reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2011

Z tego, co wiem w Anglii nie dostaje sie kosmetykow na dzieci, ale dostaje sie tak zwany Child Benefit, ktory nalezy sie prawie kazdemu i nie jest to mala kwota. Moze zawrotna tez nie, ale w porownaniu z tym, co Polska proponuje to sporo. Poza tym chyba ciuszki sa tansze, wiele promocji na pampersy i inne potrzebne rzeczy. Dostaje sie sporo voucherow na poczatek wiadomo, ze to nie ratuje zycia, ale sie przydaje. Fajne jest to, ze matka w ciazy az do ukonczenia pierwszego roku zycia dziecka moze korzystac z darmowej opieki dentystycznej oraz z darmowych lekow. Co sie jeszcze nalezy pewnie dowiem sie z czasem, ale i tak nie wyglada to najgorzej. :)

reklama
Poprosiłam M żeby po mnie przyjechał i zawiózł mnie do lekarza a dziewczynki do babci.Znowu mnie złapał bolesny skurcz i wole dłużej nie czekać:no:

Poziomka spisz telefon do któreś z nas i skrobnij smsa żebyśmy wiedziały co się z Tobą dzieje! Trzymam kciuki i czekam na wieści.

Kamcia Ty zmykasz o tak wczesnej godzinie???? Muszę zapisać tą datę :-p:-D
zapisz bo warto:-D ale sobie odpoczęłam trochę ....:-p
gag Moj M tez powoli wymieka i mowi ze do porodu wytrzyma ale ani dnia dluzej hihi;) On znowu nie moze patrzec jak ja zamiast sniadania to pol czekolady zjem a pozniej musze jeszcze loda kakaowego, a dopiero jak zaspokoje potrzeba zabieram sie do sniadania:)

Kamcia I jak tam sie dzis czujesz? i Jak dzidzia

Uffff ja całe szczęście nie mam takich jazd bo pewnie sama ze sobą bym nie wytrzymała:dry:

Kamcia ja tu czekam na Ciebie i na recenzję filmu.

Hejka :-)

U Nas nic nowego... :-)

Nie wiem jak u Was ale u Nas światełko do nieba było bardzo piękne!!!! nawet na koniec były fajerwerki w kształcie serc i zaraz po nich takie wielkie zakończeniowe BUM z tych dużych takich złotych kul no super hihihi cieszyłam się jak dziecko :tak::-D

Kamcia- no właśnie kobito czekamy na wieści co u maluszka ? :tak:

Jolek za te okna to powinnaś kopa dostać!!!!:no:

Kamcia i co????

jestem
nie byłam w szpitalu , bomżeby jechać do szapitala musi mnie umówić GP
ale byłam u GP...
nie dość że powiedziałam ze ja chcę tylko dpo pielęgniarki to czekałam 1,45h na to zeby pielęgniarka zaczęła przyjmować:baffled: do tego jeszcze 30h na moją kolej...
dokładnie mnie wymacała po brzuchu no i długo słuchała serduszka czy czasem nie zwalnia się tempo bicia... ale wszystko ok , i serduszko bije mocno i idealnie:tak:

a mała nadal nie chce kopac:sorry2: ale mówiła że jest tak ułożona że mogę nie czuć , wiec to pewnie cały powód:tak:
ciesze się że wszystko ok, kamień spadł mi z serca....

Kamcia pewnie znowu się wybrała na miasto bo w piątek chyba wszystkiego nie pozałatwiali ( tak mi się coś po bani bije,że coś pisała) i znowu wieczorem zawita. Dziewczyny bez paniki na pewno wszystko u niej dobrze.

Co do becikowego to słyszałam ,że Jedno płaci ZUS a o drugie w opiece się można starać ale tam to już chyba dochody trzeba przedstawić i są limity

:tak::zawstydzona/y: byłam jeszcze zapłacić podatek drogowy a że kolejka jak stąd do Wa-wy to się nastałam:blink: no a przy okazji wskoczyłam do eklepu po łapciuszki fajne:-p bo ostatnio nie było rozmiaru , no i do kumpeli na kawke , bo musiałam małej dac obiadek..
ale już jestem....
dzięki że tak się o mnie martwiłyście :*:*:*:*:*

aha edit
jeszcze musiałam obiad zrobić zanim weszłam bo byłam taka głodna... że nie mogłam wytrzymać :p
no i zjadłam moje śledziki z ziemniaczkami ... mniaaaaam

Ostatnia edycja:
To troche potrwa bo M bedzie za jakies 2 godziny a potem musimy jeszcze do Wawy dojechać.Miałam jechać jutro ale jestem strasznie niespokojna

Poziomka pisz bynajmniej do mnie o każdej porze!!! Ale co będziesz się jeszcze gdzieś wbijała w nocy na pogotowie czy dopiero jutro do swojego gina????

Kamcia miło że już jesteś i cieszę się,że jest wszystko dobrze z Tobą i maleńką :)

Ja mam gina w szpitalu to i tam od razu pojedę. Nie chce czekac bo i tak nie usne a jak M wezwą do roboty to będe musiała autobusem jechać a to mi się nie uśmiecha

Kamcia kamień z serca:-)

reklama
No jasne to korzystaj, lepiej sprawdzić jak najszybciej czy wszystko w porządku ... czekamy na wieści

Do góry