi nie było szkoda brać dnia urlopu żeby po ten zasrany odpis chrztu do innego miasta pojechać to też już bym dawno była po xdJa zrobiłam apostazję - mam problem z głowy Nikt nie drąży
Nie myj samochodu, bo ma padać! Bez sensuCzłowiek popracował, Wy nawaliłyscie 24 strony i jeszcze w dodatku macie jakieś 3h, bo właśnie wchodzę na pazy, a później jadę myć samochód zaczynam wątpić czy nadrobię
No! Ja ostatnio jak gotowałam obiad to później z łapą w umywalce pisałam do Was o coś na poparzeniaUważaj, żeby czegoś nie odwalić, ja jak gotuje na odpierdziel, bo mi się nie chce a wiem , że trzeba to nic dobrego z tego nie wychodzi, albo sypnę za dużo czegośa potem ląduje w WC jak nie da się uratować.
Dasz radęJestem dopiero na 677