reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Witam się :-)
U nas nocki niestety gorsze. Mały od niedzieli wieczora ma gorączkę, czasem coś kaszlnie czy kichnie, ale głównie gorączka. Może to w końcu ta 3 dniówka :confused2: W piątek mieliśmy iść do lekarza, no i miało być szczepienie ospa 2. Przełożymy na za 2 tyg. Mnie też jeszcze trzyma, zatkana jestem, czosnkiem się objadam i bardzo powoli przechodzi.

reklama
Czesc Laseczki!
Witam sie po przerwie.
Siostry mnie juz opuscily, przelecialysmy shoppingi w te i wewte razem, wesolo nam bylo, zwlaszcza w przymierzalniach kupa smiechu czasem ;)
Troche sie obkupilam, choc kiecki na wesele brata jeszcze nie mam, (licze, ze cos do maja jeszcze zrzuce tluszczu z brzucha ;)) naiwna!

Dzisiaj o 19 mamy ksiedza po koledzie.
A 15 stycznia byl termin do wybierania szkol Aleksowi, wybralismy na 1 i 2 miejscu katolickie, bo uchodza w Anglikowni za dobre, a na 3 miejscu zwykla swiecka, dobra szkola, ktora jest stosunkowo blisko. Najbardziej zalezy nam na pierwszej z listy Sw. Bernadecie, bo jest blisko, nowa, ladna, z mila pania dyrektor. Wyniki 16 kwietnia dopiero!

Dzieci caly czas byly zdrowe, a teraz Aleks kaszle, Filip zielone gile, bez temperaturki wiec narazie ich smaruje Vickiem i podaje witaminy jak codzien.

Filip rozkreca sie w gadaniu maksymalnie :) Chyba tez przybral na wadze, ale dowiemy sie 1 lutego, bo przychodzi pancia wazyc go.
Tylko patrzec jak rusza u nas szczepienia, bo minelo 6 mies od ostatniej chemii.
Dzisiaj z kolei tatus ma zabieg w szpitalu na swoim nadgarstku. Nie pamietam jak sie to fachowo nazywa, ale juz dlugi czas dretwialy mu palce, zwlaszcza serdeczny i maly i cos tam wtedy robia z nerwami w nadgarstku, zabieg krotki, rehabilitacja dosc dluga ponoc. Znowu bede miala troje dzieci w domu.
Do tego w piatek przyjezdzaja na tydzien Tomka 2 pannice, jedna nawet z kolega!
Za to 3 lutego wpada moj Adrian na tydzien, Aleks nie moze sie doczekac, beda ukladac razem klocki Lego. Adi jest w tym mistrzem :)

Kochane! Milego dzionka, lece troche ogarnac przed koleda ;)

P.S. Jak byly siostry, to wybralismy sie z T na Hobbita, momentami nudnawy, ale i tak fajnie bylo pojsc razem do kina pierwszy raz od 5 lat! ;)

Ostatnia edycja:
Jolek proszę o wybaczenie ale mało skutecznie szukałam majowek a duuuużo czasu minęło więc postanowiłam napisać! Witam Wszystkie Majówki i Maluchy ;)
W końcu tyle czasu się tu spędzało:cool::p:) pisze z telefonu więc jak dosiąde się do kompa wrzucę focie Naszego Cudaczka:)
U mnie dużo zmian- od lutego zaczynam szkole ale tylko w weekendy a w planach mamy wysłać Wojtusia do żłobka prywatnego (oczywiście) na parę godzin dziennie aby miał więcej kontaktu z maluchami bo ile można siedzieć z Mamusią w domu :p

U nas kaszel w dalszym ciagu bez zmian :crazy:

Do tego zasypalo nas totalnie i droga do pracy zajmuje mi dwa razy tyle czasu co normalnie. Jedynie Oskar cieszy sie ze sniegu i na sankach tez mu sie podoba.

Witaj Misia, dawno Cie tu nie bylo...

Wdepłam na chwilę.Młody się kąpie a ja popijam w ramach kolacji świeży soczek z pomarańczy i mandarynek:) Pycha witaminki :)

Misia
super,że w końcu się do nas dokopałaś:) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia Wojtusia :) A do jakiej szkoły się wybierasz??

Bubble
s ale się dzieje u Ciebie widzę,że też gościnie rok Ci się zaczął:)Ja już się maja nie mogę doczekać kiedy Was wyściskam:) Zdrówka dla małża oby rączka się szybko goiła:)

Ypra
och jakoś lubią Was te choroby:( Zdrówka zdrówka i jeszcze raz zdrówka życzę.

Basiekk
widzę Ty jak moja siostra wszystkie noce zarwane(no poza dzisiejszą). U mnie Igi przesypiał już całe noce,ale jak w grudniu dopadło go to choróbsko to noce zaczęliśmy zarywać i tak nam już zostało:(

Karolka
a jak się pracuje, zadowolona jesteś???

Basiekk- a dziękuje kochana weekend udany , w sobotę byliśmy u mojej Hani a w niedzielę na spacerku :))i tak odpukać zdrowi :)
Joluś- aktualny dziękuje już lukam :* , i cieszę się że wypad był udany :)
Styna- ha ha rozwala mnie ta Wasza mała aparatka :))) fajnie że czujesz już kopniaczki :))
Jaipur- aha to super super :))
Misia- hej hej :))))) co się stało że tak uciekłaś??? ale fajnie że jesteś , napisz Nam coś więcej co u Was ? :))
Karolka- nooo śnieg jest fajny ale na chwilę , bo potem to więcej z nim kłopotu niż pożytku ... :baffled:
Ypra- a dla Was dalej zdrówka!
Kamcia- a u Was jak tam ??? :*
Bubbles- fajnie fajnie :))) a jak tam Ci się ćwiczy ? mam nadzieję że nie odpuszczasz :)) bo ja nie :-p;-)

Dziś w przedszkolu był dzień babci i dziadka , moi rodzice byli , Szymcio dumny i zadowolony ale po uroczystościach zamiast się zostać to uprosił dziadków i go wzięli szybciej :-D już mu szkoda było ;-) potem byliśmy na bilansie 4latka i wszystko ok , jedynie z logopedą kazała się skonsultować ale to już wiem i czekam na wizytę i siusiaka odciągać i za pól roku jak się nic nie ruszy to skieruje nas do chirurga dziecięcego i zobaczymy co dalej...
a u Filiśka wszystko dobrze , nic nowego na razie nie wymyślił :-D

Kochane jakoś wstyd sie przyznać ale zapomniałam a może i nie miałam natchnienia aby siedzieć na forum :(
Wybieram sie na kosmetyke bo już długo mnie korcilo i w końcu postanowione :redface:
U nas dobrze nawet bardzo:)
Wojtus jest cudowny -gada jak najęty ale póki co w swoim języku:) chociaż coraz częściej zaczyna powtarzać slowa

reklama
Mam problem z internetem dzisiaj.
Wojtus zaczyna powtarzać coraz wiecej słów a jak Wasze Maluchy???
Niunio jest niesamowicie kontaktowy stad pomysł aby wysłać go do żłobka zwłaszcza ze mamy go pod samymi oknami

Do góry