reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Moje ulubione danie to spaghetti 😍
Ogólnie lubię makarony więc jakieś tagiathele z kurczakiem uwielbiam. Przekonałam się też do tarty ze szpinakiem, ale opracowanie idealnej tarty zajęło mi kilka miesięcy 😅
Z zup to pomidorowa z makaronem oczywiście ❤ lubię też placki ziemniaczane z sosem kurkowym i polędwiczkę wieprzowa z suszonymi pomidorami. 😁
Nie, nie, nie! Placki ziemniaczane tylko z cukrem :D

Krew zalewa jak się patrzy na 1 stone.. Czerwono że aż w oczy razi 😕

Kalendarzyk w tel domaga się wpisania okresu.. 3dni opóźnienia i ciekawi mnie ile jeszcze bo jak narazie to w ogóle jakoś nie czuje żeby miał zaraz nadejść. Oprócz pełniejszych piersi mam zero jakichkolwiek objawów i chyba zaczynam tęsknić za pms 🤣 Może którejś z Was Letrozole, Ovarin albo Glucophage rozregulował albo wydłużył cykl? 🥴 Jedyny plus z sytuacji jest taki że przesunie mi się owulacja, do tej pory przeżywałam że męża nie będzie bo ma wyjazd 😅

A jeszcze, do tej pory bralam Acard na noc ale od nowego cyklu lekarz zamiast Acard kazał zacząć brać Naproxen po 1 tabl rano i wieczorem tyle że w necie dziewczyny piszą że nawet na ulotce jest napisane że może owulacje zaburzać 😩 Któraś z Was może brała?

Ufff, nadrobiłam 😅 wczoraj miałam bardzo zajęty i taki wyczerpujący emocjonalnie dzień… byłam u Siostry, jeżdżę do niej conajmniej raz w tygodniu oraz w weekend jeśli akurat mam wolny, żeby jej pomóc w opiece na dziećmi (7lat, prawie 2 lata i 9 miesięcy). Siostra jest obecnie na kosie z mężem - w ogóle się nie angażuje w opiekę, nie zajmuje się dzieciakami, spędza całe dnie poza domem. Siostra jest wykończona samodzielną opieką (maluchy HNB) oraz psychicznie zdołowana, że im się nie układa. Po drodze do niej rozmawiałam z mamą- kolejna ciąża wśród znajomych. Oczywiście uderzyła mnie. I skończyło się na tym, że weszłam do siostry płacząc z powodu braku dziecka, a ona płakała z powodu nadmiaru emocji związanych z posiadaniem dzieci🤦🏼‍♀️ jakie to życie jest głupie🥺 wysłałam siostrę na miasto i próbowałam się rozmówić ze szwagrem… stoi na stanowisku, że dzieci odebrały mu całą radość z życia i że nam zazdrości… ta rozmowa mnie wyczerpała tak, że wróciłam do domu i jakoś tak mechanicznie robiłam wszystkie czynności, jak jakaś odurzona. Nie pamietam co mąż do mnie mówił i w ogóle, jak się położyłam spać 😞

Moje ulubione danie to spaghetti 😍
Ogólnie lubię makarony więc jakieś tagiathele z kurczakiem uwielbiam. Przekonałam się też do tarty ze szpinakiem, ale opracowanie idealnej tarty zajęło mi kilka miesięcy 😅
Z zup to pomidorowa z makaronem oczywiście ❤ lubię też placki ziemniaczane z sosem kurkowym i polędwiczkę wieprzowa z suszonymi pomidorami. 😁
fajny temat, taki lekki 😅

Moje ulubione śniadanko - kanapki z chleba razowego (2 sztuki😅) z masłem oczywiście, sałatą, szynką z indyka (obecnie jadam taką z serii pikok pure z lidla), do tego pomidorek malinowy (cały - właśnie zjadłam takiego ważącego 440g🐽), sól i pieprz. W dni wolne od pracy dodatkowo szczypiorek lub drobno pokrojona cebulka. To mi się nigdy nie nudzi i się tym najadam😋

Z obiadkami różnie - kocham krewetki Link do: Krewetki z patelni z czosnkiem, natką i chili
takie jak wyżej 😀 ale mój osobisty kucharz przepyszne rzeczy robi zawsze, więc się nie ograniczam ☺️

Jedyne czego nie jem to baranina.

Mam jeszcze coś takiego, że zawsze po powrocie z wyjazdu muszę ugotować gar ogórkowej. Pomaga mi przywrócić organizm na właściwe tory po wakacyjnym obżarstwie ☺️

reklama
Do góry