reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

O, to mi się śnił dwa dni temu poród - o dziwo mężowi w tą samą noc także :-D
Było tak szybko i bezboleśnie, że nie mam co liczyć na powtórkę w realu. W dodatku wyszedł od razu chyba roczniak taki duży i "rozwinięty". A na drugi dzień jakby nigdy nic poszłam do pracy :)
Ech, chciałabym już tego mojego małego smyka przytulić i wycałować, na razie cieszę się jego brykaniem "odśrodkowym".
Mi się też śnił poród że urodziłam 2 dziewczynki, i zostałam sama z nimi zaraz po porodzie bo P musiał do pracy położne zajęte i ja na tej sali leżałam a one płakały i płakały a ja razem z nimi bo nie mogłam ich uspokoić i nie wiedziałam co chcą. Jak się obudziłam to od razu na łóżeczko spojrzałam i jak zobaczyłam że puste to odetchnęłam.

Ja wam po wiem że ciąża rzuciła mi się na pamięć i dopiero wczoraj sprawdziłam kiedy muszę przegląd w aucie zrobić no i wyszło że 5 lutego mi się skończył no i teraz utknęłam w domu bo muszę se wizytę na przegląd załatwić i pewnie dopiero w przyszłym tygodniu załatwię. A w weekend byłam u narzeczonej kuzyna P i dostałam karuzelę na łóżeczko i matę edukacyjną z tej samej serii co mam huśtawkę i mówi że jeszcze leżaczek z tej serii ma i mi da tylko już późno było i mały spał i nie chciała szukać, no i zabawkę na wózek też dostaliśmy. Mamy poużywać ile będziemy potrzebować a potem oddać bo to akurat będzie czas że ona będzie może czekać na następnego dzidziusia.

reklama
Hej Dziewczyny!
Jak już piszemy o snach to "pochwalę się " moim....
To było straszne... śniło mi się że ktoś mi podał tabletki obumierające płód!!!!!!!!!!!
Obudziłam się prze ra żo na !!!:shocked2::shocked2::shocked2:

Mi się ostatnio śni, że się znęcam nad starszą córką, koszmarnie :szok: Pół dnia mam potem do niczego psychicznie.

Dziewczyny wy też macie zaburzenia równowagi? Muszę uważać jak się schylam, bo mogę polecieć na łeb na szyję.

A dziś dostałam info, że moja droga żeńska połówka urodziła synka, 2 tygodnie po terminie, przez CC, waga 4700 :szok::-)

A wcześniaczki z tego okresu w którym jesteśmy do domu wrócą z mamą dopiero gdy osiągną wagę 2 kg a stan będzie ogólnie dobry, także dobre 2 miesiące mogą spędzić w szpitalu. Lepiej więc nie rodzić jeszcze.

zanka straszny sen, to ja nie chce śnić o porodzie, jeszcze jakiejś traumy nabiorę przed.
mi się ani junior anie poród nie śnił ani razu..

ja jeszcze nie jestem gotowa żeby maleństwo przyszło na świat niech sobie spokojnie jeszcze w brzuszku siedzi co najmniej 2 miesiące
na razie z małą mamy co robić bo aktywnie ćwiczymy chodzenie a do przygotowań na przyjście maleństwa to nam jeszcze bardzo daleko

zanka współczuje snu, istny horror

jaipur też wolałabym nie śnić o takich rzeczach ale co zrobić... głupoty siedzą w mojej podświadomości !!!
Jak większość z Was, chciałabym maluszka już mieć przy sobie, może stąd te sny, nie wiem !!! :-)

Witam po dluzszej nieobecnosci. Teraz postaram sie juz troche czesciej zagladac.
salsera - zazdroszcze wyjazdu:)
adeczka - nie wiem czy dobrze wyczytalam ale chyba masz problem z ta choleostaza??? ?Ja wlasnie w sobote bylam u ginki i powiedzialam jej o swedzeniu ciala i dala mi skierowanie na ta probe watrobowa... W tym tygodniu musze zrobic to badanie mam nadzieje ze wszystko bedzzie ok bo mnie strasznie moja ginka nastraszyla, ze to dosc powazna choroba ciezarnych...

Co do snow to mam ostatnio po kilka roznych i to strasznie glupich w ciagu nocy....

Mi też się czasem śnią jakieś głupoty, ale nie myślę o tym ani się nie przejmuję... Wydaję mi się to normalne :happy: W końcu jak się dużo o czymś myśli... To zawsze się przyśni jakaś głupotka z tym związana :happy:
A co do snów... To wierzycie w nie? Bo ja nie ale np. Mój Teść każdy sen musi w internecie przeczytać i wierzy w nie:-)

Ja właśnie zajadam makaron z serkiem i skwareczkami :happy: Potem świeży soczek z pomarańczy i cytrynki :happy:

Dziewczyny kupiłam sobie dziś do poczytania do laboratorium M JAK MAMA. Jest tam o karmieniu piersią i butelką...Jak lekko urodzić... Nowe trendy na porodówce...Szybka pomoc dla bolącego kręgosłupa. Więc jak któraś jest zainteresowana tematami to polecam.

Misia smacznego :)

Ostatnia edycja:
reklama
Jolek pytalas o wizyte w szpitalu. No wiec poszlam i tylko sprawdzili dzidzie.
W szoku bylam bo sie mnie pytali jakie leki dostalam. Powinno wszystko byc gdzies zapisane a oni nic nie mieli. Powiedzieli, ze bede kontrolowana dwa razy w tygodniu, ale wizyty mi nie ustalili. Musialam dzis dzwonic i dopominac sie o kontrole i wizyte z lekarzem. Na szczescie jutro ide na 9 to moze cos sie dowiem.
Poki co leki biore a dalej swedzi. Zobaczymy jaka bedzie ta noc.

Jakie sa nowe trendy na porodowce???

Do góry