reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Dziewczyny, może żeby się rozruszać przy poniedziałku to pogadamy o tipach? Ostatnio były tipy na sprzątanie to teraz może o kuchennych. Co się Wam sprawdza w kuchni? Jakie macie sposoby na przechowywanie, organizację, może zakupy? A może jakieś szybkie posiłki? A może w ogóle nie gotujecie i jecie na mieście ? 🙂
U mnie stary gotuję zazwyczaj 😅
Mam dobrze.
Ja raczej jestem od sprzątania i pieczenia słodkości 😂

My że Starym planujemy w piątki jadłospis na cały tydzień, pod to robimy zakupy w piątki lub soboty. Niedziele przeważnie najwięcej gotujemy, tak by w tygodniu nie musieć tego robić. I to się u nas fajnie sprawdza, bo jak po pracy w pon/ wt jeszcze mamy siły, tak np. w czwartek po pracy ledwo zrobimy kolację, a tak to lezing i odpoczynek
to podpowiedz mi jak gotowac na czwartek i piątek żeby się nie zepsuło? :D

Dziewczyny, może żeby się rozruszać przy poniedziałku to pogadamy o tipach? Ostatnio były tipy na sprzątanie to teraz może o kuchennych. Co się Wam sprawdza w kuchni? Jakie macie sposoby na przechowywanie, organizację, może zakupy? A może jakieś szybkie posiłki? A może w ogóle nie gotujecie i jecie na mieście ? 🙂
Mi przychodzi tylko do głowy aby chodzić do sklepu z dokładną listą zakupów i się jej trzymać. U nas jest w miarę łatwo zrobić zakupy na cały tydzień, bo praktycznie w ogóle nie jemy mięsa (nie jestem wegetarianką, ale po prostu jem mięso może raz w tygodniu? chyba że jakiś grill się napatoczy), a większość warzyw jest wciąż zdatna do spożycia po tygodniu, nawet dłużej. Dodatkowo nie lubię mięsa mrozić, bo mi po prostu rozmrożone nie smakuje. 🤷🏼‍♀️
Ale u nas nasz plan żywienia jest okropnie chaotyczny. Często nie jemy razem, pomijamy różne posiłki, ewentualnie jemy na mieście. Chociaż gotować umiem i lubię, tak samo zresztą piec. 😁 Dlatego trochę przeraża mnie ta wizja, że kiedy będzie dziecko, to temu dziecku zawsze trzeba zapewnić logiczne śniadanie, obiad i kolacje, kiedy my np. potrafimy za cały dzień zjeść tylko 1 posiłek a reszta to kawa 😂

Mi przychodzi tylko do głowy aby chodzić do sklepu z dokładną listą zakupów i się jej trzymać. U nas jest w miarę łatwo zrobić zakupy na cały tydzień, bo praktycznie w ogóle nie jemy mięsa (nie jestem wegetarianką, ale po prostu jem mięso może raz w tygodniu? chyba że jakiś grill się napatoczy), a większość warzyw jest wciąż zdatna do spożycia po tygodniu, nawet dłużej. Dodatkowo nie lubię mięsa mrozić, bo mi po prostu rozmrożone nie smakuje. 🤷🏼‍♀️
Ale u nas nasz plan żywienia jest okropnie chaotyczny. Często nie jemy razem, pomijamy różne posiłki, ewentualnie jemy na mieście. Chociaż gotować umiem i lubię, tak samo zresztą piec. 😁 Dlatego trochę przeraża mnie ta wizja, że kiedy będzie dziecko, to temu dziecku zawsze trzeba zapewnić logiczne śniadanie, obiad i kolacje, kiedy my np. potrafimy za cały dzień zjeść tylko 1 posiłek a reszta to kawa 😂
też o tym myślałam :D że jak mi się nie chce nic robić to jem jakiś junk, a dziecku to tzreba będzie zapewniać te posiłki xD

reklama
Dziewczyny z kreskami z wczoraj powtarzałyście coś dzisiaj jeszcze?
Dawać tu nacieszyć oczy.
U nas weekend pod znakiem spacerów, grilla, lodów i ogolnego chillu. U mnie dopiero 7dc i moj mąż wyjeżdża w niedzielę na 2 lub 3 tyg, także mnie również ominie owulacja i seks w jej czasie niestety, ale mąż już kończy, więc moze w czerwcu będzie już tak jak należy. Czekam na Wasze pozytywne rezultaty.✊✊
Już po do 13 powinny być wyniki bety i proga. 3 dzień brak @ chociaż wiem jak to się skończy no ale.🤷🏼‍♀️

Do góry