reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Kurde ja chyba mentalnie nie szykuje się na cionża, bo owulaki mam, zapas na 3 miechy jak nie lepiej bo 20 mam a mi wystarczy zużyć 5 na 1 cykl, a ciążowych null 10tek
Ja owulaki zużywam jak zła... idzie mi z 20 sztuk co cykl. U mnie długie cykle, owu zwykle kolo 20-23dc, a zaczynam od 12dc zawsze.
Zazdro, że tak mało Ci potrzeba do wyłapania piku ;)

reklama
Kobietki, mądre głowy :) skąd pewność jakiej wielkości mniej wiecej pecherzyk pęka? U mnie raz na moni pęcherzyk 18mm, potem (4 dni później) 25mm i kolejna wizyta (plus 3 dni) 27mm i jeszcze nie pękł... test owu dopiero kolejne 2 dni później pozytywny... da się coś wspomóc żeby to szybciej pękało (poza ovi)?

faktycznie późno pęka. Kiedyś czytałam, że powinien pęknąć max do 25mm bo później już komórka jest "stara" ale ile w tym prawdy to nie wiem
Kiedy pęka to indywidualnie. Chyba @Zazuu pisala ze u niej pękają późno i ma z tego ciążę;)
Wspomaganie - ovi na pewno, czy jakoes inne specyfiki - musiałabyś poczytać. Ja nie slyszlaam o czymś takim.

Ja owulaki zużywam jak zła... idzie mi z 20 sztuk co cykl. U mnie długie cykle, owu zwykle kolo 20-23dc, a zaczynam od 12dc zawsze.
Zazdro, że tak mało Ci potrzeba do wyłapania piku ;)
Ja już opanowałam przez te 1.5 roku obserwacji w miarę swój cykl za wcześnie nie robie testów, żeby nie marnować, odchylenia są jak coś 1-2 dniowe zazwyczaj, a cykle mam krótkie 26- 28

faktycznie późno pęka. Kiedyś czytałam, że powinien pęknąć max do 25mm bo później już komórka jest "stara" ale ile w tym prawdy to nie wiem
Właśnie też tal czuje...
Innym razem, przy takiej rutynowej wizycie pecherzyk 19mm (to był czwartek) i owulak pozytywny dopiero za 6 dni (w środę). Chyba jednak poproszę gin o ovi żeby to pękało w dobrym rozmiarze.
Spotkałyście się może z sytuacją, że ovi nie zadziałało i pecherzyk nie pękł?

A jakiej wielkości ci normalnie pękają?
Zastanawiam się bo mi iui robili na 2 pęcherzykach wlasnie mniej więcej takiej wielkości. W piątek, bo była odlbawa ze pękną same przez weekend.
Ostatnio miałam IUI na 24 mm i 25 mm (tzn. dzień wczesniej tyle mialy). Wiec wyglada na to ze rosna wieksze. Zdarzalo mi sie ze mialam po ok 22-24 mm na badaniach i dopiero miala przyjsc owulacja. Mój lekarz stwierdził, że dziś to za wcześnie na IUI. Jutro zastrzyk i mam nadzieje że pekna w poniedziałek :)

No i właśnie o to chodzi- chcę pogadać o czymkolwiek, muzyka, film- tak jak pisałaś, no, ale się nie da! U niektórych wjeżdżają chyba klapki na oczy i innych tematów nie ma 🫣
Tak to poza nimi, to nie mam jakiejś przyjaciółki 😓
Byliśmy w zeszłym roku na imprezie u jednej z nich, to były 4 pary, w tym my- jedyni bez dzieci. Próbowałam podrzucić jakiś temat o wakacjach, gdzie się wybierają itp, to jedna z nich do drugiej: „ale wózek do samolotu to można zabrać? A jak uciszyć dziecko podczas startu samolotem?” Ok, temat trzymał się wakacji, szkoda, że zostałam bez słowa 😬 Wyszliśmy po 2 godzinach. Czy niektóre dziewczyny naprawdę tracą mózg po urodzeniu dzieci i nie ogarniają normalnych tematów?
Mam nadzieję, że sama się o tym przekonasz :)

reklama
Właśnie też tal czuje...
Innym razem, przy takiej rutynowej wizycie pecherzyk 19mm (to był czwartek) i owulak pozytywny dopiero za 6 dni (w środę). Chyba jednak poproszę gin o ovi żeby to pękało w dobrym rozmiarze.
Spotkałyście się może z sytuacją, że ovi nie zadziałało i pecherzyk nie pękł?
Mialam podane ovi na 2 pęcherzykach. Pękł ttlko jeden.
Ja nie mam problemu z tym, ale też on musi być dojrzały- podanie ovi na takim l, który nie dorósł nie wydaje mi się dobrym pomysłem. Ale to juz do konsultacji z lekarzem

Do góry