reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Dzień dobry w piąteczek. Melduję aż 7 dzień śluzu płodnego, a jestem już po owu 😱 ja nie wiem co to się stało że mną... Leje się że mnie i jajniki bolą. Jeszcze zygac mi się chce. Do tego brakuje tylko 💩

Znowu wstałam o 5 w dzień urlopu żeby zmierzyć tempke. Oszukałam się termometru a trzymam pod poduszką i nie znalazłam. Okazało się, że syn w nocy przyszedł do mnie spać i spał z termometrem w ręce 😂

Chyba wywołałaś tą 💩, bo mam taką biegunkę od rana, że latam do toalety co 5 minut 🤦‍♀️

reklama
Co do testów owu, to wczoraj jak na one stepie znowu zobaczyłam ledwo widoczną drugą kreskę (premom oceniło znów na 0.05) to się zdenerwowałam i pojechałam do rossmana po testy owulacyjne facelle. Myśle sobie, że jeśli to prawda co tamte gówniaki pokazują, to moja najbliższa owulacja będzie za kilka miesięcy. 🙃 Zrobiłam Facelle, pojawiła się piękna kreska, oczywiście jeszcze nie PIK, ale premom oceniło ten test na 0.6, więc no jest różnica. To nie na moje nerwy te onestepy 🤬

One stepy są okropne, używałam raz i nigdy więcej

Hej dziewczyny, chciałabym się Was o coś zapytać. 2 maja (5-6 dpo) stwierdziłam po południu ‚a se siknę’ (wiem, że za wcześnie i głupio, ale wiecie jak jest, nie należę do cierpliwych, a poza tym to robienie testów stało się dla mnie ostatnio taką trochę rozrywką dostarczającą emocji xd) zrobiłam test paskowy facelle i zobaczyłam na nim drugą słabą kreskę, co mnie strasznie zdziwiło bo to raczej za wcześnie, a ona w moich oczach i różowa była i się pojawiła w ciągu 3 min (ja tego dnia dosyć nienawodniona byłam, cały dzień nie piłam i nie sikałam i po południu zrobiłam test)😳 dodam zdjęcie (sory za brudną pralkę). Wiedziona moją nadgorliwością poszłam do Vitalabo wczoraj i zrobiłam betę, która wyszła dokładnie 2,5. Jak wcześniej robiłam to badanie i nie byłam w ciąży to zawsze był wynik w stylu <0,1 czy coś, a nie taki dokładny. I teraz pytanie: czy możliwe jest, że udało mi się wyłapać taką początkową niską betę ciążową czy może miałyście taki wynik kiedyś i to nie była ciąża?

Załączniki

• IMG_4999.jpeg
    IMG_4999.jpeg
    142 KB · Wyświetleń: 140
  • IMG_4991.jpeg
    IMG_4991.jpeg
    52,4 KB · Wyświetleń: 138
Hej dziewczyny, chciałabym się Was o coś zapytać. 2 maja (5-6 dpo) stwierdziłam po południu ‚a se siknę’ (wiem, że za wcześnie i głupio, ale wiecie jak jest, nie należę do cierpliwych, a poza tym to robienie testów stało się dla mnie ostatnio taką trochę rozrywką dostarczającą emocji xd) zrobiłam test paskowy facelle i zobaczyłam na nim drugą słabą kreskę, co mnie strasznie zdziwiło bo to raczej za wcześnie, a ona w moich oczach i różowa była i się pojawiła w ciągu 3 min (ja tego dnia dosyć nienawodniona byłam, cały dzień nie piłam i nie sikałam i po południu zrobiłam test)😳 dodam zdjęcie (sory za brudną pralkę). Wiedziona moją nadgorliwością poszłam do Vitalabo wczoraj i zrobiłam betę, która wyszła dokładnie 2,5. Jak wcześniej robiłam to badanie i nie byłam w ciąży to zawsze był wynik w stylu <0,1 czy coś, a nie taki dokładny. I teraz pytanie: czy możliwe jest, że udało mi się wyłapać taką początkową niską betę ciążową czy może miałyście taki wynik kiedyś i to nie była ciąża?
jest to możliwe i przydarzyło się już dziewczynom, w ostatnim miesiącu miała tak nasza @olka11135 także rób powtórkę ale czuję, że będzie coś z tego 😉

Ciężko coś powiedzieć bo tutaj dużo z nas nigdy nie widziała 2 kresek na teście. Żadna Ci nie odpowie na 100% co to oznacza. Trzeba powtarzać testy i zrobić znów betę czy rośnie 🙂

Moim zdaniem, facelle zrobił Cię w jajo- zdarzało się tu już tak z tą firmą. Jeśli jednak chodzi o wynik bety, to sprawdź, jakie masz normy w tym labie dla bety oznaczającej ciążę- różne laboratoria mają różne normy.
Ale możliwe, że wyłapałaś tak niską betę- jak @olka11135 w zeszłym miesiącu 😀
Przyrost prawdę Ci powie 😉

reklama
Moim zdaniem, facelle zrobił Cię w jajo- zdarzało się tu już tak z tą firmą. Jeśli jednak chodzi o wynik bety, to sprawdź, jakie masz normy w tym labie dla bety oznaczającej ciążę- różne laboratoria mają różne normy.
Ale możliwe, że wyłapałaś tak niską betę- jak @olka11135 w zeszłym miesiącu 😀
Przyrost prawdę Ci powie 😉
tak też mi się wydaje z tym testem, bo to kurna strasznie szybko by wyszło.

Do góry