reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Co do wizyty jutro u lekarza - nie mojego. Ma to sens przy takiej becie ? Kawałek do niego mam.. a jak mam jechać i usłyszeć ze mam badać przyrosty to mi się odechciewa..

reklama
@Brownie1992 dziękuję Ci za tak wspaniale prowadzony wątek. Pozytywnych testów było wyjątkowo mało, pierwsza strona bardzo ciężka, a dzięki Tobie i Twoim pomysłom na tematy wątek był naprawdę radosny i interesujący. Zamiast utonąć w rozpaczy od tej czerwieni pierwszej strony, naprawdę dobrze się bawiłyśmy, skutecznie odwracała naszą uwagę i myśli od negatywów, dziękuję 😘

Dzien dobry dziewczęta 😊
Dziękuję Wam za ten wspólnie spędzony miesiąc. Przykro patrzeć na tą falę czerwieni na pierwszej stronie. Jednak mam nadzieje, że dla każdej z Was wyjdzie słońce i spełni się Wasze marzenie. Dziękuję za każde słowo, które wniosłyście na ten wątek bo to nie ja uczyniłam ten miesiąc znośnym tylko Wy same. 😊
Teraz zapraszam Was na wątek czerwcowy i życzę samych 🍼 na 1 stronie.😉

Załączniki

• IMG_3665.jpeg
    IMG_3665.jpeg
    68,3 KB · Wyświetleń: 124
21dc i była owulacja wtedy 🤷‍♀️
ale to było na 100% już po owulacji potwierdzonej usg? Bo z tego progesteronu wynika, że jeszcze owu nie było podczas tego badania albo był badany już długo po owu - przy czym nie wiem jak to się ma do wysokiego lh. Na logikę to wygląda mi raczej jak przed owu - lh już wysokie, estradiol rośnie (200-300 ma jak jest dojrzały pęcherzyk), prog jeszcze niski

ale to było na 100% już po owulacji potwierdzonej usg? Bo z tego progesteronu wynika, że jeszcze owu nie było podczas tego badania albo był badany już długo po owu - przy czym nie wiem jak to się ma do wysokiego lh. Na logikę to wygląda mi raczej jak przed owu - lh już wysokie, estradiol rośnie (200-300 ma jak jest dojrzały pęcherzyk), prog jeszcze niski
To było właśnie w trakcie owu w tym dniu albo następnym była. Nie chodzę już do tego lekarza… przepisał mi jeszcze tabletki ja prolaktyne bo miałam podwyższona a teb następny kazał odstawić bo mówi ze jak mnie może faszerować skoro tu się nic nie dzieje 🤦‍♀️ i faktycznie wczoraj badałam prolaktyne i książkowa

reklama
To było właśnie w trakcie owu w tym dniu albo następnym była. Nie chodzę już do tego lekarza… przepisał mi jeszcze tabletki ja prolaktyne bo miałam podwyższona a teb następny kazał odstawić bo mówi ze jak mnie może faszerować skoro tu się nic nie dzieje 🤦‍♀️ i faktycznie wczoraj badałam prolaktyne i książkowa
aaaa, no to prog z tego co się orientuję rośnie po pęknięciu pęcherzyka - pojawia się ciałko żółte, prog rośnie, jak w 7dpo wynosi więcej niż 3, to to potwierdza owulacje. W takim razie to badanie nic nie wnosi do diagnozy niedomogi lutealnej, bo niedomogę lutealna się diagnozuje tak, że potwierdza się owu na usg i robi się trzy pomiary proga dzień po dniu, między 5 a 9dpo z tego co kojarzę, ktoś chyba pisał, że najlepiej 6, 7, 8 dpo. Nie wiem czy w ogóle da się choćby podejrzewać niedomogę lutealną po wyniku proga robionym w dniu lub dzień przed owu

Do góry