reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe kreseczki wysikują wszystkie laseczki 🌺🌹🌻

Może warto jak najszybciej udać się do gina, bo może jeszcze nic straconego, tylko proga dodatkowo brakuje. Nie wiem - my możemy tu gdybać, ale chyba najlepiej zasięgnąć porady lekarza.
No ale z drugiej strony dopóki nie uwidoczni się nic na usg to nikt nie da nikomu żadnego proga, a do tego musi być beta 1000 przynajmniej 😥 trzeba ewentualnie chyba trzymać kciuki że jako że prog jest skokowy to był wyłapany w złym momencie 😔

reklama
Może warto jak najszybciej udać się do gina, bo może jeszcze nic straconego, tylko proga dodatkowo brakuje. Nie wiem - my możemy tu gdybać, ale chyba najlepiej zasięgnąć porady lekarza.
Nie suplementuje się proga bez stwierdzonej niedomogi lutealnej lub zanim pęcherzyk będzie w macicy. Inaczej możesz podtrzymywać chora ciążę albo pozamaciczna.

W tym momencie lekarz nic nie zrobi. Trzeba powtórzyć badanie za 2 dni.

tylko ginekolog nic nie zobaczy🤷‍♀️ i pewnie będę musiała czekać… zobaczę czy jutro jakieś wizyty są.

No ale z drugiej strony dopóki nie uwidoczni się nic na usg to nikt nie da nikomu żadnego proga, a do tego musi być beta 1000 przynajmniej 😥 trzeba ewentualnie chyba trzymać kciuki że jako że prog jest skokowy to był wyłapany w złym momencie 😔
No ja dostałam proga zapobiegawczo, a jak jednak beta nie dobiła do 100 przez określony czas, to gin kazał odstawić.

No u mnie skończyło się biochemem, a nie cp, więc łagodniejsze rozwiązanie. Nie jestem lekarzem, dlatego pisałam o konsultacji.
ale @997tenNumerToKlopoty jest już po jednej cp i z tego co pamiętam to miała usunięty jajowód (poprawcie mnie jeśli nie do końca dobrze pamiętam) więc tutaj byłabym ostrożna z podawaniem proga…

reklama
Do góry