reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

To ja nie mam problemu z ciążami innych, boli mnie jedynie gdy ktoś się z nich nie cieszy lub mówi, że żałuje...

Ja mam pierwszą wizytę monitoringu we wtorek, to będzie 9 dc. Stymulację Aromkiem zaczęłam 4 dc. Ciekawa jestem efektów
:D
A jak długie masz cykle, jaką dawkę i przez ile dni masz brać. Sorki za wścibstwo, ale robię sobie statystyki jak to wychodzi średnio. Wiem, że u każdego inaczej, ale chcę mieć jakiś obraz

reklama
Wiecie co mnie wkurwia? Że jak dziewczyny zakładają wątek/zapytanie z jakimś cieniem kreski to odzywają się takie "najmądrzejsze" bo przecież już są w ciąży i dobijają testami typu "zamiast doszukiwac się kreski to idz na bate" albo "albo jestes w ciąży albo nie jesteś, idź na bete", "nie żal ci kasy na te testy, tu nie ma wróżek" a na pierwszy rzut oka widać że test pozytywny.. Czyli że testy ciążowe są po to żeby ich nie robić rozumiem? No ch@j mnie strzela na takie testy, tym bardziej że taki ktoś się wymądrza a jeszcze jakiś czas temu sam napierd@lał testy bo kojarze nick z forum staraczek 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
I nie wiem czy ktoś jest tak tępy i trudno jest mu zrozumieć że jest różnica w cenie 3-10 zł za test a 40-60zł za bete, tym bardziej jeśli dla kogoś tak jak np. dla mnie, kłucie jest ostatecznością już po pozytywnych kilku testach..
Szkoda mi takich dziewczyn bo może to ich pierwsza ciąża np. i nie są do końca zorientowane albo zestresowane a zamiast pomocy dostają 💩
AAAAAAAA!!!!!!!!!!!!

Sory musiałam
no ale w sumie ja widzę sporo racji w niektórych wypowiedziach tego typu. Każda z nas tu wie, że jeden test ciąży nie czyni, bo ile z nas już miało fałszywie pozytywny wynik... Więc jak jest cień albo słaba kreska, to tutaj też pierwsze co mówimy, to że trzeba zrobić drugi test albo betę

Hej dziewczyny, chciałam trochę o sobie przypomnieć a trochę przeprosić że tak siedziałam ostatnio cicho ale po tym jak mnie ostatni cykl przeczołgał, wciągnęło mnie do komnaty przygnębienia na dłużej niż myślałam. Nowy cykl to nie był wcale "nowy cykl, nowe szanse" a wręcz strach przed seksem przez owulacja bo przecież będzie jak zwykle ... Dodatkowo moja bratowa, której ciąża spowodowała że dołączyłam do forum, urodziła w tym tyg więc w nowym cyklu też wybierałam prezent, obijając się o ciężarne w działach dla noworodków

W każdym razie jestem i ciągle Was czytam by być na bieżąco. Ten czas też mi chyba dobrze zrobił, bo coś się zmieniło, jakby coś pękło i już nie boli tak bardzo ...
Daj sobie czas na emocje, a my tutaj czekamy na Ciebie 😊

Ostatnia edycja:
no ale w sumie ja widzę sporo racji w niektórych wypowiedziach tego typu. Każda z nas tu wie, że jeden test ciąży nie czyni, bo ile z nas już miało fałszywie pozytywny wynik... Więc jak jest cień albo słaba kreska, to tutaj też pierwsze co mówimy, to że trzeba zrobić drugi test albo betę
No tak, ale tu chodzi raczej o te niemiłe wypowiedzi. Jest różnica: "Idź zrób betę", "Idź zrób betę. My tu wróżkami nie jesteśmy"

Dobra, to i ja się wypowiem - moje życie zmieniło się na lepsze od kiedy robię regularnie rzęsy 😂 może to zabrzmi śmiesznie, że taka pierdoła może tak cieszyć, ale czuje się teraz cudownie! 😁
Mi też było cudownie, ale zrobiłam tylko raz. Po zdjęciu miałam tak krótkie i do tego tak długo wracały do siebie, że nigdy więcej. Ale nieliczni tak mają jak ja. Moja koleżanka robi już parę lat non stop i nadal ma do czego doczepiać :D

No tak, ale tu chodzi raczej o te niemiłe wypowiedzi. Jest różnica: "Idź zrób betę", "Idź zrób betę. My tu wróżkami nie jesteśmy"
też tak myślę, wychodzę z założenia, że jak nie masz nic miłego ani nawet neutralnego do powiedzenia to się nie wypowiadaj w ogóle

tak tak tylko mi chodzi o to że dużo jest odpowiedzi z pretensjami że ktoś się w ogóle ośmielił zamiast bety zrobić test gdzie wyszedł cień kreski.. Tak jakby zastanawianie się czy test jest pozytywny było przestępstwem..

reklama
tak tak tylko mi chodzi o to że dużo jest odpowiedzi z pretensjami że ktoś się w ogóle ośmielił zamiast bety zrobić test gdzie wyszedł cień kreski.. Tak jakby zastanawianie się czy test jest pozytywny było przestępstwem..
otóż to, można taki wpis po prostu olać i czytać forum dalej

Do góry