reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Ja mówię wciąż Pan/Pani, bo oni nie chcą inaczej. Co mnie niezmiernie irytuje na dłuższą metę, bo mój facet jest z moimi rodzicami na Ty prawie od początku, a zresztą ja nie jestem przyzwyczajona to ciągłych oficjalnych form 😒 Myślałam, że to mogłoby się zmienić po potencjalnym ślubie ale nie, żona szwagra wciąż również mówi Pan/Pani 🤷🏼‍♀️
to w sumie dziwne. Tzn przed ślubem ja też mówiłam Pan / Pani, bo przed ślubem to nie rodzina 😅 (kiedyś przed zaręczynami teściowa zapytała mnie "kiedy w końcu wejdę do ich rodziny" 😅), ale po ślubie od razu teściowa powiedziała, że mogłabym przestać się do nich tak zawracać i mówić mamo albo teściowo, jak mi wygodnie (mąż jednej siostry męża mówi mamo, a mąż drugiej teściowo)

reklama
jeszcze 32 minuty i wychodzę z roboty....

Happy Season 9 GIF by The Office

ja się hajtnełam z byłym mojej przyjaciółki ale nie spali ze sobą :D Do tej pory się śmieją na imprezach jak mnie wkurzy to mówie "idź do byłej", albo "Anka weź swojego byłego ode mnie" :D
to u nas trochę inna sytuacja, ale kocham i traktuję ją jak siostrę, a jak stara prawda glosi: "co w rodzinie, to nie zginie" 😂

Ale nawaliłyście stron! Cudem udało mi się nadrobić! Dobrze, że w korku stałam 🙈
Jeśli chodzi o moich teściów to zwracam się do nich Pan/Pani. Ale jak mówię np. do mojego o jego mamie to mówię "a mama to czy tamto", albo do teściowej o teściu "czy tata coś tam zrobił". Ale bezpośrednio do nich to Pan i Pani 🙈 Wiem, wyższy level zagmatwania 🤣
Co do monitoringu to mamy dwa ładne pęcherzyki i dzisiaj wjeżdża Ovi. Trochę mi smutno po tym monitoringu, bo gin ewidentnie zawiedziona brakiem efektów kuracji.

reklama
Ale nawaliłyście stron! Cudem udało mi się nadrobić! Dobrze, że w korku stałam 🙈
Jeśli chodzi o moich teściów to zwracam się do nich Pan/Pani. Ale jak mówię np. do mojego o jego mamie to mówię "a mama to czy tamto", albo do teściowej o teściu "czy tata coś tam zrobił". Ale bezpośrednio do nich to Pan i Pani 🙈 Wiem, wyższy level zagmatwania 🤣
Co do monitoringu to mamy dwa ładne pęcherzyki i dzisiaj wjeżdża Ovi. Trochę mi smutno po tym monitoringu, bo gin ewidentnie zawiedziona brakiem efektów kuracji.
ale jak zawiedziona? Przecież są dwa ładne pęcherzyki!
Ktoś tu będzie trzonowal w weekend :D

Do góry