reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

reklama
Dziewczyny, może żeby się rozruszać przy poniedziałku to pogadamy o tipach? Ostatnio były tipy na sprzątanie to teraz może o kuchennych. Co się Wam sprawdza w kuchni? Jakie macie sposoby na przechowywanie, organizację, może zakupy? A może jakieś szybkie posiłki? A może w ogóle nie gotujecie i jecie na mieście ? 🙂
U mnie stary gotuję zazwyczaj 😅
Mam dobrze.
Ja raczej jestem od sprzątania i pieczenia słodkości 😂

My że Starym planujemy w piątki jadłospis na cały tydzień, pod to robimy zakupy w piątki lub soboty. Niedziele przeważnie najwięcej gotujemy, tak by w tygodniu nie musieć tego robić. I to się u nas fajnie sprawdza, bo jak po pracy w pon/ wt jeszcze mamy siły, tak np. w czwartek po pracy ledwo zrobimy kolację, a tak to lezing i odpoczynek
to podpowiedz mi jak gotowac na czwartek i piątek żeby się nie zepsuło? :D

Dziewczyny, może żeby się rozruszać przy poniedziałku to pogadamy o tipach? Ostatnio były tipy na sprzątanie to teraz może o kuchennych. Co się Wam sprawdza w kuchni? Jakie macie sposoby na przechowywanie, organizację, może zakupy? A może jakieś szybkie posiłki? A może w ogóle nie gotujecie i jecie na mieście ? 🙂
Mi przychodzi tylko do głowy aby chodzić do sklepu z dokładną listą zakupów i się jej trzymać. U nas jest w miarę łatwo zrobić zakupy na cały tydzień, bo praktycznie w ogóle nie jemy mięsa (nie jestem wegetarianką, ale po prostu jem mięso może raz w tygodniu? chyba że jakiś grill się napatoczy), a większość warzyw jest wciąż zdatna do spożycia po tygodniu, nawet dłużej. Dodatkowo nie lubię mięsa mrozić, bo mi po prostu rozmrożone nie smakuje. 🤷🏼‍♀️
Ale u nas nasz plan żywienia jest okropnie chaotyczny. Często nie jemy razem, pomijamy różne posiłki, ewentualnie jemy na mieście. Chociaż gotować umiem i lubię, tak samo zresztą piec. 😁 Dlatego trochę przeraża mnie ta wizja, że kiedy będzie dziecko, to temu dziecku zawsze trzeba zapewnić logiczne śniadanie, obiad i kolacje, kiedy my np. potrafimy za cały dzień zjeść tylko 1 posiłek a reszta to kawa 😂

Mi przychodzi tylko do głowy aby chodzić do sklepu z dokładną listą zakupów i się jej trzymać. U nas jest w miarę łatwo zrobić zakupy na cały tydzień, bo praktycznie w ogóle nie jemy mięsa (nie jestem wegetarianką, ale po prostu jem mięso może raz w tygodniu? chyba że jakiś grill się napatoczy), a większość warzyw jest wciąż zdatna do spożycia po tygodniu, nawet dłużej. Dodatkowo nie lubię mięsa mrozić, bo mi po prostu rozmrożone nie smakuje. 🤷🏼‍♀️
Ale u nas nasz plan żywienia jest okropnie chaotyczny. Często nie jemy razem, pomijamy różne posiłki, ewentualnie jemy na mieście. Chociaż gotować umiem i lubię, tak samo zresztą piec. 😁 Dlatego trochę przeraża mnie ta wizja, że kiedy będzie dziecko, to temu dziecku zawsze trzeba zapewnić logiczne śniadanie, obiad i kolacje, kiedy my np. potrafimy za cały dzień zjeść tylko 1 posiłek a reszta to kawa 😂
też o tym myślałam :D że jak mi się nie chce nic robić to jem jakiś junk, a dziecku to tzreba będzie zapewniać te posiłki xD

reklama
Dziewczyny z kreskami z wczoraj powtarzałyście coś dzisiaj jeszcze?
Dawać tu nacieszyć oczy.
U nas weekend pod znakiem spacerów, grilla, lodów i ogolnego chillu. U mnie dopiero 7dc i moj mąż wyjeżdża w niedzielę na 2 lub 3 tyg, także mnie również ominie owulacja i seks w jej czasie niestety, ale mąż już kończy, więc moze w czerwcu będzie już tak jak należy. Czekam na Wasze pozytywne rezultaty.✊✊
Już po do 13 powinny być wyniki bety i proga. 3 dzień brak @ chociaż wiem jak to się skończy no ale.🤷🏼‍♀️

Do góry