reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

jolek pewnie o dziecku tematy się dopiero zaczną... aż się nie mogę doczekać :-)
jaipur ja się tym w ogóle nie przejmuję co one gadają, pewnie nie mają gdzie indziej się wymądrzać to pada na tą najmniej doświadczoną ;-)
na szczęście swoje pomyślę, zaśmieję się w duchu i tyle :-)

reklama
jaipur, nie zazdroszczę Ci tej pracy, dobrze że swoje mam już za sobą, a obiecałam pomóc siostrze w pisaniu maturalnej, ale jakoś nie mogę się zabrać. Fajnie, że Ty masz chęci.
zanka, ja już raz rodziłam i miałam małe dziecko, ale czuję się jakby wszystko się pozmieniało i chętnie czytam Wasze rady co kupić, a co nie, ale jakbym słyszała takie rady na temat karmienia lub zakupu wózka, to też bym się denerwowała, bo to twoja decyzja jak długo będziesz karmiła i ile wydasz na wózek.
A ja dziś zaspałam, wstałam o 7.45 a Mat na 8 do szkoły. Już chciałam Mu zrobić wolne, bo rekolekcje, ale robią pisankę i będzie konkurs na najładniejszą i wczoraj kupiliśmy fajne wzorki do naklejania i pierdołki, to szkoda, że by nie poszedł. Więc biegiem się ubieraliśmy, ja dresy i koszulkę, zapomniałam pasa ciążowego i jak dobiegliśmy, to klasa jeszcze stała przez wyjściem do kościoła i tak patrzą mi na ten brzuch te dzieciaki i pani patrzy, a ja nawet nie czułam, że bluzka się podniosła, dresy opadły i cały pępek na wierzchu. Ale głupio, bo byliśmy tacy zaspani.

Ostatnia edycja:
nie Matusia, wydaje mi się że im chodzi o to by nie mieć nic lepszego od nich !

Tylko szkoda że ja na pokaz nic nie kupuję, po prostu to jest nasze pierwsze dziecko, długo z tą decyzją zwlekaliśmy bo zawsze było coś: to tu kasy trochę mniej tu jakieś inne niezbędne wydatki ( np. remont mieszkania ) i kupujemy za tyle na ile możemy sobie pozwolić, nikomu nic do tego a zaszaleć też można przecież raz na ruski czas :-)

Rozumiem Cię z tą zazdrościa, bo moja kuzynka rodzi też w maju i mówiła ze w życiu by używanego wózka nie kupiła a że uparła się na bebe confort i nie mogła dostać, to kupiła uzywany. Więc teraz wśród rodziny sieje propagandę, że w życiu nie kupiłaby nowego, bo szkoda kasy, a tak połowę taniej w idealnym stanie i na inne rzeczy przeznaczy tą kasę, którą na nowy wydałaby itd. Ale po co zmieniać zdanie co chwilę i raz gadać tak , potem inaczej a jak tak nasadzi babcie i ciotki, to ja mam byc gorsza, gdybym nowy kupiła? Bez sensu i wydaje i się że tak jak u Ciebie o zazdrość chodzi.

Matusia, ja na szczęście tym się nie przejmuję, sama, jak one były w ciąży, nigdy nie powiedziałabym czegoś w ich stylu. Nawet na temat brzucha bym się nie odezwała, a te to potrafią stwierdzić że one miały mniejszy brzuch ode mnie np. w 8 miesiącu!!
Ja wiem że różnie to działa na kobietę ciężarną: ja źle się czuję z tymi kg więc każda uwaga na mój temat staje się dla mnie bardzo nieprzyjemna, wręcz przykra, tak już mam i tyle !

Dlatego olejmy to wszystko i skupmy się na naszym maluszkach ;-)Przynajmniej spróbujmy :-)

Dzieki dziewczyny!
Alex, z racji przyjazdu męża z łóżka nie wypuścisz co? :-p:-)

No nie wypuszczę Go z tego łóżka wcale hihii, juz nie moge się doczekać:)

A ja dzisiaj bardzo dobrze spałam jak nigdy, wczoraj tyle wrażeń i pewnie dlatego zasnęłam jak dziecko.

Witam,

ja już dawno na nogach :) kończę właśnie Was podczytywać :)

U mnie słoneczko pięknie świeci i aż zachęca do spacerów. Po pracy muszę mojego M wyciągnąć z domu :D wczoraj mi się udało na godzinny spacerek go wyciągnąć. W szoku byłam, ale się udało i muszę przyznać, że przydało nam się to. Takie oderwanie od szarej rzeczywistości... problemów dnia codziennego. Byliśmy tylko My :)

Matusia - uh ja mam takie ciotki "życzliwe" ... na początku mi to nie przeszkadzało, ale teraz czym bliżej rozwiązania mam ich już powyżej uszu. Bo ile można wysłuchiwać?? W dodatku każda mówi co innego i wiele sprzeczności wynika i bądź tu człowieku mądry.

Uh, muszę w końcu się za sprzątanie wziąć, ale mam lenia... :)

zanka trzeba bylo kolezanka powiedziec ze kwota ktora przeznaczasz na wozek nie jest dla Ciebie duzym wydatkiem - i tyle ;) kazdy zarabia inaczej, ma mniej lub wiecej oszczednosci i dla jednego taka kwota to moze byc malo, dla drugiego duzo. wiec raczej nie powinno sie komentowac, dopuki ktos kupuje za swoje :-)

a wogle co to za kolezanki ktore zazdroszcza i nie chca bys miala np. lepsza wyprawke niz one :/

Alex - czuc z daleka ze radosc Cie przepelnia :-)

czas na sniadanie!

reklama
Do góry