reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

futrzaczku - u mnie niewiele jest sklepów, weszłam do Volcano poszukać pomysłu i trafiłam na -25% na swetry. kupiłam cienki, gładki granatowy, rozpinany na kilka guzików, pod którymi schowany jest zamek - fajnie to wygląda. dałam 52 zł. patrzyłam w necie, ale nie ma tego sweterka.
Joluś - niewiem, szefowa nic nie powiedziała, a ja nie mam już siły z nią rozmawiać po tym, co się tu działo. jak nie wyskoczy nic nagłego, to będę bąki zbijać przez 8 godzin, ze świadomością, że w domu full roboty czeka...jedyny plus jest taki, że będę miała czas wysyłać smsy z życzeniami ;)

reklama
Lepi myślisz że do 15tej będziecie pracować???
Pamiętam jak pracowałam w żabce, ech całe święta o 6tej do 23ciej pracowałyśmy. Pierwszy raz wtedy do domu na święta nie pojechałam i w wolne godziny sama w domu siedziałam.

Basiek rozumiem cię doskonale, ja przez moje dupiate samopoczucie ani porządków jeszcze nie tknęłam, ani dzieckiem porządnie zająć się nie mogę. Co chwilę się z nią pobawię to muszę usiąść odsapnąć. Też mam wyrzuty sumienia ale wiem że teraz muszę na dwoje dzieci się podzielić. Staram się jak mogę porządkami w tym roku postanowiłam się za bardzo nie przejmować skoro i tak się będziemy przeprowadzać.
Jolek mi urlop wpisują jak jest opcja dzisiaj niestety nie mogli bo według prawa tylko 6 osób może być w tym samym czasie na urlopie i już 6 jest. No więc dali mi bezpłatny dzień który i tak wczoraj w nocy odrobiłam bo poszłam na nadgodziny. Więc wyjdę na 0 więc ok.
Futrzaczku oczywiście że zadzwoniłam, szefowa marudziła ale jej powiedziałam że gdybym nie była w ciąży przemęczyłabym się ale za względu na dziecko nie podejmę ryzyka i może mnie błagać na kolanach ale nie.
Lepi ja cię pocieszę że ja też w wigilię do pracy idę i to na noc:wściekła/y: Zabukowałam sobie wolne wigilie a nocke w drugi dzień świąt to ci nie. żebym mogła pierwszy dzień świąt z dzieckiem spędzić. (U nich nie ma wigilii i pierwszy dzień świąt jest ten najważniejszy) Tłumaczyłam że u nas wigilia jest w sumie najważniejsza i to wtedy chciałabym być z rodziną no ale trudno zrobię kolację o 6 i też będzie. No a później pójdę obębnię swoje i z głowy.

Byłam z Nadią u lekarza ale to tam gdzie trzeba.

Joluś- robię wszystkie trzy :tak: noo mały mały ten sweterek :confused:
Lepidoptera- aha spoczko dzięki :*

a ja dzisiaj zaliczyłam wizytę u fryzjera - siostra zadzwoniła że ma miejsce i żebym wpadała więc skorzystałam :))

Witajcie :biggrin2:
Futrzaczek
, madzik, basiekk podziwiam Was dziewczyny. Ja wstaję po 7, zanim się wieczorem obrobię to idę spać 23-24 plus parę pobudek Krzysia w nocy. Teraz to dla mnie stanowczo za mało :-(
basiekkk ja czasami też mam wyrzuty, że nie poświęcam małemu tyle uwagi ile bym chciała. Mały często ze mną porządkuje, podobnie jak pisała lepi,ale czasami chciałby zwyczajnie się pobawić a mama zajęta. Dziś to miało swoje plusy, bo sam w dzień usnął - tak dobrze sam się bawił :-D
Lepi amoże nie będzie tak źle i puszczą Was szybciej do domu? Trzymam kciuki!
styna
współczuję, szkoda że tacy nieugięci i nie liczą się z innymi. Pamiętam jak brata zatrudniali w Anglii to pytali o dyskryminację pod różnym kątem a coś widzę, że miejscowych to nie dotyczy.

Ypra- kochana nie masz co podziwiać bo myślisz żebym nie wolała pospać :-D ojj wolała :tak: ale takie obowiązki i tzreba zacisnąć ząbki i tyle :-p w weekend mam luz i z niego korzystam choć też nie zawsze :) a Tobie kochana nie może pomóc mąż w nocy ??? a Krzysiu się budzi w nocy na jedzonko czy jak ?

Ypra to nie rasizm nigdy by mi to nawet nie przyszło do głowy. Bo i o tu mieszkają rasistami nie są a ktoś z zewnątrz nie wiedziałby że jesteśmy polakami.

Futrzaczku ja to się chyba skupię na Sadowskiej. Dwie powtóreczki a na brzuszek ABS sobie zrobię z Mel B:)

Styna to lipa tak urlop tracić,ale z drugiej strony jak wolne potrzebne to nie ma wyjścia.

Ypra no właśnie czemu Krzyś tak się budzi??

reklama
Do góry