reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2011

Hej ho,
u nas deszczyki wiosenne, tak to tu bywa czesto, ale za to cieplo, nareszcie nie ma tego lodowatego podmuchu jak sie wyjdzie!

Jolus
dziekuje za smska (to 1!) bardzo mi milo :)) bo raczej malo kto pamieta o tym dniu.. nie mam jak stad odpisywac bo konto puste w tel. i zablokowany..
Pokoik super sprawa - taka mala salka zabaw na urodzinki to prezent na 102!:tak::tak:
..kiedy to przelecialo .. 2 lata :szok:

Basiekk trzymam z calych sil, zeby urodziny Marti byly juz w domku, bedzie bal :-)

Dziewczynki i ja myslalam, ze imprezka urodzinowa bedzie w nowym pokoju :p, ale po swiatecznym urlopie, dosc dlugim, to nie wiem kiedy malz zjedzie zeby remoncik zrobic, a mebelki juz magazynuja w skl. :(

reklama
Witam do nas się szczęście uśmiechnęło. Wczoraj znalazłam na parkingu koło samochodu 5 funtów i uznałam to za dobry omen (mąż twierdzi że to jego ale nie wierzę bo rano ich tam nie było jak Nadię zawoziłam do opiekunki) no i dzisiaj położyłam Nadię spać i zaraz listonosz listy wrzucił (mamy taką dziurę w drzwiach na listy) a ona już przysypiała wściekła poszłam zobaczyć co przyniusł i zarazm miałam ochotę za nim biec i go wyściskać. Oturz kilka lat temu jak zakładałam konto pracownik banku wcisną mi ubezpieczenie do karty kredytowej na wypadek utraty pracy czy choroby (tylko że mi i tak by nie przysługiwało) no ale powiedział że inaczej nie mogę założyć konta bo tylko w ten sposób będę wiarygodna dla banku. No więc spoko dopóki nie używałam kredytówki to nie było problemu (nawet zapomniałam o tym ubezpieczeniu) ale jak weszłam na kredyt to mi zaczeli naliczać ubezpieczenie długo się nawet nie kapłam że płacę za to i to dość sporo miesięcznie. No i jakiś czas temu koleżanka w pracy wspomniała że jej córka też to miała i dostała zwrot przyniosła mi nawet wniosek nic nie kosztowało mnie to więc złożyłam wogóle nie wierząc że coś z tego będzie a tu dzisiaj przychodzi informacja że przyznali mi zwrot i zadość uczynienie w kwocie 737 funtów:szok::szok: Oczewiście też zamieścili przeprosiny anulowali ubezpieczenie. Co tam przeprosiny ta kasa nam się bardzo przyda teraz czekamy jeszcze na zwrot P bo o n też złożył wniosek. Oj humor mi się poprawił tak mnie martwiły te problemy z kasą a tu taka niespodzianka.
Jolek Świetny pomysł z pokoikiem troszkę szkoda że nie ma okna bo światła dużo bedzie się świecić ale coś za coś.
Paula zdrówka

Ja jutro mam glukozę w szpitalu tak się boję że szok.

Joluś ,Basiekk- kochane bez mięska , pieczarki podsmażam ze szczypiorkiem podlewam śmietanką dodaje przyprawy ugotowany ryż i chwilkę podsmażam :) szybki ,tani i smaczny obiad :))
Alex- miłej pracy i zdrówka dla Oliego :* hmm a torcik będzie czadowy :))
Paula- jejciu kochana ale u Was się dzieje ... :* dużo siły i zdrówka zdrówka przede wszystkim :*
Maja-mam nadzieję że szybciutko uda się Wam zrobić pokoik Polci :))
Basiekk- oby ułożyło się po Waszej myśli , a torcik też na pewno będzie super :))
Styna-
super niespodzianka ! bardzo się cieszę :))) a za glukozę trzymam kciuki :*

Hej kochane.
Nie ma mnie ostatnio, bo u nas raczej gorzej niż lepiej, nie ma o czym pisać. Julek złapał katar, dziś rano zaczął kaszleć, zobaczymy co się z tego rozwinie.
Futrzaczku, przepis na ryż brzmi super, napisz coś więcej na przepisowym jakich przypraw używasz, jakie proporcje itp <ładnie prosi> :)
Basiek, fajne przepisy na super torty dla dzieci są tutaj: Przepisy na tort Jest z tym trochę roboty, ale wszystko wygląda rewelacyjnie. Ja na urodziny pewnie będę coś stąd piekła.
Trzymam kciuki za domek &&&
Styna, ale Wam się poszczęściło z kasą! Super! :)
Joluś, zgadzam się z dziewczynami, Igi dostanie super pokoik w prezencie. Takie rzeczy liczą się dużo bardziej niż zabawki. U nas leżą trzy wiadra różnych gratów, z których każde jest na 5 minut zabawy. Ja też nie mam zupełnie pomysłu co na urodzinki wymyślić.
Paula, zdrówka dla Waszej gromadki.

Madziku zdrówka dla Julcia słoneczka. Mam nadzieję, że u Was się poprawi bo strasznie nie lubię jak nie ma tu postu żadnego od Ciebie jak wchodzę co ranek:-):rofl2:. Dziękuję za te namiary na torcik.

Futrzaczku faktycznie ten przepis brzmi super, pyszny i lekkostrawny obiad, ja będę robić na pewno.
Majeczko kciuki zaciśnięte za pokoik Polci. Wiesz już kiedy do PL wracacie?
Paula dużo zdróweczka

Witam się czwartkowo:)

Hej kochane :))

u Nas piękne słoneczko :)) byłam rano u rodziców i wiecie co niespodzianka !!! moja druga siostra w ciąży ! :)) super hehe :)

buziaczki i miłego dnia :)))

Witam. Byłam na glukozie położna popatrzyła na moje potrzeby i stwierdziła że nie bedzie mnie tym męczyć bo nie widzi powodu. Zgadzam się z nią więc mi się upiekło. Pogoda typowo angielska, deszcz pada ale przynajmniej nie jest zimno.

hej dziewczynki

znowu pada, tu takze po angielsku ... jak u Styny ..
wczoraj ochrzcilysmy kaloszki, skad ta moja mala bzdziagiewka wiedziala, ze to od razu w kaluze trzeba wejsc i ciapu ciapu robic?:-D

Styna
- to w ogole nie mialas tej glukozy robionej?? feeeee, az mnie ciarki przeszly na samo wspomnienie, cud, ze wtedy pawika nie puscilam w labo:baffled: :-p

Basienko, Madziku
ja to zamawiam torcik jakis i juz, nie dla mnie zabawa w pieczenie tortow, a przeciez chodzi tez o to zeby zjadliwy byl:-p

Madzik
- co jest znowu?? zycze zdrowka duzo dla Juleczka :*
Alex a jak Olus?

Futrzaku - teraz bedziesz ciotka number one :-D gratki!

Paula
- duzo zdrowka dla Was! daj znac jak tam sytuacja.

Dziewczynki to nie chodzi o pokoik Polusi (tam to miejsca na imprezke brak heheh chyba, te dla 2 osobek malych) , chodzi o duzy pokoj! ..a u malej to tylko trzeba odmalowac, ksiazki zlikwidowac nasze z regalu - poukladac zabawki na nim, wstawic w koncu lozeczko i gotowe.

Maja w UK nie robią glukozy każdemu tylko jak któreś z rodziców ma to wtedy a tak to nie robią bo nie ma potrzeby. U mnie chciał lekarz bo spytał o cukrzycę i powiedziałam że mama jest obserwowana bo ma wyniki w górnej granicy normy ale nie jest zdiagnozowana. Badają mocz na każdej wizycie i jakby sie pojawiła glukoza to wtedy jest wskazanie.

reklama
Cześć kobitki
Styna to super z tą glukozą u nas nie ma litości trzeba pić :-)
Zdrówka dla zakatarzonego Juleczka

A u nas tak
Po wczorajszej wizycie u gastrologa z Paulisią,czekają nas dalsze badania,w przyszłości gastroskopia :-( i tym faktem jestem przerażona :-(,narazie dostała jakieś osłonowe tabletki na brzuszek a 22 maja wizyta w szpitalu,dodatkowe usg ikontrola.
Madzi się trochę uspokoiło,najgorzej po ciepłej kąpieli,jest czerwona jak burak,ale to ponoć przy pokrzywce tak jest,że pod wpływem ciepła się zaognia.
A Barcik zdrowy tylko trochę pokasłuje,ale juz 24 kwietnia mamy wizytę w poradni chorób płuc :-(
Zmykam babeczki,czas na drugą kawkę, a później małe zakupy

Do góry