reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Marita45 z tym wyprzedzeniem to różnie może być:sorry:Ja Radka urodziłam naturalnie,ale miałam komplikacje przy porodzie i mały mi się z 1 punktem urodził:-(Ale w 6 minucie już było 10:tak:Lekarz mi powiedział,że bardzo prawdopodobne,że następny poród może być podobny więc raczej cesarka wchodzi w grę:sorry:Choć nie ukrywam,że pomimo tego co się działo 4 lata temu,wolałabym rodzić naturalnie:sorry:
Oj to musiało Was sporo nerwów kosztować, jak Radek urodził się z 1 puktem. Dobrze, że tak szybko wszystko się ustabilizowało. Dlaczego i tak wolisz poród sn? A możesz zdradzić co to za komplikacje były?

reklama
yra ty to jesteś na świeżo jeszcze. Ja chyba też wolałabym rodzić naturalnie. Podobno z drugą dzidzi jest łatwiej i szybciej. Ja Wikiego rodziłam 5 godzin i miałam wywoływany a teraz nie będę taka głupia i poczekam aż mi wody odejdą :-)
Mój Wiki miał szyję owiniętą dwa razy pępowiną dlatego teraz będę chciała przed porodem USG. Będę nalegała na to, bo mały się urodził z siną główką i nie płakał dopiero po chwili zaczął ale i tak dostał 10pkt

Ostatnia edycja:
jak ja sobie pomyślę o porodzie.............. o jaaaaaaaaaaaa
No w sumie to Twój synuś ma dopiero 6 miesięcy więc się nie dziwię, że nie chce Ci się myśleć jeszcze o porodzie, bo dopiero niedawno rodziłaś:-) Jak mój miał pół roczku to gdy pomyślałam, że niedługo znów będę starać się o dzidzię to jakoś nie bardzo miałam ochotę na chodzenie w ciąży, nie mówiąc juz o porodzie, ale jak teraz przyszedł czas jaki zaplanowaliśmy na przyjęcie nowego członka rodzinki to czuję się wspaniale, że znów noszę w sobie nowe życie.
Pozdrowionka

jak ja sobie pomyślę o porodzie.............. o jaaaaaaaaaaaa

Mój młody tak szybko wyskoczył ze mnie, że byłam w szoku,że to już. Nie byłam przygotowana psychicznie ;)
Póki co, że stoickim spokojem myślę o ponownym rodzeniu. Najbardziej się obawiam, że znowu będę nacicnana, to najgorzej ze wszystkiego wspominam.

właśnie wiem że dlatego że to tak świeżo i tylko dlatego. rodziłam 3,5 h , odeszły mi wody szybciej. no nic damy radę :)

Jak Wiki miał pół roku to mówiłam, że już nie chcę mieć dzieci bo poród i wszystko a teraz jak już odchowany to inaczej się podchodzi do tego wszystkiego.

Dzięki dziewczyny za miłe słówka! też myślę że 3 testy nie kłamią ale lepiej oczywiście wszystko sprawdzić i potwierdzić, betki raczej nie będę robić ale udało mi się przełożyć wizytę u ginaka na sobotę ale będę się jeszcze dowiadywać może uda się wcześniej.

Widzę że tu sporo naprawdę świeżych mamusiek :) moje słoneczko też do tego grona należy bo 7 miesięcy to jeszcze malusio :)
Cieszę się niesamowicie bo bardzo chcielismy żeby jak najmniejszą różnicę między dzieciaczkami mieć i chyba się udało :)

a co do porodu to samego się jeszcze nie boję ale nie chcę tego co później się czuję bo ja się fatalnie czułam bolało nacięcie i wiele innych niedogodności ;/

SI :) Przynajmniej jakiś porządek będzie tu istniał
A, dzień dobry, pogoda piękna, może by tak polazł na grzyby :)
ViKamciaG, tak patrzę na Twój suwaczek na samym dole, i też chcę, a nie mogę ;(
A można wiedzieć, gdzie będziesz się wczasować??
Miłego dnia mamuśki :)

wchodzisz na tę stronkę Days of pregnancy - How many weeks pregnant am I?
z pprawej strony wpisujesz pierwszy dzien ostatniej miesiączki i klikasz "get the code" jak zjedziesz paskiem na dół możesz sobie wpisać tekst i zmienić kolor obrazka , na koniec klikasz see it pozneij wybierasz czy chcesz prostokątne czy bardzij kwadratowe, i bierzesz BB code kopiujesz i wklejasz w sygnaturze (chyba wiesz gdzie się wkleja)
mieliśmy jechać poza irlandię, lecieć znaczy się , ale że zaszłam w ciążę to musieliśmy przełożyć wakacje na jakieś miasteczko w Ie bo w 1 i 3 trymestrze nie można latać samolotem a D już ma urlop załatwiony:sorry:
Cześć majóweczki:-)
Wpadam się przywitać i jeśli pozwolicie chętnie się do Was przyłączę:-)
Właśnie wczoraj zobaczyłam na teście upragnione II :-):-):-) To będzie mój drugi dzieciaczek:tak:
Mam termin na 26 maja:tak:
Mieszkam w Irlandii więc do tej pory raczej na Mamach z Irlandii się udzielałam:tak:
Troszkę potrwa pewnie zanim "Was" ogarnę ale mam nadzieję,że dam radę:tak:Jedną majóweczkę stąd już znam;-)Hello,ViKamciaG:-D
Lecę teraz z moimi chłopakami na zakupki,miłego weekendu życzę:tak:
U nas pogoda nieciekawa:confused2:więc chyba na zakupach dzisiejsze wojaże się zakończą:sorry:
tichonkowa nie myślałam żetu zajrzysz... hehe teraz masz do opanowania 2 tematy....
ja sobie radzę chyba w 5:-p:-D na raty:rofl2::rofl2::rofl2:
witaj witaj.... i jeszcze raz gratuluję....:-)

aha nie zaglądałam cały dzięń bo czułam się fatalnie.... pociłam się jak dzika świnia.... i ledwo dyszałam... wrrrrobym jak najszybciej wyzdrowiała

reklama
Czesc dziewczyny:)))) Jestem juz mamą 13 letniej swietnej córki. Na 12 maja spodziewam się następnego dzidziusia:))) Troszke sie boje, ale sie ciesze. Niestety mój 4 letni partner wczoraj oznajmil mi ze miedzy nami nie ma chemii i musimy skonczyc nasz związek... Zalamalam sie, ale wiem ze musze sobie poradzic. Kurcze, potrzebuje kogos zeby mnie przytulił, zapytał jak sie czuje a tu taki szok.
Bede sie trzymac i Wam też życze wszystkiego najlepszego. Buziaki

Do góry