reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Czytam o tym progesteronie i trochę zgłupiałam. Mam w piątek zrobić zastrzyk Ovi i od poniedziałku przez 10 dni brać progesteron besins. Byłam półprzytomna po drożności jak mi to przepisywał i teraz nie wiem w sumie w jakim celu? Któraś z was miała proga po owulacji?

reklama
Czytam o tym progesteronie i trochę zgłupiałam. Mam w piątek zrobić zastrzyk Ovi i od poniedziałku przez 10 dni brać progesteron besins. Byłam półprzytomna po drożności jak mi to przepisywał i teraz nie wiem w sumie w jakim celu? Któraś z was miała proga po owulacji?
No to jest czesta praktyka, żeby dać ewentualnej ciąży boosta. Im progesteron wyzszy, tym lepiej. Oczywiście jeśli ciąża jest zdrowa. Czyli takie zabezpieczenie, w razie jakby naturalny prog byl za niski to zeby ciaza sie utrzymala.

No to jest czesta praktyka, żeby dać ewentualnej ciąży boosta. Im progesteron wyzszy, tym lepiej. Oczywiście jeśli ciąża jest zdrowa. Czyli takie zabezpieczenie, w razie jakby naturalny prog byl za niski to zeby ciaza sie utrzymala.
dzięki wielkie za odpowiedź bo miałam zawał prawie i już google poszło w ruch oczywiście. Moja wiedza w porównaniu 3mc temu a teraz jest już i tak większa ale nadal posiadam spore braki, dobrze że na was można liczyć 😘

Zmieniałaś tego lekarza mam nadzieję?
Tak. Uciekłam stamtąd.
Ja to napisałam w wielkim skrócie. Ale właśnie tak wyszło.. bez żadnych badań jedynie z przypuszczenia że mam ukrytą endometriozę bo bardzo cierpię przy okresach to jedyna opcja.. dupek. Jednocześnie odesłanie do speca od wad macic, Ale przy tym nie usłyszałam że to może być przyczyną mojego X-letniego cierpienia. Po wycięciu przegrody komfort życia przy okresach wzrósł o tysiąc procent.
Dupka nie wykupiłam, bo czytam to forum ❤️.

A pytam się o ten test, bo JA SOBIE TO NAPRAWDĘ ROBIĘ!
drugi dzień spóźnia mi się okres i do wczoraj zrobiłam w kolejnych dniach trzy testy ciążowe. Powiecie, że to niewiele spóźnienia, ale od trzech dni czuję skurcze macicy. Wcześniej czułam jajnik. Gdzie ja takich bóli naprawdę w trakcie okresu nie miewam. I mój okres jest mega regularny. Nawet po czyszczeniu macicy pojawił się równiutko 28 dni później. Dlatego naprawdę to sobie robię i dalej mam nadzieję na ciążę. Pomimo tylu negatywnych czułych testów, które przy wcześniejszej ciąży już dwa dni przed miesiączką pokazały mi dwie krechy.
I wiem, że beta by potwierdziła czy tam wykluczyła... ale mi chodzi właśnie o to, że my to sobie naprawdę robimy. Mamy nadzieję do samego końca. I do pierwszego dnia okresu żyjemy w stresie/napięciu/zawieszeniu. Naprawdę moja psychika jest zszargana. Wiedząc, że prawdopodobieństwo że testy nie wykryły ciąży jest praktycznie zerowe, szukam e necie przypadków kiedy tak rzeczywiście było.
Masakra. Naprawdę masakra. Gdzieś w głębi rozumu wiem, że los płata mi figle i okres w końcu przyjdzie, ale moje serducho nie daje za wygraną i na przekór afirmuje ciążę.
Już nawet dzisiaj wskoczyłam na trzon, żeby wywołać tę mendę ze swojej macicy. Ale czeka. Suka czeka.
Jednym słowem.
mam zryty beret.
Zatem - ja jestem tym przypadkiem jednym na tysiąc, gdzie testy nic mi nie pokazywały i o pierwszej ciąży dowiedziałam się w 9-10 TC, także to na prawdę się zdarza 🙄 Wiem, ze nie na taka odpowiedź liczyłaś, bo to tylko utwierdza Cię w przekonaniu, żeby dalej sprawdzać...

@997tennumertoklopoty przykro mi, że jesteś w takim zawieszeniu. Dla mnie to jest zawsze gorsze niż nawet złe wieści. Jednak trzymam kciuki, aby Twoje wieści były jednak wyjątkowe i dobre.

@997tennumertoklopoty, babo kochana trzymam kciuki za Ciebie✊🏼!

Oby to zakończyło się, w jak najlepszy sposób dla Was.
Popieram dziewczyny, które stwierdziły, że branie dupka w tej sytuacji to proszenie się o kłopoty.

Ten prog dzisiaj powinien wystrzelić, a zaliczył spadek.
Zobaczymy, co jutro lekarz powie.
Tymczasem- myślami jestem z Tobą.

reklama
Do góry